Sürekli Ağlıyor Yanına Gidince Susuyor Ne Yapmam Lazım.

darkman54
darkman54

719 Puan

Dogo arjantin ırkı dişi köpeğim birkaç gündür sürekli ağlamaklı sesler çıkartıp duruyor yanına gidince susuyor. Birkaç gündür de (kızanda) acaba nedeni bu mu daha önce hav demeyen köpekti aslında. Gezdirmek desen sabah akşam sürekli dolaşıyor yemek desen yediği önünde yemediği ardında nedenini bir türlü bulamadım konu hakkında fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

8 CEVAP

Robin
Robin

2466

dönemi geldiği için normal bir davranış, veterinerler bu dönemler için ilaç verebiliyor isterseni bir veterinere götürün. tamamen dönemsel bir hareket diye düşünüyorum.

acarabi
acarabi

630

Sayın kardeşim Hakan, bak ne güzel, yanında değilken ağlıyor ben yanına gidince susuyor demişsin. Tam köpeğini yerine göre sessiz durumda tutacağın dönem demekki. Ne kadar ağlarsa ağlasın kesinlikle yanına gitme, bir müddet sonra (süresi cinsine göre değişir) kesinlikle susacaktır. Sustuğu zaman yavaş adımlarla yanına giderek güzel sözlerle severek okşa ve arada bir ödül maması ver. Yalnız dikkat ağladığı zaman sen köpeğin etrafında olma, seni göremiyeceği bir yerde fakat sustuğu zaman yanına gidebileceğin bir mesafede bulun. Emin ol en fazla birkaç tekrar sonrasında edindiği bu alışkanlığı bırakacaktır.

Robin
Robin

2466

Kızgınlık döneminde çiftleşmemek bildiğim kadarıyla kedilerde kanser riskini arttıran bir etmen. (yanılıyor olabilirim) Köpeklerde de böyle bir şey var mı emin değilim. veteriner desteği almanız bence hem sizin için hem de köpeğinizin geleceği için daha sağlıklı olacaktır en azından tek başınıza gidip fikir danışabilirsiniz.

Cinar
Cinar

2708

Kısıelaştırma operasyonu yapıldı ve gebelik riski yoksa çevreden veya ilan ile geçici bir eş bulun. Bu yolla çiftleştirilenler var. Ne olursa olsun onun da bir cinsel hayatı olmalı, yoksa diğer tarafta sizden davacı olur. Alternatif olarak veterinerlerce bazı ilaçlar kullanılarak bu dönem daha rahat atlatılabiliyor.

darkman54
darkman54

719

Köpeğinde cinsel hayatı var doğrudur fakat buralar sokak köpekleri dolu farklı bir cins köpek ile eşleşmesini kesinlikle istemem. Bugün veterinere gidip ilaç vs konusunda bilgi alıcam onun haricinde uygun bir eş arıyacağım artık. İnşallah bu dönemi atlatınca biraz sakinler. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

darkman54
darkman54

719

Eğer dönemsel ve fazla uzun sürmeyecekse katlanabilirim bir süre galiba. Hiç olmazsa geceleri fazla ses yapmıyor.

darkman54
darkman54

719

Teşekkürler danışacağım. Şuan köpeğim sakinledi umarım böyle devam eder.

darkman54
darkman54

719

Abi bu dediğin yöntemi ilk başlarda uyguladım ama pek susmadı. Bu akşam da yemek verdikten sonra dışarı saldım tuvaletini yapsın diye sokak köpekleri hiç ayrılmıyor ki buralardan hemen sardılar etrafını. Benimki de bunlara takılır gibi oldu uzaklaklaştı biraz yanımdan. Bende fırçaladım onu biraz gözleri süzdü ama ne yapayım baş edemiyeceğim başka türlü :) dargın girdi yuvasına sesi çıkmıyor şimdi yarın yine gönlünü alırım artık :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3180 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR