Kedi Lösemi Aşısı

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502 Puan

Merhabalar kedilerde lösemi aşısı yaptırmak gerekli mi karma ve kuduz aşıları yapıldı ama lösemi aşısında karar veremiyorum

19 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Lösemi aşısı için süregelen bir tartışma mevcuttur. Kimisi gerekli olduğunu savunurken kimisi de yaptırmamayı savunur.
Bakın olayı şudur:
Kedi, sokaktan gelmişse, geçmişini bilmiyorsanız ve kedide halihazırda lösemi virüsü varsa, aşıdan sonraki 24 saat içinde ölüyor.
Bundan emin olmak için lösemi aşısı öncesinde test yapılması gerekiyor.
Öncesinde test yaptırıyorsanız, aşıyı gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz.


Biz şahsen teste güvenmedik ve yaptırmadık bu aşıyı.

Feronia
Feronia

117611

FeLV aşısı tam koruyucu değil hatta bazı kedilerde hiç korumayabiliyor. Sokakta yaşayan veya virüslü kedilerle yaşayan hayvanlara tavsiye ediliyor. Dünyanın hiçbir yerinde zorunlu değil. Fazla bulaşıcı bir hastalık değil ve her kediyi etkilemiyor (FCoV gibi). Çoğu yabancı veteriner ve tecrübeli sahip 1 yaşından büyük kedilere FeLV aşısı yaptırılmamasını savunuyor (FeLV taşıyıcısı bir kediyle yaşamıyorsa). Hatta yavruyken yaptırılmasının bile gerekmediğini söylüyorlar (dışarı çıkmıyor ve FeLV taşıyıcısı bir kediyle yaşamıyorsa). Eğer içiniz rahat etmiyorsa bir kere yaptırmak fazlasıyla yeterli. Bütün FeLV aşıları "öldürülmüş" dediğimiz aşı türündendir. Bana kalırsa bu tür aşıları hiç yaptırmayın. Bu aşılar "MLV" aşılar kadar etkili bir şekilde bağışıklık kazandırmazlar ve en çok kanser/tümör riski olan aşı türüdür. İlla yaptıracaksanız veterinerinize aşının markasını sorun. PureVax marka ise yaptırın. PureVax en kaliteli aşı markasıdır. En koruyucu ve tehlikesiz aşıları üretir, "öldürülmüş" olmayan tek FeLV aşısını üretir. Veterinerin ilk yaptığı aşı PureVax ise herhangi bir şekilde tekrar edilmesine gerek yok. Ama PureVax çok pahalı olduğundan kullanan veteriner fazla yok ne yazık ki.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Bu aşıyı bende yaptırmadım. Bende 24 saat olayından korktum bazıları zaten vücudunda bu virüs varsa elbet bir gün karşına çıkacak desede bunun 24 saat sonra olmaması için hiç yaptırmamayı tercih ettim.. Ben kedimi 3 aylıkken sokaktan bulmuştum. Karma kuduz ve düzenli parazit aşılarını yaptiriyorum

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Karma çok gerekli bir aşı ben yaptırdım evde yaşaması önemli değil örneğin dışarıda bir kedi sevdik geldik ya da üzerimize bir kedi sürtündü vb. Durumlarda karma aşı koruyucu nitelik taşır 2 doz yaptırın aklınızda bir şey kalmasın bence , kuduzuda zorunlu bir aşı olduğu için yaptırdım ama bence gerek yoktu kkuduza. Lösemi yaptırmadım sebepleri yukarıda yazıyor:)

pinarcaya
pinarcaya

19123

Surekli evde yasayan kediler icin bu asilar yaptirilmali mi sizce? Karma-kuduz ve losemi...

emreovec
emreovec

12921

Bu hastalığı olacaksa olur. Olmayacaksa olmaz. Eğer yırtdışına gitmeyecekseniz hayvanla bence gerek yok. Kaldı ki bana bunu veterinerim dedi.

Merloli
Merloli

113418

Bende hiç bilmiyordum lösemi aşısının tehlikeli olduğunu. Banu hanım iyiki sormuşsunuz bu soruyu, bu sayede bizde bilgilenmiş olduk :)

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502

Çok teşekkür ederim

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502

Teşekkürler ben de yaptırmayacağım sanırım

Marlo
Marlo

2584

Şu an zaten piyasada lösemi aşısı yokmuş

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502

Teşekkürler hepinize

yasement
yasement

119858

Karma aşı cok gerekli bence de, degil biz sinek bile virus tasiyabilir. Losemi icin losemi kediyle temasta bulunmasi gerek diye biliyorum tasinabilir bir virus degil diye soyluyorlar. Yaptirmayi tercih ettik gecen sene, bu sene bakicaz. Kuduz icin zaten kuduz hayvan tarafindan isirilmasi gerek ve kuduz virusu vucuda girdikten kisa bir sure sonra ölduruyor yani o surede ev kedilerimize denk gelme ihtimali yok gibi. Ama yaptirmak zorundayiz kuduz asisini, bakanliklar da bu konuda yardimci oluyor 2.5 liraya yaptirmistik kuduz asisini.

emine64
emine64

4354

Hiç bilmiyordum ben böyle risk olduğunu bir kes yapıldı bu senede yapılacaktı ama lösemi aşısı bulanmıyormuş şuan ellerinde kuduzu yaptırmıycaz bu sene gerek yok ama parazit ve karma yapılmalı mutlaka

martha
martha

13132

bence bütün aşılar yapılmalı

pinarcaya
pinarcaya

19123

Yaptirilmali derken her sene yaptirilmasini mi kastediyorsunuz? Ben yavruyken ve 1 yasindayken yaptirdim hep asilarini. Ama veterinerde o kadar korkuyor ku bu sene goturmek istemiyorum. O yuzden kararsizim asi.konusunda.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 27627 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR