Kedilerin Yaşa Göre Kaç Gram Mama Yediğini Biliyor Musunuz?

Ayben
Ayben

1920 Puan

az mı veriyorum çok mu emin olamadım. bir ara çok tombiş oldu. obez olur diye korktum. şimdi de tüylerini traş edince neredeyse yarıya indi hayvan. bu sefer de az mı veriyorum diye düşünüyorum..
bilgisi olan var mı?

6 CEVAP

smkb
smkb

2275

benim kedim de üç öğün yemek yiyor :)

outlaw
outlaw

2813

yetişkin kediler dışarı çıksın veya çıkmasın genelde ortama 100 gr kadar mama yer 100 gr'dan fazlasını veya daha azını kedinizin kilosuna ve hareketliliğine göre ayarlamanız lazım.


Bir de hatırlatmak için söyliyeyiim belki biliyorsunuzdur ama aldığınız mamanın poşetin arkasında da günlük kullanım miktarı tavsiyesi vardır büyük ihtimalle, belki görmemiş olabilirsiniz, oradaki gram da yine sizin kedinizin hareketlilik durumuna göre ayarlanıyor.

mavis_06
mavis_06

371

Aslında kedilerin mama kabı herzaman taze mamayla dolu olmalı. Kediler az ama sık sık yerler çünkü. En doğru ayarlamayı kendileri yapıyorlar :)

Aldığınız mamaların arkalarına bakın. Kilo, yaş ve hareketliliğine göre vermeniz gereken miktar yazıyor. Her mamanın gramajı diğerine göre farklılık gösterir.

Bilmiyorum :(

Ayben
Ayben

1920

işte önceden hep öyle yapıyordum.. çok tombik oldu.. ben de iki kez veriyorum.. gerçi o zaman da mama kabında kalıyor yani her an vermiş oluyorum.. çok verip hayvanın sağlığını olumsuz etkilemek istemiyorum.. olmadı eski usule dönerim, hep mama kabı dolu olour..
sıkıntı şu, çok hareketsiz oynatsam bile akşamları 15-20 dakika sonra poposunu döner gider :)))
neyse ben aç bırakmamayayım da :))
çok teşekkürler herkese :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9300 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR