Kedimin Kuşu Kovalamamasını Nasıl Sağlarım ?

Heathcliff
Heathcliff

2710 Puan

Dün 50 günlük bir kedi sahiplendim ve çok hızlı uyum sağladı.Tek sorunum kuşumu kovalaması bu sabah kanadını kanatmış biraz (kuş sağlıklı şuan) kafesteyken sorun yok pek sallamıyor kuşu ama kuş yere konduğunda kovalıyor,yakalamaya çalışıyor kuş da rahatsız oluyor haliyle.Bunu yapmamasını istiyorum sırf bu yüzden bu kadar yavru bir kedi sahiplendim.

7 CEVAP

zuhall
zuhall

10265

engelleyemezsiniz cunku bu yani avcilik dogasinda olan birsey.
kusu serbest biraktiginizda odaya kediyi almamanizi tavsiye ederim daha kotu sonuclar dogabilir cunku.

aleyn
aleyn

113859

kuş sonradan gelince alışmak pek mümkün olmuyor ama kedi sonradan gelmişse alışabilir. tamamen odaları ayırmaktan ziyade kuşu kedinin yanındayken kafeste tutmalısınız kedi kuşun evin bi eşyası oldugunu kabullendikten sonra yavaş yavaş sizin gözetiminizde kedinin yanındayken salarak gözlemleyebilirsiniz. ama bunun için de kedinin yavruluktaki o oyun döneminin geçmesi iyi olur.

Heathcliff
Heathcliff

2710

Youtube da bir sürü kedi-kuş arkadaşlığı görmüştüm bizimkisi öyle olmayacak büyük ihtimalle.Odaları ayırmakta buldum çözümü.

zuhall
zuhall

10265

yavru oldugu icin oyun olarak da goruyor suanda. yaptiginda sesli bisekilde uyarabilirsiniz, dikkatini baska yere cekebilirsiniz. ama sanmiyorum vazgececegini su asamada.

Heathcliff
Heathcliff

2710

Yapıyorum sesle uyarıyorum da 30 saniye falan sürüyor uyarının etkisi,kedi oltasıyla topla falan dikkatini dağıtıyorum ama oyun bitince yine kuşa odaklanıyor.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Bir umuttur yaşamak .

Yavru kediler daha hareketlidir yanlis bir secim olmus ama yetiskin de olsa yine kovalar ama yavru kedi kadar ugrasmaz.yapacak bir sey yok avcilik ic gudusu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 589 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR