Kısırlaştırmak İyi Bişeymi

Erica
Erica

2305 Puan

Merhaba arkadaslar
Kedim 1 ay sonra tam 1 yaşına girecek. Malum ciftleşme istegi başladı. Ancak kafamı kurcalayan bi konu var. Kısırlaştırmak kedinin sağlığına doğasına psikolojisine çok aykırı bir durum olabilir mi. Koku bırakma işi dönemsel herzaman yapmıyor. Kedim için en iyi kararın ne olacağını bilemiyorum. Kısırlaştırma operasyonundan korkuyorum tedirginim. Gercekten saglıklı bir bilgiye ihtiyacım var.şimdiden teşekkürler

21 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

kızışma döneminde kedinin bütün vücudu içgüdüleri ve hormonlarının etkisi ile çiftleşmeye hazırlanmışken ve bunu düşünebilecek bi yapıda da değilken sadece içgüdü ve hormonlarıyla yönetiliyorken bi kedinin çiftleşmesine engel olmak ve bunu sürekli ve sürekli her kızışma döneminde yapmak kedinin doğasına aykırı değil ama kısırlaştırmak doğasına aykırı öyle mi?
doğada çiftleşiyorlar kısırlaştırılmalarına gerek kalmıyor. hayvanı eve kapatıp önüne kuru mamayı dayayıp yapay oyunlarla avcı enerjisini almaya çalışırken doğasına müdahale ya da kolayına kaçmak olmuyor ama iş kısırlaştırmaya gelince vicdan yapıyoruz. yapacaksak hepsi için yapmalıyız..

aleyn
aleyn

113859

ben sizin ne kadar köpeğinize iyi baktıgınız biliyorum duyarlılıklarınızın da farkındayım ama herkes sizin gibi mi davranıyor.. şimdi karşı tarafa tavsiye verirken kendimizi kriter aldıgımız zaman o beklentiye göre bi tavsiyede bulunmuş oluyoruz. ama bunun karşı tarafta bi karşılığı olmuyor. kızışma dönemi bağırıp bağırıp susar dönemi değildir ve malesef böyle algılandıgı için -ki burada da başka platformlarda da malesef bunu çok gördüm- hayvanlar o dönemlerde perişan oluyor.. gerçekten duyarlılığından emin olunmayan kimseye kısırlaştırmayın dememek gerekir. bu benim fikrim.. vicdan meselesinde de direkt sizi muhatap alarak söylemedim her birimiz için geçerli bi cümle..

aleyn
aleyn

113859

şu yazya bi bakabilirsiniz.
neden kedilerimizi kısırlaştırmalıyız
ayrıca çiftleştirecekseniz ve doğan yavruların bakımı ve sahiplenmesini üstlenecekseniz kısırlaştırmayın ancak çiftleştirmeyecekseniz kızışma dönemine girmiş bi kedinin çiftleşmesini önleyerek de sağlığına doğasına psikolojisine çok aykırı bir şey yapmış olacaksınız, yani mesele sadece koku bırakması bağırıp bağırıp geçmesiyle bitmiyor..

nyancat
nyancat

9149

Daha önce de buna benzer bir başlık açılmıştı ve orda da dediğim gibi şuanki şartlar altında kısırlaştırmayı destekliyorum en azından evde bakılan hayvanın kısırlaştırılması gerektiğini düşünüyorum yakın zamanda bir yakınımın kedisi 3-4 yaş civarında kısırlaştırılmadığı için rahminde iltihap oluştu ve çok zor atlattı o da bağırıp bağırıp susuyor diyordu ama ölümden döndü zor bir operasyon geçirdi sokakta 5 aylık kediler hamile kalıyor (hayvancıkların doğası şaştı maalesef) bunlar dışında daha bir çok olumsuz yönü var kısırlaştırmamanın tabi eğer kedinizin çiftleşmesine izin verip yavrulara iyi bir şekilde bakar ya da yuvalandırırsanız kısırlaştırmayın derim

Feronia
Feronia

117611

Kesinlikle kısırlaştırmayı desteklemiyorum. Doğalarına da sağlıklarına da aykırı. Yalnızca işin kolayına kaçmak. Koku bırakmasını ve davranış problemlerini tolere edebiliyor, kaçmasına engel olabiliyorsanız kısırlaştırmayın.

Feronia
Feronia

117611

Hayatında aktara, ciğerciye girmeyen ben köpek için neler yapıyorum biliyor musunuz? Midesi bulana bulana yarım saat işkembe doğrayan siz misiniz, ben mi? Kızgınlık döneminin olumsuz etkilerini gerçekten hakkını vererek bakarsanız yok edebilirsiniz, kısırlaştırmak kolayına kaçmaktır sadece.

Ozelhatice
Ozelhatice

488

Kısırlaştırak biz onların daha uzun yasamsini sağliyoruz yavrulari ziyan oluyor heba oluyor sokakdaki kediler surek yavruluyo nooluyo ac susuz iskence arabaların altındalar surekli oraya siginiyorlar eziliyorlar sakat kalanlar hic kimse saglami istemiyoki ziyan oluyorlar evde kalan kediyi kısırlastirmassan surekli sıkıntı oluyor en iyi çozum ilk başta bende sizin gibi duşunmustum ama sonra ikna oldum halini gorunce cok kotu 20gunde bi kızginligi geliyo sonra yuksekten attiliyorlar kaciyorlar ama ben şuna pisman oldum keske bir deda yavrulasaydı pismanim sonra kısırlastirsaydim anneligi tatsaydi sonra kisirlastirsaydim buna çok pismanim ilk yavruları 2veya 3tana yaruluyo sonrasinda 7/8tane oluyormuş yavru bunu iyi dusunun derim

SemaNur61
SemaNur61

1955

Kisirlastirmayin..

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedicicansu bu nasıl bir saçma seneryo anlamadım gerçekten. Bu konuda hiçbir şey bilmediğiniz açık. Lütfen enine boyuna araştırma yapmadan herhangi bir konuda bir fikre varmayın ve insanlara tavsiye vermeyin rica ediyorum.


Kısırlaştırmanında kısırlaştırmamanında getirdiği olumsuz durumlar var. Bunlara dikkat etmezseniz her iki durumda da kedinizin sağlığı olumsuz etkilenebilir. Feronia 'dan kısırlaştırmamayı tercih ediyorsanız dikkat edilmesi gerekenleri öğrenebilirsiniz. Kısırlaştırmayi tercih ederseniz kısır erkek kedi sahibi olarak dikkat edilmesi gerekenler konusunda yardımcı olabilirim.
Karar aşamasında da yardımcı olabiliriz. Ben şu yazıyı okumanızın yardımı olacağını düşünüyorum. https://kedilibirhayat.com/2013/11/26/neden-kedilerimizi-kisirlastirmaliyiz/

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

@Kedicicansu Gerçekten dehşetle okudum. Kısırlaştırmayı ya da kısırlaştırmamayı savunmak son derece normal iki olgu ve ki olguyu savunanlara da son derece saygı duyarım. Ancak sizin anlattıklarınızın kısırlaştırma işlemiyle uzaktan yakından bir alakası yok. Lütfen araştırın, olur mu?

eltarcin
eltarcin

116201

Ben Tarçın'ı kısırlaştırmadım ve de düşünmüyordum. Ki Tarçın gayet sağlıklı ve formdaydı. @Feronia'ya kesinlikle katılıyorum. Kısırlaştırmak işin kolayına kaçmak oluyor. Doğada yaşı geldiğinde kendiliğinden kısırlaştırılmıyor. Ki kaç yüzyıldır kısırlaştırılmadan sapasağlam kalmışlarsa, şimdide kalabilirler. Kısırlaştırmazsanız kediniz ölmez, korkmayın.

aleyn
aleyn

113859

o halde siz bence feroniadan kızışma döneminde kedinizi nasıl rahatta tutacacağınıza en az yıpranma ve rahatsızlıkla bu dönemi nasıl geçireceğinize dair tüyolar alıp uygulayın, götürebildiğiniz yere kadar böyle götürün çünkü kısırlaştırmayıp kendi kendine o dönemin geçmesini beklemek ve bunun sürekli tekrarlanması da kedi açısından sıkıntı..

Kısırlaştırmak en iyisi

kediminnos
kediminnos

2382

Hem dostunuz hem de sizin icin iyi bir sey. Bence kisirlastirin.

Erica
Erica

2305

Çok sağolun kedim hep gözümün önünde kaçabileceği ortam yok. Onun için herşeyin en iyisi en güzeli olsun istiyorum masum bi can kendi kafama göre değilde onun hayatı güzel olsun. Gerekirse kokusunu da çekerim o derece düşünün

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1687 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79932 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR