Kızgınlık Dönemi Mi Yoksa Başka Bişey Mi

Siyamm
Siyamm

306 Puan

merhaba arkadaşlar kedim 10 aylık ve erkek yaklasık bir ay önce kapının önünde ağlamaya benzer miyavlama sesleri çıkartmaya başladı kızgınlık dönemine girdiğini söylediler daha sonra miyavlamalar arttı ve bizden uzaklastı sevdirmemeye başladı kendini.Son 2 haftadır günün 24 saati miayvlıyor ve insanın psikolojisi bozar derecede sesler çıkartıyor bir dişinin yanına bıraktık belki geçer diye ama sonuç aynı devam ediyor dişinin sahibiyle konustugumda onun kedısının mıyavlamaları kesilmiş ama bizimki durmuyor gece gündüz demeden sürekli miyavlıyor.Bir de dışarı çıkartınca miyavlama kesiliyor direk acaba kızgınlık değilde başka bişey mi var sürekli dışarda durmak istiyor.Acaba kısırlaştırsak bu miyavlamalar kesilir mi cevap verirseniz çok mutlu olurum.....

2 CEVAP

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Kendinizin ilk dönemi ergenlige girmiş diyelim. Zira erkek kedi de dönem olmaz. Onlar her daim kizgindir. Kızgınlık dişi kediye has bir özelliktir. Evet bazı kedilerin huyudur ki sürekli miyavlayarak bir şeyleri anlatmaya çalışır. Senin anlattigin olay kesinlikle ergenlige girmiş olmasının belirtileri. Dişi kedi bulma bölge harem oluşturma çabaları ve bu yönde arayışlar.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Kızgınlık dönemi bitmiş dişi bir kedi hiçbir sekilde erkek kediye yaklasmaz yaklasmadigi gibi yanına sokmaz hatta saldırıya geçer. Dikkat et başıboş sekilde de sokağa bırakma. Bölge sahiplenmis bir erkek kedi ile karşı karşıya gelir ve kötü sonuçlar doğurabilir. Kisirlastirdiktan sonra hormonlar normale döneceği için bu belirtiler olmayacak. Ama dediğim gibi bir şeyleri miyavlayarak anlatma isteğinde bulunan bir kedi ise bu devam eder.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 540 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR