Hamile Kedi Beslenme Detayları

pongul
pongul

113342 Puan

Merhaba,
Bir kızımız hamile (yeni), şu anda nd düşük tahıllı kuzulu yiyor ancak gebelik süreci için daha besleyici ve kümes hayvanı eti içermeyen ve Türkiye sınırları içerisinde alabileceğim hangi kuru mama daha iyi olur yavruların gelişimi için? Emin olamıyorum. Ya da gebelikte mama değişimi yapılmamalı mı? Teşekkürler.

22 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Saçmalamak; anlatılanı, anlatılanda bahsi geçeni bilmeden bu saçmalamaktır demektir.

Feronia
Feronia

117611

Bir haftada yavaşça geçin, sorun olmaz. Hindistan cevizi yağı yavruların bağışıklık sistemine, yumurta kabuğu kemik gelişimlerine, balık yağı zihinsel gelişimlerine, kemik suyu eklem sağlığına çok faydalıdır. Emzirme döneminde muz, mercimek, yaban mersini gibi prebiyotik besinler verirseniz yavruların sindirim sistemi için de iyi olacaktır.

Feronia
Feronia

117611

Orijen Six Fish kullanabilirsiniz.
Bir gün hindistan cevizi yağı, bir gün yumurta kabuğu, bir gün balık yağı olmak üzere takviye yapabilirsiniz. Normal ölçünün iki katı verin ve sık sık yaş mama ile beslemeye çalışın. Yaş mama olarak Instinct çeşitleri tavsiyemdir. Emzirme döneminde free-feed besleyin.

Feronia
Feronia

117611

Kuzu ve dana kemiği olabilir. İlikli kemik kullanın. Kıkırdak kullanmayı unutmayın. Yeterince kıkırdak kullandığınızı kemik suyu soğuduktan sonra yoğunluğundan anlayabilirsiniz, kıkırdak yüksek miktarda jelatin içerir. En son yaptığımda donmuş küp çözdükten sonra jelibon gibi duruyordu kapta. :D

Feronia
Feronia

117611

Kıkırdaktaki jelatin yapay değil ama doğal. Kemik suyunda mutlaka olmalı ama sırf kıkırdak da fazla olur. Yarı ilikli kemik, yarı eklem kullanabilirsiniz.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

@Feronia Ezgi senden çok iyi kasap çırağı olur :D

pongul
pongul

113342

evet küp şeker gibi gıdalara da bu jelatin ekleniyor - dikkat etmek isteyenler için.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Al benden de o kadar. Bu tontiklerin kıymetimizi bilmesi lazım :D

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Geçmiş olsun pongul :( şükür ki iyi . Allah uzun ömür versin

kedilimadam
kedilimadam

114398

Hamilelik süresince ben n&d kitten kullandım.Şimdi lohusalığında da kittena devam ediyorum.Gebelik süresince gün aşırı schesir ıslak mama ve 3 gün de ev yoğurdu verdim, ayrıca tüy ve deri sağlığı için malt kullandım.Çok sağlıklı bir doğum gerçekleştirdi, bebekler de çok formdalar.Hayırlı olsun umarım sağlıkla gelir bebekler dünyaya anne de sağlıkla kavuşur yavrularına:)

pongul
pongul

113342

@feronia teşekkürler acana pacifica kullanmıştık ama orj- six fish kullanmadık hiç, besleyici bir mama olduğunu duyuyorum hep geçiş süreci sıkıntı olmazsa neden olmasın. yaş mamada instinct zaten vazgeçilmezimiz. şu anda veda phytomins takviyesi yapıyorum günde iki kez.

pongul
pongul

113342

arkadaşlar teşekkür ederim cevaplarınız için. maalesef kedimizde hamilelik değil pyometra oluşmuş yani rahim iltihabı. dün gece genital bölgede akıntı ve kanama başladı, sabah acil ameliyata aldık, tüm rahmi alındı. durumu iyi. açık pyometra olduğu için zamanında teşhis yapılabildi.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Geçmiş olsun kuzucuğa

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Kasaptan nefret ediyorsunuz da kasaptan elma armut mu almaya gidiyorsunuz:) kasaplar olmasa bu bahsettiklerinizi nereden alacaksınız? Sacmalamak bu olsa gerek;) pongul çok geçmiş olsun acil şifalar...

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Zeynep :) yıkılıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1484 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79780 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR