Kedimi Sahipleneli 1 Gün Oldu Kafesinden Fakat Çok Korkak Davranıyor Kendine Saklanacak Yer Arıyor..

Arkadaşlar kedim daha dün eve geldi kendini yabancı mı hissediyor bilmiyorum ama kafesinden çıkmadı kumu maması suyu yanında hala çıkmadı. sahiplendim dayımdan aşıları vs tam 3 aylık daha kafesinde kendini sevidiriyor ama dışarı çıktığında kaçıyor kuytu köşelere. tuvaletini kuma yapıyor ama yemek yemiyor su içmiyor süt içmiyor. aşıları tam bu arada eve alışma süreci diyorlar ne zaman alışır aynı durumu yaşayan var mı?

5 CEVAP

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Süt eğer içtiğiniz sütse (kedi süt tozu ise sorun yok) lütfen önünden alın ve bir daha vermeyin. Kediler süt içerisindeki laktozu sindiremez ishal olur ve içmeye devam ederlerse sıvı kaybından ölüm gerçekleşir bir süre sonrs eğer tedavi edilmezse. Ciddi bir konu süt konusu. Üstelik çok normal bu tarz davranışlar gerçekleştirmesi. Kendi haline bırakmanızı tavsiye ediyorum. Üzerine gittikçe daha da gerilecektir ve korkacaktır. Kendi haline bırakın sizi ve evi tanımasına 2,3 hafta verin. 1 ay sonra birbirinize alışmış olacaksınız.

aleyn
aleyn

113859

normal merak etmeyin, önce keşfedecek bakacak kendini güvende hissettiğinde de kuytu köşeleri bırakacaktır.. ayrıca sütten kastınız normal sütse vermeyin, süt kedilerin sindirim sistemine dokunur..

Bu arada gece kafesinden dışarı çıkıp beni kokladı yatağımda gezdi vs ama sonrasında kafesine girdi yattı hala sesime uyanıyor geri yatıyor

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Benim tavsiyem size üstüne cok gitmeyin kendi haline bırakın koltuk altı dolap arkası girsin kendine yer bulsun zaten istediğinde cıkacak ve yanınıza kendiliğinden gelecektir. İsterseniz biraz yaş mama veya ödül maması verip ona güven verebilirsiniz benim kedim 3 gün koltuk altında kaldı kendi kendine gelmeye basladı bir süre sonra.

p0fudukCat
p0fudukCat

1846

Fazla üstüne gitmeyin kendisi size alışır zaten.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 561 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79566 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR