İran Kedisi Bakımı?

yorkshia_gsd
yorkshia_gsd

107196 Puan

İran kedisinin bakımı, tıraşı ve banyosu hakkında bilgiye ihtiyacım var? Sabah akşam 20 dk tararım yılda 1 defa tıraş ettiririm ve günlük bakımını yaparım diyorum... Yeterli midir.

4 CEVAP

zzAr
zzAr

2151

günlük bakım yeterli ancak iran kedilerini suyun altına sokmamak lazım kuru şampuan kullanmak gerekiyor. traşı hakkında bilgi sahibi değilim malesef

Pamuk18
Pamuk18

1038

Benim kedimde İran Kedisi ve bakım gerektiren bir kedi özelliklede tüyleri açısından.Mesela hergün taraman gerekiyor çünkü tüyleri topaklaşabiliyor.Sahipleneli 1 ay oldu ama şuana kadar yıkamadım biraz daha büyüyünce yıkamayı düşünüyorum.Çok sık banyo yaptırmamanı öneririm ama banyodan sonra iyice kurutmalısın çünkü üşütebilir ve tıraş olarakta küçükken tıraş ettirmene gerek olmadığını düşünüyorum bizde sadece tüylerini kestirmiştik mesela patilerini ve kulak altlarındaki tüylerini falan ama büyüyünce tüyleri sorun olursa çok az tüylü olmayacak şekilde tıraş edebilirsin diye düşünüyorum.Çok bilgili değilim ama düşüncelerime göre yazdım :) Umarım yardımcı olabilmişimdir.

yorkshia_gsd
yorkshia_gsd

107196

kuru şampuan taraftarı değilim, kimyasal tüylerinde kalıyor , kediler yalanıyor...
köpekler gibi 5-6 ayda yıkanmalı diyorlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1562 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR