Kedimin Dişinde Tartar

kurban1525
kurban1525

14349 Puan

Merhaba arkadaşlar. Kedimin dişinde gördüğünüz üzere bir şey var. Çok kötü kokuyor. Acaba nedir? Çürük olmasından korkuyorum, kendim alabilir miyim?


20 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Aycacetin...
Benimle tamamen aynı fikirde olan insanın(Ursaminor) yorumunu görmeyip sadece beni görüp bana yazmanız sizinle aynı fikirde ve ayni şekilde (tecrübe değil bilgi paylaştığım için) yazmadığım için benden hoslanmayıp taraf olmaya çalışmanızdan gibi görünüyor.
Ben tecrübem olduğu, tecrübe gerektiren konusunda tecrübemi paylaşıyorum, olmayanlar için ise öyle sağdan soldan gördüğümle değil doğruluğundan emin olduğum kaynaklardan iyice araştırıp fikir edinip yazıyorum. Sadece kesinlikle doğru olduğundan kesin emin olduğum insanların görüşlerini yazarken "aslında böyle" tarzında yazıyorum. Çoğunlukla ise "bence bu böyle" tarzında yazıyorum. Birkaç konuda cevabımi görüp bunları yazdığınız için bunu fark etmemeniz normal .Tabi ki tecrübenin de önemi var ama tecrübe sadece bir yere kadar. Bir konuda bir fikir söylemek için illede kendimin yada arkadaşlarımin(siz arkadaşınızin tecrübesinden bahsettiğiniz için) tecrübesi olması gerekmiyor. Tanımadığım konuda bilgi sahibi, tecrübe etmiş yada araştırmalar yapmış doğruluğundan emin olduğum insanların yazdıklarını paylaşabilirim. Sizin için sadece tecrübe önemli ise ben uzun zamandır oğluma her gün yaş mama veriyorum ve dişlerinde hiçbir problem yok.
Ayrıca siz de benim gibi sadece hayvan sahibisiniz. Bana ne yazıp yazmayacağım konusunda bir şey söylemeye hakkınız yok. Kimse sinizle aynı fikirde olmak zorunda değil yada sadece sizin 'tecrübe' ettiğinizin kesinlikle doğru diye bir şey yok. Lütfen bir daha herhangi bir konuda bana cevap vermeyin sadece kendi düşüncenizi yazın. Benimle de bir sorununuz varsa burada insanların konusunun altına değil özelden yazın,konu sahibini rahatsız etmişsiniz anlaşılan.
Konu sahibi,konunuzda tartışmaya sebebiyet verdiğim için özür dilerim. Bir daha konunuza bu şekilde bir şey yazmayacağım. Umarım sorun çözülür ve kediniz iyileşir. Çok geçmiş olsun

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Aycacetin
Kardeşim araştırmacımısın? Kendin mi araştırıp gördün? Bi sen mi akıllısın? Neyse ben şu sözle kendimi sakinleştiriyorum.
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."



  • Mark Twain

ursaminor
ursaminor

116511

Sayın kurban1525,
Çok geçmiş olsun. Sürekli tekrarlayınca kronikleşiyor işte maalesef. Bunun için önlem almak gerekiyor.
Ayrıca gerçekten kulak asmayın yaş mama dişleri çürütüyor diyenlere.
Bakın size ne anlatacağım; sokakta yaşayan kedi kibble denilen suyu alınmış kurutulmuş tane mamalardan yemiyor doğal olarak. (Elbette bizler koyuyoruz sokaklara mama ama hepsine yetişmek imkansız) Peki ne yiyorlar? Kuşları yakalıyorlar, fareleri yakalıyorlar. Yani löp sulu parça et yiyorlar. Ne kadar enteresan değil mi? Bu hayvanların doğasında dinlen, dolaş, avlan, karnını doyur, uyu/dinlen var.
Ama sokaktaki kedilerin ömürleri çeşitli nedenlerden kısa oluyor. Diş sorunu da bunlardan biri.
Evdeki kedilerimizi diğer her türlü kötülükten korurken, diş sorunlarından da koruyabiliriz.
Düzenli diş temizliği yaparak, suyuna birkaç damla elma sirkesi veya tartar oluşumunu önlemek için satılan (hayvanlara özel) gargaralardan koyarak, dişlerini temizlemeleri için olanak sunarak (catnip dalı vs. doğal ürünlerle) onlara yardımcı olabiliriz.
Yaş mama kötü değil, aksine (doğru ve kaliteli) yaş mama doğal beslenmelerine en yakın beslenme şeklidir. Ayrıca su içmeyi sevmeyen kedilerin de su ihtiyacını gidermeye de yardımcı olur.
Münferit birkaç olayla, bilimsel araştırma sonucunda kanıtlanmış olan (ki kanıta bile gerek yok mantık varken) gerçeklerin üzerini kapatamazsınız.
Başımıza geldiği veya gelmediği için bir olay genel için mutlak gerçek olamaz. Bizim kendi mutlak gerçeğimiz olur. Münferit olur.
Doktorlar bile vaka incelemelerini bilimsel makalelerden okuyarak öğrenip hayat kurtarırken, biz de kediciğimiz için iki yararlı bilgi öğrenip uygulamışız çok mu? :)

ursaminor
ursaminor

116511

Yahu yaş mama, kuru mama, peynir, zeytin fark etmez. Kedinin (insanların, köpeklerin) dişlerini çürüten şey, tartar yapan şey bakımsızlık :)
Yaş mama şehir efsanesi, takılmayın bunlara.


Yaşı çok ufak olduğundan bu kadar sürede tartar olmuş olması soruna işaret edebilir. Hassasiiyet vs. gibi. En doğrusu veterinerinize göstermek olacaktır bu durumda. Çünkü ağız kokusu yapar, hayvanın yaşam kalitesini de düşürür. Diş ihmale gelmiyor.
Umarım kemirme oyuncaklarıyla çözülebilir. Yaşı bu kadar küçükse süt dişleri de olabilir bunlar :)
O zaman dökülüp yenileri çıkar zaten.
Veteriner bir baksın derim o yüzden.

ursaminor
ursaminor

116511

Ben Bursa'da petshoptan alıyorum açıkçası. Ama daha önce bu ürün için özel bir başlık açmıştım. Orada ***********'dan bulup alan olmuştu. Reyyan sanırım ***********dan almıştı. Birkaç kişi daha almıştı ama nereden bilemiyorum.

ursaminor
ursaminor

116511

Veteriner temizler. Ama unutmayın kedilerin dişlerinin temizlenmesi için uyutulmaları gerekiyor. Bunlara mahal vermemek için diş bakımına özen göstermeliyiz. Hiçbir şey yapamıyorsanız, yani fırçalama vs. Tedaviden sonra en azından kemirmesi için catnip dalı alabilirsiniz.
Bu olabilir mesela:

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yaş mamanin dış sorunlarına sebebiyet verdiği doğru bir bilgi değil. Ne yediği fark etmeksizin dış sorunları olabilir.Bu konuda Ursaminor'un yazdıklarını dikkate almanızı tavsiye ederim

Feronia
Feronia

117611

Bu sitede tartışma çıkıyorsa bunların bütün sebebi adabımı bozmamak adına yorum yapmadığım, sadece para düşünen veterinerlerdir! Bu yüzden artık hiçbir tartışmaya girmiyor hatta mümkün olduğunca az soru cevaplıyorum ki veteriner en doğruyu bilir diyenler tartışma başlatmasın.

aleyn
aleyn

113859

ursaminor bu yukarıdaki ürünü aldıgınız bi yer var mı, netten baktım ama genelde stoklarda yok görünüyor..

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Aycacetin.
Bence ilk önce okuma yazma öğren . Hararetten nasil yazacağını sasirmissin.

Marlo
Marlo

2584

Tartar abse yapmış gibi veteriner temizler

aycacetin2472
aycacetin2472

13340

kedine eğer fazla yaş mama veriyosn normal olarak tartar yapar fakat bu iyi bir şey deil yaş mamayı kesip dişleride temizletmezsen kedinin dişleri elinde kalır vet ede sorabiilirsin ama yaş mama vermiyorsan veya nadir veriyorsan ya yediği besinlerden yada dişlerinde,diş etlerinde başka br problem vardır wete başvur

aleyn
aleyn

113859

tamamdır bakayım teşekkürler..

kurban1525
kurban1525

14349

Doktorumuzla konuştuk, antibiyotik tedavisi uygulanacak dedi. Aynı fotoğrafı ona da attım diş eti enfeksiyonu olmuş tedavi edilmezse kronikleşir dedi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3167 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR