Köpeğimiz Layka'nın Ani Ve Beklenmedik Hareketlerini Nasıl Durdurabiliriz?

Layka
Layka

103569 Puan

Köpeğimiz Layka çok hareketli. Normalde dışarıda tasmasız gezdirirken aslında sorun çıkartmıyor, ama otoyola yaklaştığımızda hiç beklemediğimiz bir anda yola fırlamak gibi ani hareketleri var. Çok endişeleniyoruz. O anda dur otur gibi komutları da dinlemiyor ve kendini de yakalatmıyor ve hızla koşuyor. Tasmasını hiç çıkartmayınca da çok huysuzlanıyor. Layka ile dışarıda bir yere gitmek bizi çok zorlamaya başladı. Bize neler tavsiye edersiniz? Layka'ya komutlarımızı nasıl dinletebiliriz? Çok başına buyruk kızımız Layka.


6 CEVAP

eren
eren

2288

Jack Russel Terrier cinsi köpekler gerçekten çok meraklı köpeklerdir ben kesinlikle tasmasız gezdirmemenizi tavsiye ederim.
Siz ne kadar özgür bırakırsanız ileride o kadar daha çok tasmaız gezmek ve sağa sola koşturmak ister. Köpeğiniz eğer tasma taktığında sizi çekiştiriyorsa olduğunuz yerde durun o size gelsin asla ilerlemeyin liderin siz olduğunu anlaması lazım. jack russellar başına buyruktur evet bu sebeple huysuzlaştığında hemen temel itaat komutlarını verip sakinleştirin biraz olsa da sevin. onun sizi kontrol etmesine izin vermeyin.

Robin
Robin

2466

düzeltilebilir elbette ama disiplinli ve bol bol tekrar ederek liderin siz olduğunuzun üzerinde durmalısınız

Layka
Layka

103569

Teşekkürler Cem bey, bizim hatamız aslında hiç kendimize uygun olabilecek ırkı araştırmadan, hemen barınağa gidip Layka'yı çok beğenip alıp eve getirmek oldu. Ama olsun değer bu can için emek sarf etmeye, bundan sonra daha çok üzerinde duracağız. En büyük dezavantajımız bizim fazla yumuşak yüzlü oluşumuz. Umarım Layka'yı disipline etmeyi başarırız.

eren
eren

2288

her köpek az veya çok başına buyruk davranmaya müsaittir. köpeğinizi kontrol etmeniz ve ona liderlik yapmanız mümkün ancak en zeki veya en uysal köpek bile olsa her zaman her komuta cevap verecek bir köpek zor, ama sizi yormadan beraberce yaşayabileceğiniz kadar eğitebileceğinize ona olan sevginizden ötürü ben inanıyorum, başarılar :)

Layka
Layka

103569

Sağolun Eren bey, anlıyorum ki zaten çok dikbaşlı olan bir ırkı biz evde ayrıca çok şımartmışız, resmen hep onun istedikleri yapılıyor. Acaba bu saatten sonra herşeyi tersine çevirmek mümkün olabilir mi, zira ipler çoktan Layka'nın eline geçmiş vaziyette?

Layka
Layka

103569

Doğru söylüyorsunuz Eren bey, Layka'yı o kadar canımızdan can yaptık ki, mutlaka bir şekilde zaman içerisinde beraberce çok daha keyifli yaşayacağız. Zaten onun bir bakışı bize bütün haylazlıklarını hemen unutturuyor. Hepimiz de evlerimizdeki can dostlarımızla mutlu olalım ve ülkemizde hayvansever sayısı artsın inşallah.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1443 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR