Çok Tüy Döküyor

Kedim 7 aylık dişi, ankara kedisi. Uzun zamandır çok tüy döküyordu veteriner mevsim geçişinden dolayı olabilir demişti. Ama özellikle son 1 aydır inanılmaz arttı her yer tüy neredeyse. Sebebi ne olabilir? Ne yapmalıyım?

16 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Hangi mamayı kullanıyorsunuz? Markası nedir? Tavuklu mudur?

pisicikpisicik
pisicikpisicik

10660

ben senelerdir proplan somon balıklı mama kullanırım,kesinlikle ev yemeği vermeyin,beyaz peynir,taze yoğurt ve haşlanmış tavuğun sadece beyaz göğüseti verin,sabah akşam birkaç dakika kedi fırçasıyla tarayın

Tavuklu mama kullaniyorsaniz balikli mamaya gecmenizi ve havuclu yas mama yapip vermenizi oneririm tuy sagligi icinde malt kullanabilirsiniz,veterinerinize de danismanizi tavsiye ederim.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Proplan tüy dokmez! Mama yi savunmak hakkında söylemiyorum. Benim erkek kedim domestic longhair olan bir scotish fold. Tüy uzunluğunu tahmin bile edemezsiniz. Ben onu sahiplendigimde yedi aylikti. Eski sahibi doğduğu andan itibaren proplan junior tavuklu mama kullanmış. Tüy dökülmesinin zerresi dahi yoktu olmadı. Su an tabiki proplan kullanmıyorum. Somonlu kullanıyorum. Tüy dökümü yavru kedi den ziyade yetişkinliğe erismekte olan kedi de görülür. Evet yoğun bir tüy dökme dönemi vardı doğru söylemiş veteriner. İki ay koltukların halıların üzerinden tüy toplamak süpurmekle geçti. Çok şükür dönemi bitti. Su an az sayıda normal ölü tüy atimi var. Özellikle tavuk içerikli mamalarin tüy dokturdugu söylenir

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Tavuga alerjisi varsa tavuklu kuru yas fark etmez tuy dokebilir
Sadece kuru mama vermeyin
Sarimsakli maya tableti kullanin
Yogurt ve peynir verin ( peynir tuzlu olmasin)
Duzenli tarayin
Strese girmemesine ozen gosterin

Senaaaaaaaa
Senaaaaaaaa

3143

Acana,Orijen,nd,Mattise,Profine,Bozita,Brit care

Senaaaaaaaa
Senaaaaaaaa

3143

^Yukarı yazdığım mamaları Kullanın Pro Plan sağlıklı değil

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

caglamelisaaslan ankara kedisi çok tuy dökmeye meyilli bir kedi dir. Yattığı her yer bembeyaz olur. Onu sıkça tarayin. Mama konusunu dikkate alın derim. Tavuklu ise balıklı ya da etliye geçiş yapın.

Elfffff
Elfffff

5341

Mamanın markasıyla alakalı olabilir.Proplan çok tüy döküyor mesela

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Senaaaaa acana ve orijenin ileri düzeyde alerji yaptığını buradaki bir çok arkadaşımız bilir. Bu durumu yaşayanlardan biri Sinem abla(ursaminor) dür. İçlerinde kullanım acisindan en iyi mama N&D dir.

NehirC
NehirC

2449

@olcay34
Proplan tüy dökmez kısmına ve Acana ve Orijen'in aşırı alerji yaptığı kısmına katılmıyorum. Çünkü her kedide etki farklı oluyor. Sizinkinde dökülmez ama bir başkasınınkinde çok dökülür. Bu kediye göre değişir. Genelleme yapmak doğru değil.

İlk başlarda veterinerden açık mama alıyordum. Tüy dökme probleminin durmadığını fark ettikten sonra Pro Plan Tavuklu ve Priniçli kuru mama aldım. 3 tane 400 gr bitirdik şimdi, çok çok seviyor fakat hala dökülme problemi çözülmedi. Veteriner kedi çimi önermişti fakat çimlerden maksimum 1-2 tane yiyor sonra alıp evin her yerine taşıyor, oynuyor :)

Kuru mama dışında evde tavuk, et ve balık pişirildiğinde veriyorum. Yoğurt asla yemiyor ,bazen de suyla seyrelterek süt veriyorum. Stresli bir ortamı da yok sadece 5. ayında kızgınlık dönemi başladı. Sesi kısıldı maalesef yüksek sesle miyavlamaktan. Ayrıca hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için. :)

Olcay34 aynen öyle inanılmaz derecede tüy her yer. Çok teşekkür ederim. Nasıl bir tarak almam gerekiyor?

Senaaa, pisicikpisicik acana, orijin, pro plan somonlu mamadan herhangi birine geçeceğim. Çok teşekkür ederim. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4227 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR