Köpeğim Tuvaletini Yanlış Yerlere Yapmaya Basladı Ve Tuvaletini Yaparken Artık Koklamıyor

azmsym
azmsym

686 Puan

labrodor cinsi yavru köpeğimin tuvalet eğitimin tamamlamıştık,doğru yerine yapıyodu evin şeklini değiştirdim ama tuvalet yeri değişmedi.sürekli yerlere haliya yapıyor bir kere yerine yapıyo 10 defa başka yerlere tuvaletini yapıyor ve gözümüzün içine bakarak yapıyo sebebi ne olabilir?
ayrıca tasma taktıgımda havlıyor evde 10 tur atıyor çok korkuyor ne yapmalıyım ?

6 CEVAP

lenahmet
lenahmet

859

Aynı şeyi bende yaşıyorum yerini öğrendi bir anda ordan vazgeçti her yere yapmaya başladı. Tasma korkusu bizdede vardı daha yavru olduğundan 4. aya doğru açılır

Kobe
Kobe

1635

şu an tuvaletini tutamıyor tam olarak, tuvalet eğitimine devam edin zaman geçtikçe tuvaletini tutabildiği zaman düzelir hepsi

azmsym
azmsym

686

yok tuvalet egitimini verdim,yemek yediğimde yada çikolata yiyip vermediğimde butun gün yerlere halıya yapıyor ,tasma işinide çözdük zincirden korkuyormus ip tasma aldım çok rahatız artık:)

acarabi
acarabi

630

Tuvalet eğitiminde sabır, sabır, sabır. Tuvaletini yaptığı yeri amonyak bazlı sıvılarla değil mümkünse yavrunuza ceza vermeden sadece azarlar gibi ses tonu ile çıkışarak pislediği yeri elma sirkesi v.b temizleyicilerle temizleyin. Sonraki zamanlarda köpeğinizin hareketlerini çok iyi takip ederek tuvaletini yapacağını düşündüğünüz anlarda ( bunun işaretini verirler ) hangi bölgeye yapmasını istiyorsanız oraya yönlendirin. Labradorlar çok akıllı bir köpektir. Emin olun iyi bir takip ile en geç 10 günde kalıcı şekilde tuv. alışkanlığını yerleştirirsiniz. Eğer zamanınız ve ortamınız müsaitse devamlı dışarıya yönlendirebilirseniz daha da rahat olursunuz. Şimdiden kolay gelsin. Ha birde aşırı beslemeyin, labradorlar genellikle obur olurlar, şişmanlamasına müsaade etmeyin.

yeri değişmesine çok kızmış ve tuvaletle bunu gösteriyor eski evini özlemiş

pegasus
pegasus

2371

Lenahmet doğru söylüyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1450 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR