En İyi Market Maması?

d2rinsu
d2rinsu

273 Puan

Merhaba, bahçemde baktığım kediler için uzun süredir Purina Friskies kullanıyorum. Genel olarak market mamalarının yaşattığı sorunlar aşikar. Purina’nın adından olsa gerek verdiği bir güven vardı. Fakat Friskies de böyleymiş, hatta beterin beteri bile olabilir. Üst segmentte olmayan mamalar arasında bildiğiniz, nispeten iyi içerikli olan kedi maması hangisidir? Teşekkürler.

23 CEVAP

Hoppala
Hoppala

564


Markanın pek bir önemi yok. İçeriğinde aşağıda yazdıklarımı içerenleri almayınız;


x proteini, x unu, x türevleri, digest (hidrolize x proteini), x sosu, x aroması, tahıllar, dolgu maddeleri, renklendiriciler, pancar küspesi, belirsiz hayvansal yağlar, yapay antioksidanlar (bht, bha & ethoxyquin)


Not: X olarak belirttiklerim tavuk, kuzu, balık vb. olabilir.


Bence ********* market mamalarindan daha iyi bizim kediler massAllah iyiler bir sorunlari yok sizde butceniz yetiyosa 15 kg lik alin yesili en ucuzu kirmizisi alerji yapti bazlarinda öyle soyliyim

eltarcin
eltarcin

116201

Öncelikle özür dilemek istiyorum. Sorunun "Bahçemde baktığım kediler için" kısmını görmedim :)) Ben sokak kedileri için *********'dan 15kg Mito (Yeşil) alıyorum. Bonacibo'da iyidir. Purina'ya katkı sağlamasın da...

d2rinsu
d2rinsu

273

Yanıtlarınız için teşekkürler. *********’nın Mito’su özellikle kötüymüş. Alacaksanız Bonacibo alın dedi veterinerler. Ayrıca sevgili @Hoppala, bilgilendirici yorumunuz için teşekkürler. Ben de bundan bahsediyordum ve *********’nın içeriğinde tavuk unu vb. ibareleri çok fazlaymış dediler.

yasement
yasement

119858

Yerli mamalardan alıyorum ben onlara enjoy, king vb. Petshoptan alıyorum ama carefoursada da varlar sanırım.

eltarcin
eltarcin

116201

@aleyn,
Dr. Sacchi almayın...

miyav321
miyav321

560

purina ve güven kelimeleri aynı cümlede ilginç

Reyaura
Reyaura

15210

Bende **********dan aliyorum. Tavuk ciğeri aliyorum 10kg kadar kilosu 2 2bucuk lira bazi haftalar kaynatip ciger veriyorum gayet uygun tavsiye ederim

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

pro choice ile bonacibo arasında pek fark yok. evde mama bittiğinde idareten kullandığım bir mama. şimdiye kadar evde 6 ayda (evde 8 kedi vardı 3 ayında, 3. aydan sonra 6 ya düştü) 15 kg bonacibo bitti. ama çok az kullandığımdan mı bilmiyorum fakat ben sorun yaşamadım bonaciboda.

Hoppala
Hoppala

564

@eltarcin: Doğru fakat aslında sokak hayvanları için yazmadım. Genel tüm kuru mamalardaki durumu belirttim. Zaten 3-5 marka dışındakiler kuru mama statüsüne girmiyor.


@d2rinsu: Rica ederim. Kuru mama sektöründe çok karışım ve hileler mevcut. Tüm bunlar içindekiler kısmında belirtilmez. Özellikle et türevleri, et proteini, hidrolize et proteini, et unu gibi ibareler içeren markaları almayın. Bunların içerisinde gerçek et olmaz. İçinde MSG dahi olur ve içindekiler kısmında belirtilmez.

eltarcin
eltarcin

116201

"En iyi market maması?" sorusunu okumadığımı farz ediyorum.
Purina her halükarda kötü bir marka. Ve böyle giderse asla değişeceğini düşünmüyorum. Çöpe atın gitsin.
-Instinct
-Orijen
-Acana
-Wildfield
-Naturea
-Now Fresh
-Go!
-Applaws
-N&D (Balkabağı ve Kinoa serileri. Diğerlerini önermem)


Bunlar önerebileceğim markalardır. İlk üçü en iyileridir. (Türkiye'de) Instinct Dünya sıralamasında da iyi yerlerde yer alır.


RC (Mars), Hill's, Pro Plan (Purina) Bu mamaları ASLA kullanmayın

d2rinsu
d2rinsu

273

Cevaplarınız için teşekkürler. *********'yı ilk duyduğumda çok sevinmiştim fakat araştırdıkça hiç temiz olmadığını gördüm. Ve kedilerde byük sorunlara neden olmuş. Sizin kedinizde hiçbir sorun olmadığına sevindim fakat ********* ile ilgili dediklerimi ilk kez duyduysanız siz de belki bir göz atmak istersiniz. Sevgiler...

eltarcin
eltarcin

116201

Tabii ki içeriği müthiş değil. Ama sokak kedilerine yetecek vaziyette. Millet iyilik yapıyorum diyor, mamanın en ucuzundan alıyor. Sonra ne oluyor? Hastalık, büyük sorunlar vb. şeyler. Elbette Orijen'le beslemek isterim. Ama maalesef :// Sokak kedileri için en iyi Bonacibo olur. Ben Mito'yu öneririm.

aleyn
aleyn

113859

sokak kedileri için prochoice ya da dr sacchi premium serisinden alıyorum 15 kglık olanları çok uyguna geliyor.. içerik olarak da sokak kedileri için diğerlerinden nispeten daha iyi..

aleyn
aleyn

113859

içeriği ve değerleri idare eder görünüyordu o yuzden alıyordum, ne açıdan tavsiye etmiyorsunuz..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7691 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR