Nd Dusuk Tahıl Morına Balıklı Mama Hakkında Nedusunuyorsunuz Bobrek Tası Yapıyor Denıldı Yardım

Semrakanar
Semrakanar

553 Puan

Bobrek tasi yaptigi soyleniyor fikirlerinizi paylasin lutfen oglum cok seviyor sert biraZ ama beyenerek yiyor kokusuna dayanamiyor iran kedisi dusuk tahilli tercih ettim tahilsiz zarar veriyor dendigi icin hareketleri kisitli oldugundan dolayi lutfen fikirlerinizi paylasin

21 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben oğlumu sahiplenmeden önce baya araştırma yapmıştım ama sahiplendikten sonra öğrendiğim bilmediğim şeylerde oldu. Gerçekten normal kedi gibi değil bakımları ve ilk kedi olarak da zor bir ırk. Siz bence şuan gayet iyi gidiyorsunuz. Orijen ve Acana yerine N&D tercih etmeniz bence çok iyi. Böbrekleri korumak çok önemli,şu pınarı almanızda çok iyi:)
Benim özellikle dikkat ettiğim şeyler (bildikleriniz kesin vardır tabi)
Öncelikle göz bakımı çok önemli çünkü gözleri çok hassas ve göz hastalıklarına yatkın bir ırk. Gözleri sürekli akar biliyorsunuz. Bu tam basık yada 1 numara buruna sahip olanlarda çok daha fazla oluyor. Doll face persian karda çok daha az ve büyüdükçe azalıyor. Benim oğlum doll face ve gözleri artık çok nadir akıyor. Gözlerde normalden fazla akma, kısılmas,3. Göz kapağının görünmesi ve kızarma da vakit kaybetmeden veterinere baş vurmanız ve özellikle gözün iç kısmına bakmasını rica etmeniz önemli. Çünkü bunlar oluyorsa benim oğlumda sürekli tekrarlayan enfeksiyon gibi şeyler olabilir. Göz temizlerken mümkün olduğunca elinizi temas ettirmemeniz iyi olur ve normal pamuk yerine disk şeklinde olan makyaj temizleme pamukları kullanmak çok daha iyi oluyor. Gözü bence doğal şeyler ile temizlemek çok daha iyi. Bunun için ben ılık su kullanıyorum ama doğal gül suyu kullananlar da var. Ben Rosense marka gül suyu alıp denedim ama gözünün altındaki tüyleri kecelestirip kuruttu ve gözünü kızartti. Bu yüzden pek tavsiye etmeyeceğim. İsterseniz sizde nasıl olacak diye deneyebilirsiniz tabi ki. Ben şu ürünü veterinerimden getirmesini istedim. Veda Vet ürünleri sadece veterinerlerde satılıyor. Tamamen doğal bitkisel ürünler. Ürün şu http://www.vedavet.com/urun_detay.php?grup=2&id=27
Geldiğinde kullanıp fikrimi iletirim size.
Göz haricinde tüy bakımının önemini biliyorsunuzdur. İran kedilerinde tıraş edilmesi gerekli diyorlar ama aslında zararlı bir şey. Ben oğluma çok önceden bilmeden yaptırdım ve bir daha tüyleri eskisi gibi uzamadi. Bu beni çok üzüyor haliyle.Bunun hakkında şu makeleyi okuyabilirsiniz.
https://sevgilikopegim.com/2015/03/08/kedi-ve-kopeklerde-tuylerin-tras-edilmesi/amp/
Birde İran kedileri genel olarak hassas bir ırk.Bu yüzden ben dönemsel olarak fazla yüklenmeden vitamin kullanıyorum. Her ayın 10-15 günü oğlumun haline göre değişen sürelerde (hafif bir halsizlik vs. fark edersem) kışın daha uzun kullanıyorum.. Kullandığım birkaç vitamin var ama bazılarını değişeceğim. En güzeli doğal bitkisel vitaminler kullanmak bence. Bu konuda Veda vet ve Naturalis Adrayms harikalar. Beğendiğim kullandığım ve kullanmak istediklerimin isimlerini yazacağım. Firmalara yavru kedilerde kullanımina uygun olup olup olmadıkları sorarak kullanmanızı tavsiye ederim.
Başta kullandığım Veda vet phytomıns http://www.vedavet.com/urun_detay.php?grup=2&id=37
Arkadaşımın çok beğenerek kullandıkları Veda vet lactoferon
http://www.vedavet.com/urun_detay.php?grup=2&id=29
Ve çok beğendiğim ama denemediğim şu ürün var
http://www.vedavet.com/urun_detay.php?grup=2&id=45
Naturalis Adrayms dan ise Multi vitamin , Prebiyotik vitamin, Spirulina tabletler beğendiğim ama kullanmadığım vitaminler. Şuan bazıları stokta olmadıkları için siteden kaldırmışlar. Link atamıyorum o yüzden.
Bunlar haricinde kalsiyumlu bebek kedi vitamini olan Gimcat Baby pastle yi de tavsiye ederim. İsterseniz bunu bebek iken diğerlerini yetişkin iken kullabilirsiniz de.
Başka eklemek istediğim mantar gibi deri hastalıkları maalesef yatkın bir ırk. Bu yüzden düzenli olarak derisini ve kaşıntı olup olmadığını kontrol etmeniz iyi olur. Benim oğlum maalesef mantar oldu ve zor atlattık. Şuan mantardan korumak için Naturalis Adrayms sarımsak yağı kullanıyorum. Haftada 1 gün kullanmak yeterliymiş. Kullanmak isterseniz yine üretici firmaya yine bebek kedilerde kullanımını sorarak durumu anlatarak onay verirlerse kullanmanızı tavsiye ederim.
Birde su pınarı yanında nolur nolmaz daha çok su tüketmesi için yaş mama tüketimini artırmamız iyi olur. Ben her gün 85 gramlık konservenin 3 de birini yada 2 de ikisini veriyorum. Siz de kendinize ve kedinize göre ayarlama yapabilirsiniz isterseniz .
Sanırım bu kadar bahsetmek istediklerim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bana istediğiniz zaman herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa soru sorabilirsiniz. Bilgim yettiğince yardımcı olmaktan mutluluk duyarım:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Benim oğlum 2,5 yaşında kısır İran kedisi ve N&D düşük tahıllı morina balıklı kullanıyorum uzun zamandır. Herhangi bir sorun yaşamadım.
Böbrek sorunlara sebebiyet verdiğini ben de okudum ama her kedi aynı olmadığı için her kedide sorun olacak diye bir şey yok. Ben içerik,analiz karşılaştırma ve araştırmalarım sonucunda kısır kedilere uygun olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ne olur ne olmaz diye bol sulu yas mama,drinkwell su pınarı ve idrar yolları koruyucu macun ile destekliyorum

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Uzun süredir kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamamakla birlikte gayet memnunum.

p0fudukCat
p0fudukCat

1846

Uzun süredir bir sıkıntı yaşamadım.

Semrakanar
Semrakanar

553

@dollfacepersian cok tesekkur ederim bilgi verdigin icin benim ilk kedi oglusum hic bi bilgiye sahip degilim ama arastira arastira ogrenmeye calisiyorum iranannesi buldugum icin sonunda mutlu oldum cunku cok farkli bakimlari var. Benim oglum 6 aylik daha yeni dis cikarma donemindeyiz bobrek yetmezligine yatkin oldugunu ogrendigimde bende su pinari aldim orijen acana markalarini deli gibi arastirdim bende son olarak ND dusuk tahilli morinada karar kildim . Ilk sahiplendigimde royalcanin kitten cok iyi dediler yorumlari okur okumaz buna gectim bende senden fikir almak isterim acikcasi bakimlari konusunda dikkat etmem gereken ozellikle buna diyebilecigin tavsiyelrin olursa sevinirim

Semrakanar
Semrakanar

553

Tesekurler arkadaslar yardimlsriniz icin cok sagolun

Semrakanar
Semrakanar

553

Inanin cok sevindimm yardimci olmaniza cok sagolun. Bende size borik asiti tavsiye ederim inanin veterinerden en iyi goz solusyonu olsun diyerek 40 tl bi solusyon aldim hergun en ufak bi tuy kil gozunun icinde perde tarzi seyler oluyordu papatya cayi okumustum onu dedim ama faydasini goremedim ilik suda icime sinmedi acikcasi onu da en basta solusyon almadan once denemistim bi kacgun lekelenme artacagini dusunerek direk cozuk olarak en iyi borik asit hazirlattim 10 tl gibi makul bi fiyata bizler icin goz enfeksiyonu oldugunda disaridaki mikroplara karsi enfeksiyon icerikli tozlar icin gozumuze pansuman yapilan bi sivi diyebilirim inanin ilk kulandigim gunden itibaren farkini gorursunuz gun icinde goz icerisinde perdelenme tuy kil gibi hic biseye rastlamiyorum kesinlikle kulanmanizi tavsiye ederim goz yasini azaltiginida soyleyeblirim icim cok rahat goz konusunda .Vitamin olarak gimcat multivitamin veriyorum tuy yumagi icin malt soft ekstra kualniyorum bunlari okadar cok seviyorki egitiminede yardimci oldu acikcasi cok rusvetciyiz:) gun icinde veriyorum azar azar bu ay icerisinde ureme organinin kenarlarinda siyah siyah seyleri gorunce kokrtum gimcat urunary maltina da basladim biraz azaliyor sanki

Semrakanar
Semrakanar

553

Yas mama olarakda animonda carny somon balikli olani kulaniyorum baliga bayiliyor tavugu hic sevmiyor sabahlari tuzdan arindirilmis zeytin peynir yogurt yumurta ek takviye olarakda bunlari veriyorum zarari olurmu bilmiyorum ama olmaz insallah saglikli beslenmesi icin herseyi yapiyorum.. hergun gozunu siilerim tararim duzenli olarak haftada bir fubrinator ile tariyorum tuyleri neredeyse hic dokulmuyor diyebilirim sanada tavsiye ederim . Tek sikintimiz diskisi arada bulasiyor temizlemesi sikinti oluyor poposunun tuylerini makasla kesebildigim kadar kesiyorum ama bulasiyor genede :/

Semrakanar
Semrakanar

553

Kedinizin cinsini tam olarak anlamam icin fotografini koyma sansiniz varmi acaba

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Rica ederim. Borik asit duydum ama hiç kullanmadım, deneyebilirim. Rica etsem nasıl nereden hazırlattığınızı anlatabilir misiniz?
Dediğim gibi siz yazdıklarımı biliyor uyguluyor olabilirsiniz demiştim öyle de oldu. Bence kendinizi güzel geliştirmişsiniz. Gimcat Multi vitamin yerine baby pastle de kullanılabilirsiniz. Tek fark bebek kedi gelişimi için kalsiyum da içermesi. Yaş mama seçiminiz de çok güzel. Farklı markalar da denemek isterseniz Schesir, Sapphere, İnstinct, Gimcat ve Naturea da Animonda Carny gibi güzel mamalar. Yoğurt özellikle ev yapımı ise harika bir prebiyotik, yumurta sarısı ise güzel bir biotin kaynağı diye biliyorum. Yumurta beyazı biotin emilimini engelliyor diye okumuştum. İsterseniz bunu bir araştırın. Peynirin de bir zararı olmaz tabi ki. Benim oğlum da hiç taratmiyor neredeyse. Ben düzenli olarak kıtık kontrolü yapıp çok fazla ilerlemeden ya evde makasla yada veterinerde tıraş makinesi ile kırıklı bölgeyi kesiyorum/kestiriyorum.
Popo tüyleri ise aynı sorunu yaşadığım zamanda veteriner de tıraş makinesi ile üstten hafif tüyleri kısaltırıyorum.
Bence siz kendinize gayet güzel bakıyorsunuz ilk kediniz olmasına rağmen İran kedisi bakımında iyisiniz. Kendim gibi bir İran annesi ile tanışmaktan çok memnun oldum:)

Semrakanar
Semrakanar

553

Bende cok memnun oldum gercekten okadar sevincliyimki forumlarda hic iranbebgi olan denk gelmemisti cok yardim istemistim baslarda hic bilgim olmadigi icin cok memnun oldum sizinde kafaniza takilan bisey olursa herzmaan sorun lutfen :) Eczaneden hazirlatiyorum ben her eczane hazirlamiyor bunu ben tanidigim bi eczaneye buyuk surup sisesine 10 tl veriyorum internet forundakilerde ayni ucrete hazirlatiyolarmis dikkat et buna bazilari kucucuk siseye ayni ucreti aliyolar ;) %3 luk borik asit suyla hazirlanandan diyceksin hazirlamiyoruz dersen eczaneleri arayip sor direk oraya hazirlatirsin ozelikle suyla hazirlandigini soyle benim basima bi talihsizlik geldi o bakimdan bilmeyen bi eczaci goze uygulayacam dedigim halde alkollu yapmis oglumun gozu yaninca kacti hemen kotu oldu kendime denedigimde farkettim hemen allahtan bisey olmadi suyla ve allkolle hazirlaniyomus lutfen karismasin belirtirsin bunuda en fazla buyuk surup sisesine 15 tl ucret verirsin .ama simdiden eminim ki cok memnun kalicaksin

Semrakanar
Semrakanar

553

Ya kitik oluyor dedin korkuttun beni butun iranebeveynleri bu sorundan yakinip tirasa basvuruyormus ama benim sukurler olsun oyle bi sikintim olmuyor hep uyurken yapiyorum bakimini tirnak goz taranmasini hic uyanikken denemedim yaptirmiyor kucakta durmuyor haylaz :( oyuzden bakimlaarini herzman uyudugunda yap ben veterinerden demir telli kitik acici bi tsrsk aldim kucuk onunla hergun yapiyorum ama buyudukce uyumuyorlarmi bakimlarini yaptirmasi zorlu mu oluyor korkuyorum karsi komsumuuzn tekir kedisi de hic uyumuyor bizimkisi gibi dalarak oda yapamiyor bakimini

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tabi birlikte fikir alış verişinde bulunmaktan memnun olurum. Benim burada bildiğim birkaç tane İran annesi var ama çok girmiyorlar maalesef.
Çok teşekkür ederim, buradaki eczanelere soracağım:)
Kıtık maalesef İran ırkında çok olan birşey tüy yapısından kaynaklı bir durum bildiğim kadarıyla. Ragdoll lar da uzun tüylü ama onların tüy yapıları farklı olduğundan hiç kıtık olmuyormuş. Ragdoll besleyen tanıdığım var. O söylemişti. Biz maalesef dikkat etmeliyiz buna. Uyurken yaptırması çok güzel. Benim oğlum ne uykuda ne uyanıkken yaptırıyor. Sadece önüne sevdiği bir şeyi koyunca yerken taratiyor. Göz bakımında ve sarımsak yağı kullanımında biri tutuyor ben yapıyorum. Çok sorun olmuyor,tek sorun taratma maalesef.
Tarağın linkini bulabilirseniz atabilir misiniz? Merak ettim de.
Büyüdükçe daha çok uyuyorlar. Yavruyken alışırsa büyüdüğünde de yaptırır merak etmeyin. Ben oğlumu 8 aylık iken sahiplendim ve eski Ailesi alıştırmamiş. Bu yüzden zorluk çekiyorum tarama konusunda. Bu konuda bence endişe etmenize gerek yok:)

Semrakanar
Semrakanar

553

merak ettim oglunuzu ben koydum fotografini burnu bazi iranlar gini degil benimkinin ama show cinsi degil benim himalayan redpoint diye geciyor tam bizdebulamadik türünü :)

Semrakanar
Semrakanar

553

http://www.*********.com/polo-sustali-tel-uc-evcil-hayvan-fircasi-me

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1566 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR