Kızım Geleli Bir Ay Olacak Hala İnsanlardan Kaçıyor

jumjumjum
jumjumjum

230 Puan

Sokaktan yavru bir kedi bulduk, getirdik eve. Neredeyse 1 aydır bizimle kızımız artık. Bizim sorunumuz yemesi içmesinde bir sıkıntı yok sağlığı yerinde oyunda oynuyor ama kendine dokundurtmuyor. Ninja (kızımızın adı) korkup kaçıyor her sevmek istediğimizde ve çıkmıyor koltukların altından. Ama biz odadayken saklanmıyor ne zaman sevelim dokunalım istesek dokunduğum an bir panik can havliyle saklıyor kendini. Daha 3 aylık civarı sokakta başına ne geldi bilemiyoruz, başlarda kendi haline bıraktık yeni çevreye anca adapte olur diye ama bir ay oldu hala havyanı hiç sevemedik. İlk geldiğinde hiç çıkmıyordu saklandığı yerden konuşa konuşa biraz alıştı ama asla dokundurtmuyor ve panik oluyor dokunursak. Hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı ne kadar süre normal? Daha önce de kedilerim köpeklerim oldu hepsi de kucağımdan inmezdi, çok üzülüyorum bu duruma acaba hayvanı mutsuz mu ettik evde ama sokağa da bırakmam çok korkak çünkü. Bazen de bir kardeşi olsa yanında onu sevdiğimizi, oynadığımızı görse yaklaşır mı diyorum ama ya daha çok korkarsa diye de cesaret edemiyorum.İçinizden böyle bir durumla ilgili deneyimi olan vardır diye buraya yazmak geldi aklıma.

2 CEVAP

jumjumjum
jumjumjum

230

Mamayı denedim kuru mamaya yüz vermiyor hep verdiğimiz için, ama ödüllere dayanamadı mecburen elimden yedi ama pek bir fark olmadı bakalım bir süre daha devam bu yönteme. Umuyorum biz de sevip mıncıklayabiliriz yakında :(

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

bizim kedimiz 13 ev halkı dışına kimseye kendini sevdirmiyor ve kaçıyor. Sizin kedinizin size alışması için biraz süre daha var ama bunu hızlandırmak için bence elinize bir avuç mama alıp size güvenmesi için elinizden yemesini sağlayabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1029 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR