Hiç Yikanmamis Yetiskin Kedi Nasil Yikanirr?

pistan32
pistan32

107013 Puan

Sokaktan sahiplendigim cana yakın yetiskin bi kedim var sahiplenmeden once komurlukte yattigi icin tuyleri grimsi tırnaklarıda gayet uzun gunduzleri sokoğa ciktigi icin kesmek istemiyorum gectigimiz cumartesi parazit damlasida oldu yikamak icin uygun zamanin geldigini dusunuyorum ama gozumde baya buyuttum verecegi tepkiyi lütfen yardımcı olun


26 CEVAP

Dis parazit yaptimissiniz simdi yikayacaksiniz tam tersi yapmaliydiniz once yikayip yikadiktan sonra 2 hafta gecmesini bekleyip dis parazitini yaptirmaliydiniz.yikayinca parazit ilaci gececek.

pistan32
pistan32

107013

Dogal urunler derken ilk eve aldigimda papatyayla temizliyordum oda olur dimi

@Feronia'dan bir tarif almistim dis parazit icin
Spreyli boş bir şişeye eşit miktarda lavanta, limon, karanfil yağı ekleyip içerisine yarım çay kaşığı tarçın atarak çalkalayın.

Elifinkedileri
Elifinkedileri

12691

Eger yikayacaksaniz 3 gun boyunca disari cikarmayin tuyleri tam olarak 3 gunde kururmus cok cabuk hasta olabilir ev ve disarinin isi degisimden.

Elifinkedileri
Elifinkedileri

12691

Illa kum kabi da almak zorunda degilsiniz 5 litrelik bentonit kum ve bebekleri yikamak icin olan plastik kovalardan temin edebilirsiniz hic yapamazsaniz legen bile koyabilirsiniz en fazla 25 tl ye mal olur size

Reyaura
Reyaura

15210

Tarayin bide hafif nemli bezle silin. Taze sutunu önünden eksuk etmeyin kendini temizler yavas yavaş

zuhall
zuhall

10265

ben kendi kedimi hic yikamadim. ama arkadasimin kedisini yikamistik. tekirdi ve de suyu hic sevmiyordu. butun vucudumuz yara bere icinde kalmisti. oncelikle sunu belirteyim gercekten sorun cikartacaksa uzerinize saglam seyler giyin tirmalayabilir. oncesinde guzelce sevin,rahatlatin. ve bence daha korunakli kapali bir ortamda yikamayi deneyin, mesela dusakabinin kapilarini kapatarak,aksi halde herturlu kacmayi deneyecek. uzerinize vs cikarsa da orda yikamaya devam edin onunla beraber islanin birsey olmaz oyle rahat edecekse. kafa kismina hic su degdirmeyin bence,kulaklarina kacma ihtimali olmasin. kediler icin uretilmis olan bir sampuan alin evdekilerle yikamayin.
eger basaramazsaniz da temizleyici islak mendiller var onlardan kullanabilirsiniz. sonrasinda o da kendini temizler zaten. kolay gelsin

zuhall
zuhall

10265

buarada havalar soguk aslinda bu mevsimde yikamak cok tehlikeli.yikama sonrasinda usutmemesine cok dikkat edin,kurulamasini cok iyi yapin. evi daha sicak tutun.

Tamam ulasiyor ama sonucta yikayinca etkisi gider dogal urunler kullanin dis parazit icin disari ciktigindan pirelenir.kediler yikanmayi pek sevmez ama hijyen acisindan yikasaniz olur sonucta disari cikiyor patileri kirleniyor patilerini yaliyor.

Kizginlikta yikamakla normal zamanda yikamak fark etmez.eger sevmiyorsa zaten baya zor yikarsiniz.

Reyaura
Reyaura

15210

Kedi şampuani yoksa dalin kullanin yikarken. 2 3 gün olmuş sanirim paraziti damlatali bi sikinti olmaz yikamakta. Yikadiktan sonra havluyla kurutun. Sonra fon makinasiyla kurutun fon makknasini en düşük ayara getirin çok yakin olmamak şartıyla kedinizin tuylerini kuruntun hiç biyeri islak kalmasim. Yikamadan önce tirnaklari kesilse sizin için daha iyi olur :) disari cikiyorsa kesmeyin kendini tirnaklariyla koruyor. Kalin bi eldiven giyin kacmaya çalışırken sizi tirnaklicaktir. Kediden korkmayan birinden yardim alirsaniz kedinizi hirpalamadan yikarsin tek başına biraz zor oluyor.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Yıkarken kafasını ıslatmayın boynundan aşağı çok ılık suyla yıkamaya çalışın. Kafasını ıslatmadığınızda daha az tepki verecektir. Ayrıca kafası ıslandığında kulaklarına su kaçıp iltihap yapma riski olabiliyor. Yine de sabredebilecekseniz birkaç ay daha bekleyerek havaların biraz daha ısındığı bir zamanda yıkarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

pistan32
pistan32

107013

Tuvaletini disari yapiyo kumu yok oyle bi aliskanligi yok daha dogrusu.tuvaletini yapcicak kadar cikarsam olur dimi bide simdi kizginlik doneminde biraz daha bekliyeyim yikamak icin cunku bu aralar zapt etmem cok zor

Elifinkedileri
Elifinkedileri

12691

Kum koyabilirsiniz eve alisik olmasada yapar kuma sorun olmaz oldu da evde yapti diyelim bi bezle silmeye bakar hasta olma riskinden daha iyidir bana kalirsa hic yikamayin yada kisirlastirmayi dusunuyorsaniz zaten veterinerde kalicak ameliyat oncesi rica ederseniz yikarlar operasyon sonrasi da klinikte kalirsa kurumus olur tüyleri.

Reyaura
Reyaura

15210

Sutunu yazmisim suyunu olucakti pardon

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1913 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR