Scotish Erkek Kedim Var. Hangi Cinsle Ciftlestirmek Saglikli Yani Kendi Cinsi Mi British Mi?

2 yasinda orta irilikte 4 kilo scotish cinsi oglum kızgınlık döneminde.

15 CEVAP

KedimVar
KedimVar

119251

Kendi cinsiyle çiftleştirirseniz yavrular ölü ya da sakat doğar. Sakın kendi cinsiyle çiftleştirmeyin. British shorthair ya da Scottish straight genellikle tercih edilir Scottish fold lar için. Ama dik kulaklı olduğu sürece istediğiniz cinsle çiftleştirebilirsiniz.

Zeynepker
Zeynepker

2312

aslında pek bir fark olmaz çünkü british de scottish te aynı türe mensuptur. aralarındaki fark kulak yapısı ile ilgilidir. benim düşüncem kedinizin ürememesidir çünkü sokaklar,barınaklar ve de evler yavru yavru,yetişkin kedi dolu... yinede karar sizin.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Yalnızca dik kulak turleriyle. Özellikle scotish straight ve british shortair

Tamamdır anladim cok tesekkurler tekrar..

akitalove
akitalove

19709

Evet

Feronia
Feronia

117611

Fold mu straight mi?

dilex
dilex

4519

British

british arayısındyım o zaman. tesekkürler herkese :)

00ozlm00
00ozlm00

772

Kendi cinsiyle çiftleştirmeyin özellikle İKİ BEYAZ KEDİYİ KEDİNİS SAĞIR SAKAT DOĞMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK maalesef kuzenim sahiplendiği Scottish fold kedisinin annesini yanlış ve bilinçsiz çiftleştirdikleri için sağır

Yaaa bilincsiz ciftlestirmenin sonucunu onlar cekiyor yazik :( tezekkurler dikkate alicam yorumlarinizi.. yavrularina da ben bakacagim durumum var merak etmeyin bi tane daha kedim var sokaktan sahiplendigim zaten :)

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

İki mavi göz beyaz kedi ciftlestigi zaman sağır olma ihtimal yuksekligi Ankara kedisi için geçerli bir özelliktir. %90 i da sağır doğar. Istisna doğanlar da oluyor. Benim ankara kedim sağır değildi mesela. Sizin kuzeninizin de istisna olarak doğmuş farkli bir tür olarak ve şaşırtıcı. böyle bir durum sadece ankara kedisinde oluyor.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Uzun lafın kısası konu dağılmadan kafa karıştırmadan yapmanız gereken tek şey bir DİK KULAK ile ciftlestirmek!...

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Konu sahibi
Babalık hakkı sadece bir yavrudur, yavru sayısı fazla olursa 2 taneye çıkabilir. Tüm yavruları baba tarafına vermeyi kabuk edecek dişi sahibi olduğunu hiç düşünmüyorum. Yani bakmak isteseniz de tüm yavrulara bakmanız pek mümkün değil. Bunu düşünerek önceden sorarak yavruların kaçını alabileceğini, dişi sahibinde kalan yavruları ne olacağını konuşmanız en iyisi. Çünkü yavruların babasının sahibi olarak tüm yavruların iyi bakılması, sahiplendirileceklerse iyi insanlara gitmeleri dişi sahibi kadar sizin de sorumluluğunuz bence.
Bir de kedinizin virüs taşıyıcısı olup olmadığına baktırmanızı, virüs taşıyıcısı ise doğacak yavruların ve dişinin sağlığı için çiftleşmemesini, taşıyıcı değil ise dişinin de taşıyıcı olup olmamasına dikkat etmenizi tavsiye ederim

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Erkek kedi sahibi bir yavrudan fazlasını talep edemez rumeysa. Tek yavru doğarsa bu yavru dişi kedi sahibine aittir. Erkek kedi sahibi talepte bulunamaz. Onun haricinde dişi kedi isterse altı yavru dogursun erkek kedi sahibi tek bir yavruyu kendi seçerek alır. Ve öncesinde bununla ilgili karar verilir ve anlaşılır.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Olcay34
Babalık hakkı olayını Cattery sahiplerinin olduğu bir grupta sormuştum, 5 den fazla olursa ikiye çıkabileceğini ama dişi sahibinin seçtiğini,erkek sahibinin sadece ilk yavruyu seçebileceğini söylemişlerdi.
Tek yavru olma durumundakini biliyorum. Kedisini ciflestirmek isteyen herkes önceden bu konuyu konuşmayı yapmayı düşünmüyor ve konu hakkında bilgisi olmayabiliyor. O yüzden söyleme gereği duydum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1547 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR