Kısırlaştırılan Erkek Kedi İçin Mama Tavsiyesi

miraytas
miraytas

15709 Puan

9 aylık erkek kedi sahipleneceğim ve onu eve getirmeden herseyini tamamlamak istiyorum. Kısır olduğu için özel mama al diyen var gereksiz diyen var. Hangi marka alacağıma da karar veremedim. Yetişkin mi almalıyım yoksa yavru mu? Tavsiyelerinizi yazar mısınız lütfen

19 CEVAP

idrar yollarında sıkıntı olmasının en büyük sebebi de mamanın içeriğindeki magnezyum miktarıdır.Çok yüksekse eğer, idrar yolunu tıkayan struvit taşı oluşumuna sebebiyet verir.Çok düşük magnezyum miktarı mamayı asitik yapar bu da yine kalsiyum oksalat taş oluşumuna neden olur. Erkek kedilerde idrar yolu daha dar olduğu için daha fazla sıkıntıya yol açar bu yüzden.
İçeriği kaliteli düzgün bileşenler içeren mamalarla beslediğiniz sürece kısır veya değil kediniz için sorun olmayacaktır. Zaten kediniz henüz çok genç. Bence kısır kedi maması almanız gerekli değil.

Protein ağırlıklı beslenmesın diyenler kimler? Aksine protein ağırlıklı beslemenız gerekiyor. Sadece ölçülü beslemeniz gerekiyor kilo almaması için.Kedilerde fazla protein kilo yapmaz.mama içeriğinde karbonhidrat tahıl vs içerikler kedilerin ihtiyacı olan besinler olmadığı ve bunları yakamadığı için alacağınız mamada buna dikkat etmelisiniz.

Ortalıkta böyle bi hurafe dolaşıyor nedense. Kedilerin ana enerji kaynağı protein, sonra da yağdır. Sindirim sistemi bunları sindirip enerjiye çevirmeye progtamlıdır. Pek tabi verdiğiniz mamanın içeriğinde protein miktarının yüksek olması doğal olanıdır. Ayrıca mamanın bileşenlerindeki protein yüzdesi pek birşey ifade etmez.Örneğin proplan tavuklu mamanın ve orijen tavuklu mamanın içeriğinde %40 protein yazar. Ama iş bu proteinin kaynağına gelince arada dağlar kadar fark var.

Mukaddess
Mukaddess

5872

Kristalleşme sorunu sürekli kuru mama yiyen kedilerde daha çok görülüyormuş.. Sıvı alımı az olan aynı insanlar gibi o yüzden ev yapımı yaş mamalar sulu yemekler ona özel yapıp yedirirseniz mama dışında bir sıkıntı olmaz. Önemli olan sıvı alımını azaltmamak..

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

İşte yaşından önce kısırlaştırmak bu sorunu doğuruyor. Yavru maması yemesi gereken hayvanın kısır kedi mamasına geçmesi gerekiyor. Yani evet kısır maması kullanmalısınız. Naturea idealdir.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Çiğ yumurta çok faydalıdır. Ama ben korkarım, emin olamam diyorsanız haşlanmış yumurta sarısını ve iyice yıkanmış, çatlak olmayan yumurta kabuğunu toz haline getirip yaş mamasına katabilirsiniz. Ev yapımı yoğurt verebilirsiniz. Peynir verecekseniz tuzsuz olmasına dikkat edin. Ve yeri gelmişken söyleyeyim süt vermeyin. :)

Feronia
Feronia

117611

Proteinin yapısında kristallenmeye sebep olabilecek tek şey sistin amino asididir. Sistin taşları ve kristalleri de en nadir görülen FLUTD problemleridir. Asıl önemli olan kaliteli besin kaynakları kullanılması, yüksek mineral içermemesi ve doğru bir pH dengesine sahip olması. Her kedide ve özellikle yavrularda protein ağırlıklı diyet uygulanmalı. Orijen Fit & Trim şu anki durumunuza uygundur.

Feronia
Feronia

117611

Evet, @Mukaddess haklı. En önemli etken kuru mama kullanımı. Sıvı/besin dengesini çok iyi ayarlamalısınız.

miraytas
miraytas

15709

Peki yumurta sarısı, yoğurt, peynir gibi şeyleri vermemde sorun olur mu?

miraytas
miraytas

15709

çok teşekkür ederim :) protein ağırlıklı beslenmesin dedikleri için ek besinler için kararsızım hâlâ

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Çok doğru. Bu sebeple yumurtalı özellikle yumurta kabuklu mamayı haftada yalnızca bir kere vermeniz yeterli. Kilosunu kontrolünüzde tutmanız gerekiyor.

eltarcin
eltarcin

116201

Kısır kediler için; Orijen Fit&Trim, Naturea, Now Fresh önerebilirim.

eltarcin
eltarcin

116201

Protein idrar yollarında problem yaşatmaz. Aksine faydalıdır. "Kısır kedimde proteinden sorun yaşadım" Diyen birini görmedim.

miraytas
miraytas

15709

Kristalleşme oluyor dediler o yuzden korkuyorum

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Protien alımına dikkat etmenizin nedeni kilo kontrolü. İdrar yollarında kristal oluşumu değil.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2691 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR