Geçmeyen Bağırsak Sorunu

btolkien
btolkien

257 Puan

Merhaba.
Kedim şu an 5 aylık ve 3 aydır benimle. Geldiğinden beri sürekli bağırsak sorunu yaşıyoruz. İshalle birlikte poposundan kan geliyor. İlk fark ettiğimizde iç parazit yapılmadığından veteriner şurup verdi. Fakat işe yaramadı ve iç parazit aşısını da yaptık. Bu arada Royal Canin'in yavrular için olan mamasından başka hiçbir şey vermememizi söyledi ve öyle de devam ettik. Düzelir gibi oldu. Bir süre sonra aynı sorun tekrarlandı. Veteriner mamayı değiştirme kararı aldı. "Advance Veterinary Diets Feline Gastroenteric Sensitive Formula" mamasını kullanmaya başladık. Yine kullandığımız ilk gün poposu çok kanadı fakat bu son oldu. Tam geçtiğini düşünürken kedim yine ishal oldu ve 3 gün boyunca düzelmedi. Veteriner iğne ve mamasına dökmemiz için toz ilaç (fotoğrafını ekte) verdi. 3 günlük iğne ve toz ilaç uygulaması vardı fakat iğnenin ikinci günü kedimin ağzından köpükler gelmeye başladı. Hemen veterinere götürdüğümüzde yan etkisi olduğunu, endişelenmememiz gerektiğini söyledi. 3. gün iğne yaptırmadık ama toz kullandık. 2 gündür bir sorunu yok gibi gözüküyor ama tekrarlaması durumunda ne yapacağımı bilmiyorum.


Buna benzer hastalık yaşayan oldu mu? Sizce başka bir veterinere de danışmalı mıyım? Veteriner bu mamadan sonra önerebileceği başka bir şeyin olmadığını söyledi. Mama bittiğinde hala düzelmezse ne yapacağım?


Ayrıca kedim gayet oyuncu ve düz duvara tırmanan cinste bir kedi. Hiç hasta gibi gözükmüyor. Umudumu kesmemi, ishal olanların pek fazla yaşamayacağını, bağlanmamam gerektiğini söyleyenler oldu. Veterinerim de en baştan beri bağışıklığının düşük olduğunu, onu kaybetme ihtimalim olduğunu söylüyor.


Bağırsak sorunu haricinde geldiğinde mantarı ve soğuk algınlığı vardı. Fakat onlar düzeldi.


11 CEVAP

Kedinizin bagisikligi dusukse immunex kullanabilirsiniz ishali kesmek icinde flagly kullanin ama bjnlari veterinerinize sorun cunku bir tedavi almis bunlar agir gelmesin baska veterinere de goturun.pes etmeyin ishal oldugu icin su kaybi yasiyor agzina siringayla su verin.dtres yapici bir ortam varsa uzak tutun stresten.

pongul
pongul

113342

bir veterinerden caniverm iç parazit hapı bulun ve verin/verdirin - etkili bir hap bizim sorunumuzu o çözmüştü. advance gastroenteric'in kontraendikasyonlarından biri 6 aydan ufak kediler yalnız. veteriner önce paketin arkasını okusaymış satarken.

btolkien
btolkien

257

uppp

btolkien
btolkien

257

Teşekkür ederim cevabınız için. Kendisi bol bol su içiyor ama yine de takviye olarak şırıngayla su içirmem gerekir mi?

Yani simdi ne kadar ictigini bilmedigim icin bilemiyorum az ictigini dusunuyorsaniz verebilirsiniz.bagisiklik icin immunex cok iyi bir ilac her kediye kullandik bir sikinti olmadi ishallerede flagly kullaniyoruz.gimcat prebiyotik paste alip denemenizide oneririm ayrica.iss yarayabilir.

btolkien
btolkien

257

İmunex şurup mu yoksa kapsül mü kullanmalıyım? Bazıları kapsülü mamaya karıştırıp veriyormuş. Ölçüsü nasıl olmalı? Yine aynı şekilde flagyl'ın ölçüsü nasıl? Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama ilk defa kedi sahibi oldum. Deneyimsizim.

Roza23
Roza23

19328

bence farkli veterinerlere de danisin mutlaka

btolkien
btolkien

257

Tamamdır çok teşekkür ederim

catworld
catworld

196

kuru mamayı bırakın. kedinizin çok fazla su içmesinin sebebi bu. hatta bu tür hastalıkların temel sebebi kuru mama. genelde uzun vadede gözükür.


kesinlikle bakmanızı öneririm: barf diyeti

catworld
catworld

196

geçmiş olsun umarım en kısa sürede iyileşir.

btolkien
btolkien

257

Çiğ et parazit yapmaz mı?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2082 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR