Tırnak Döküyor

Sutunannesi
Sutunannesi

15873 Puan

Arkadaşlar kedim görseldeki gibi tırnak döküyor yani tırnağı değilde kabuğu gibi. Bu normal bir şey mi acaba başına gelen var mı


4 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Çok normal bir şey.Tırnakları düzenli kesilmeyen kedilerde daha sık görülür.Kediler tırnaklarının ölü kısımlarını dişleriyle kopartırlar.Endişelenecek bir durum değil:)

kedilimadam
kedilimadam

114398

Tırnak kesme küçükken alıştırılacak bir olay sonrasında oldukça zor oluyor.Kedi de huzursuz oluyor.Ama birden tamamını kesmek yerine onu huzursuz etmeyecek şekilde ara vererek 2şer 3er tırnak kesmeyi deneyebilirsiniz.Kediler için uygun tırnak makaslarından almanızı öneririm zaten çok pahalı değiller.Normal tırnak makasları onların tırnak yapısına uygun olmadığı için hem canlarını yakabilir hem de sizi zorlar keserken.Ayrıca şunu da belirteyim düzenli kesilse dahi bu tırnak dökme olayı %100 bitmiyor.Bazen hoplayıp zıpkarken bile soyulabiliyor tırnakları.Ama dediğim gibi bu endişelenecek bir durum değil.

aleyn
aleyn

113859

normal tırnak makasıyla çok zorlanırsınız kedi tırnak makasıyla kediniz uyurken uçlarından alabilirsiniz pembe kısımlara gelecek kadar derin kesmeyin sadece.. ben de kedili madam gibi uyuyuşunda bi patisini başka uyuyuşunda diğerini keserek yapabiliyorum ancak..

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Evet maalesef tırnakları düzenli kesilmiyor. Kedimi vete götüremiyoruz kendisinden dolayı ancak çok ciddi rahatsızlıkları olduğunda gidebiliyoruz zorla o zamanda aklımıza gelmiyor bende evde normal tırnak makasıyla kesmeye çalışıyorum ama olmuyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 670 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79764 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR