Sadece Dışarıda Isırıyor

snkcl
snkcl

800 Puan

Köpeğim bal evde dişleri kaşındığı için bazen acıtmadan ısırmak istiyor. Bu durum dışarda aksine birden bacağıma sarılıp saldırmaya başlıyor ve çok acıtıyor. Saçlarımdan çekiyo pati atıyo ve koparırcasına ısırıyor. Sizce neden ve ne yapmalıyım ?

10 CEVAP

Cinar
Cinar

2708

Köpek için itaat eğitimi videoları ve yazılarını inceleyebilirsin. Gezinti zincirinin boyunu biraz daha uzun tut ve yavaş yürü bırak o seni yönlendirdiğini sansın.

snkcl
snkcl

800

Kemik aldım dişleri için. Dışarda da 3 metrelik tasmasını serbest bırakıyorum o gönlünce koşuyo arkasından geliyorum.

Cinar
Cinar

2708

Sanırım köpeğiniz Golden Retriever. Dışarıda zencie ve tasma ile dolaştırırken sizle aynı yöne gitmek istemediğinde veya serbest dolaşmak istediğinde bu tür davranışlar yapabiliyorlar. Bir de bir yerde safkan olmayan Golden Retrieverların normalden daha hırçın olduklarını okumuştum.

snkcl
snkcl

800

Peki ne yapmam gerekir ?

Kobe
Kobe

1635

diş ipli oyuncaklardan almanız işinizi baya kolaylaştıracaktır.

lenahmet
lenahmet

859

Sert tepki verin sizi sahip görüyorsa yapmaz zaten

Korkmaz
Korkmaz

277

Cinar katılmıyorum aksine serbest olduğunu düsüne bile izin verme

Korkmaz
Korkmaz

277

Lenahmetin dediği cok doğru

mileycyrus
mileycyrus

355

size tavsiyem ısırması icin pet shoplarda marketlerde kemikler var onlardan alın. Cevrenizde bebek varsa yada hic bebek yakınında bulunduysanız disleri cıkarken ne bulursa agzına goturur suan onlarında yaptıgı o ne bulursa ısırmak isticek cunku disleri kasınıyor. Eger ona ''hayır , yapma '' gıbı tavırları yapıyorsanız azaltın bence cunku köpeğinize burada ne öğretiyorsunuz sizce? Köpeğiniz havlarken bir ses çıkarıyor ve sahibi de ona bağırıp sus derken bir ses çıkarıyor, dolayısı ile köpeğiniz “evet doğru bir şey yapıyorum, ne güzel sahibim de benimle birlikte havlıyor.” Diye düşünüyor. Bu arada boynundaki acıya da bir anlam veremiyor tabi! Böyle yaparak ona havladığı konu ile acı arasında bir bağ kurmayı öğretiyoruz. Havlıyor bu güzel bir şey çünkü sahibi de onunla havlıyor ama (diyelim ki)yoldan geçen kişiye havladığı için boynu acıyor. Köpeğimiz kişi ile boynundaki acıyı bağlantılandırarak yoldan geçenlere daha çok tepki vermeye başlamasını öğreniyor.


Oysa bunun yerine dikkatini başka konuya çeksek, bildiği bir komutla itaatini sağlasak böylelikle havlamasını engelleyip itaati için de bir ödül versek “yoldan geçen kişi=sahibimle güzel vakit+ödül=yoldan geçen kişi iyidir” duygusunu öğretmiş oluruz. Daha sonra yoldan biri geçtiğinde havlamak yerine sizin yanınıza koşmaya başlayacaktır. Burda havladığında onun dikkatini üstümüze çekip bir de ödül verirsek havlama davranışını yükseltmiş olmaz mıyız diye düşünebilirsiniz. Kesinlikle hayır! çünkü siz onun havlamasına değil, daha sonra yaptığı davranışa ödül veriyorsunuz. Köpekler ödülü son yapmakta oldukları hareketle bağdaştırırlar.

Canavar21
Canavar21

106

Size böyle birşey yapınca hayır komutunu verin sertce tasmasından da hafifçe çekin yapmaması gerektiğini anlasın komutları benimsesin ve birazda sizden korksun yoksa çok şımarık olabiliyor :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1350 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR