Mama Sorunu

Ceronimo-
Ceronimo-

2332 Puan

Merhaba, 3 aylık kedim 1 aydan fazla süredir N&D tavuklu&narlı yavru mamasını yiyor. Hatta sabahları schesir yaş mamayla, akşamları da brit yaş mamayla karıştırıp veriyoruz. Sabah ve akşam dışında gün içerisinde 3-4 kere yaş mama karıştırmadan sadece kuru mamasını da yiyor. Fakat dün bir anda kuru mamayı yememeye başladı, akşam yaşla karıştırınca tekrar yedi. Neden bir anda kuru mamadan kesilmiş olabilir?

11 CEVAP

_Max_
_Max_

656

Sürekli yaş mama verebilirsiniz daha sağlıklı

Kjw
Kjw

2320

Ben yaş mama ağırlıklı besliyorum ama şimdiye kadar hiç kuru mamayı yememezlik yapmadı...Önüne ne koyarsam onu yiyor hemen.Karıştırma falanda yapmadım hiç,kuru mamayı sadece işe giderken tabağına bir miktar bırakıyorum gün içinde aç kalmasın diye.


Bir süre yaş mamayı kesip,sadece kuru verirseniz illaki yiyecektir.Bazı kediler yaş mamaya alışınca kuru yemiyormuş,benimki öyle değil çok şükür...Eğer sürekli yaş mamayla besleme durumunuz yoksa tedbirli olmakta fayda var. 2 haftada 3 konserve demişsiniz ama o paketleri açınca en kısa zamanda bitirmek bence doğru olan,ne kadar az verirseniz,o kadar uzun süre açık kalır ve bence bu sağlıklı değil...

onurtemiz
onurtemiz

116286

siz iyisi mi 4 gün falan yaş mama vermeyin eşek gibi zorla yemeye başlayacak 2. gün aç kalır diye korkmayın hayatta kalma iç güdüsü harekete geçecek bundan sonra da hafata da 2-3 gün yaş mama verin. Vitamin, ödül çubukları, atıştırmalık (snack) ve dış besinler verin ( ciğer bıldırcın eti ve yumurtası kefir, peynir yağsız keçi sütü gibi......)

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Katılıyorum, eğer maddi olarak sizi zorlamayacaksa yaş mama verebilirsiniz.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Yalnızca yaş mama ile beslemekten bahsediyorum. Kuru olmadan. Emin olun bu zorlayacaktır. Ortalama (gramajına göre değişir) günde bir konserve demek oluyor. Bunu yapacaksanız da en kaliteli mamayı seçmelisiniz. Ki zaten neden karıştırıyorsunuz ki? 3 aylık bir kedi kuru mamayı rahatlıkla yiyebilir. Bundan sonra ikisini karıştırmayın. Önümüzdeki bir iki gün yalnızca kuru mama verin, yiyecektir. Sonrasında kuru mamayı gün içinde öğünler halinde, yaş mamayı bir öğünde verebilirsiniz.

Yas mama elbet bir gün zorlar siz bence yaş mamayi azaltıp kesin kuru mamaya alışınca tekrar verirsiniz

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Pek zorlayacak gibi gözükmüyor çünkü Schesir mamasını 6 tane toplu almıştık, her seferinde de bir tatlı kaşığı verip kuru mamayla karıştırdığımız için 2. haftada henüz 3. konservedeyiz

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Fakat asıl merak ettiğim bir anda kuru mamayı yiyorken bırakması... Bugün aşısı için veterinere gittiğimizde acaba diş değiştiriyor da ondan mı yemiyor diye sordum fakat bakıp daha erken olduğunu söylediler.

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Her seferinde kuru mamanın başına gidip kokluyor, sonra da silkelenip geri çekilip gidiyor. Dediğiniz gibi yapacağım, aç kalınca inadı bırakıp yer umarım. Teşekkür ederim cevaplarınız için

_Max_
_Max_

656

Yaş mamayı daha sevmiş olabilir ama maddi durumunuz yeterliyse öneririö

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Sahiplendiğimizde epey kötüydü, iyice toparlanması için özel bir yaş mama ve kuru mamayı karıştırıp veriyorduk her 2-3 saatte bir ama artık toparladığı için sadece günde 2 kere yaşla karışık kuru vermeye başladık. Bir anda kesildi dediğim gibi, yoksa kuru mamayı tek başına silip süpürüyordu.
Sabaha kadar bekleyecektim kuru mamayı önüne koyup ama bağışıklığının güçlenmesi için şurup içiyor, onu da anca yaş mamayla karıştırıp verebildiğim için az önce yine yaş mama vermek zorunda kaldım...
Konservenin ağzını kapatıp bir de kilitli poşetin içine koyup buzdolabına koyuyorum. O şekilde dayanmaz mı?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 899 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR