N&D Düşük Tahıllı Yağlanma Sorunsalı

ursaminor
ursaminor

116511 Puan

Şimdi bilenler bilir; bizim Fıstıkla yaşadığımız beslenme sorunları beni hayatımdan bezdirmiş durumda.
İlk başta çok çelimsiz ve zayıf bir çocuktu. 6-7 aylıkken bile parmaklarım birleşiyordu boynunda.
Sıkı bir beslenme düzenine geçtik. Sonra toparlandı tatlı bir ciciş oldu.
Bu arada sürekli alerjilerle savaştık.
Önce tavuk alerjisi oldu.
Sonra anladık ki tahılsız mamalar çok ağır geliyor ve kaşıntı/aşırı enerjiye neden oluyor.
Bunun üzerine N&D az tahıllıya geçiş yaptık. (Acana'dan)
Fakat ne olduysa o zaman oldu. Dağlara taşlara tırmanmaya devam eden bu yaramaz kedinin göbeği yağ bağladı. Lömpür lömpür oldu. Zaten kafası küçük bir kedi olduğundan acayip bir şeye dönüştü :D
Ben Farmina'ya bu konuda yazı yazdım. Bana teledon açıp olmamalı öyle bir şey dediler elbette :D
1,5kglik mamada neredeyse 1 kilo aldı çocuk.
Şu anda 3. paketimizi kullanıyoruz. Ve 5kgyı geçti kediş. (bu mamaya başladığımızda 3,6kg'dı) Göbeğinde iki kocaman yağ kitlesi var. (günde 30grama düşürdüm mamayı düşünün yine de alıyor kilo; üstelik çok iştahlı yiyor)


Kızım son derece hareketlidir ve tırmanıcı bir kedidir. Koşar, tırmanır, topu atarsın getirir filan. Az uyur. O yüzden hareketsizliğe bağlı olamaz dedim hep.


Kuzenim de benimle aynı anda N&D Düşük Tahıllı Morina Balıklı Portakallı kullanmaya başladı. Ve fark ettik ki onun da kedisinde bu göbek yağı oluştu. Löp löp.
O yüzden şüphelenip sizlere sormaya karar verdik.
Aranızda bizim gibi N&D'nin ardından bu kilo aldırma/yağlandırma sorunuyla karşılaşan var mı?

7 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

5 günlük ağır bir kızgınlık seansının ardından bugün veterineri ziyaret ettik. Durumu anlattım.
Fıstık bugün geldi mi sana 4kg850gr :/
Ya dedim çok kiloluydu kızgınlık döneminde verdi kilo vs.. :D


Kızgınlık çok ağır geçti dedim. Kist olma ihtimali yüksek dedi. Kızgınlık çok ağır geçince kistten şüpheleniriz ilk olarak dedi :(
Kahroldum beklettiğim için operasyonu. Haftaya Cumartesi yaptıracağız.
Yaş mamayı her gün veriyoruz dişler "çürüyüüüür" filan diye goygoy yapanlar için de sordum dişlerin durumu nasıl diye hepsine baktı. Her şey şahane dişlerde dedi.
N&D'nin tahıllı olması sebebiyle kilo aldırması da normal bu arada üzülmeyin dedi miktarını iyi ayarlayın dedi :)

Lactantius
Lactantius

2383

Merhaba, Bambina'ya da ilk önce nd tavuklu narlı tahılsız veriyordum ancak çok fazla kaşınmaya ve tüy dökmeye başlamıştı ve sizlere sorduğumda özellikle sizin fikirlerinizi (ursaminor) ciddiye aldığım için balıklı mamaya geçtim. Şunu da belirtmek istiyorum, acana ve orijen de beni kotkuttuğundan (besin değeri ve içerikten mütevellit yaşanan olumsuz hikayelerden etkilendiğim için) nd'nin daha masum ve dengeli olduğunu düşünerek önce balkabaklı balıklı tahılsız kullandım çok fazla iştahla yedi kilosunda da zayıflıktan normale doğru bir ilerleme oldu. Şu an 4 aylık ve 2kg, fit görünüyor diyebilirim. Çok fazla hareketli, yani bunu tarif edemem elime oyuncak getirir atayım diye, attığımda getirir ve bu elli kez sürer, her saniye kovalamaca saklambaç halindeyiz, odası var ve tavana kadar tırmanacağı alanlar asla durmuyor :)) evde doktora tezi yazıyor olduğum için sürekli beraberiz. Şimdi bugünümüze gelince, nd düşük tahıllı morina balıklıya başladık bir hafta oldu, iştahta artma yok harekette artma var gibi. Kilo ve yağlanma dengesini gözlemleyeceğim. Tahılsızdan düşük tahıllıya da az su içtiğini farkederek - ki evin çeşitli noktalarına yerleştirdiğim suları bir pati darbesiyle oynamak için kullanmakta- fazla proteinin ağır geleceği endişesiyle geçiş yaptım. Bunun dışında instinct yaşmama her gün veriyorum. Umarım doğru yolda ilerliyordum, zor işmiş ama şahaneymiş. Paylaşımınız/Uyarınız için teşekkürler gözlemlerimi aktaracağım.

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Biz de tahılsız tavuklu&narlı yavru mamasını kullanıyorduk son bir buçuk aydır, 4 aylık olmak üzere çok hareketli bir kedi kendisi ama göbeğinde küçük bir yağ toplanması var dediğiniz gibi. Poposuna doğru bu dediğim yer.
Tabii bizim kuru mama yedirelim diye yaş mamayla karıştırmamızda var uzunca bir süre, ondan da olmuş olabilir.
Son 3 gündür tahılsız portakallı&balıklıya geçtik bundan sonraki kilo artışı nasıl olur bilmiyorum ama N&D’ye geçtikten sonra bizimkinde de bayağı bir kilo artışı oldu. En son 1 kilo 100 gramdı şu an 1 kilo 500 gram olmuş bile olabilir :D

aleyn
aleyn

113859

benzer sorunları yaşayıp benzer süreçlerden geçtiğimizi söyleyebilirim. kısırlaştıralı 1 seneyi biraz geçti ve o zamandan beri nd düşük tahıllı kuzuluya 1/4 oranında acana ranchlands karıştırarak veriyordum. kilosu kısırlaştırdıktan sonra 5 kg oldu ve halen aynı, okuduktan sonra kontrol ettim (tabiiki 5-6 tırmık ve 2 diş izi bedeliyle :D) fakat bahsettiğiniz gibi bi durum yoktu. yalnız kedim az yiyen bi kedi ve birkaç aydır gunde 60 gr konserve ya da ev yapımı mama + 30 gr kadar kuru mama şeklinde yiyor bunlarla ilgili midir bilmiyorum. elimdkei kuru mama bittikten sonra naturea almayı düşünüyordum kullandıktan sonra da tecrübelerimi yazarım ama eğer naturea kullanan birileri yazsa çok iyi olurdu çünkü sade ve diyete uygun oldugu için tavsiye edildiğini çok duydum değerleri de güzel ama kullanıp yorum yapan kimseyi görmedim sanırım..
bu arada @Ceronimo- yavru kedilerde hızlı kilo artışı normaldir ve olması gerekendir zaten bebek gibi düşünün gelişme hızlı başlar sonra yavaşlar yani sadece mamayla ilgisi olmayabilir.
gerçekten bu mama işleri zor....

aleyn
aleyn

113859

bazen tüylerden dolayı da öyle görünüyorlar, kedimi bi kez yıkamak zorunda kalmıştım o ana kadar tosuncuk sanıyorum ama yıkayınca bi baktım bildiğin sıskaymış olay tüylerindeymiş :D geçmiş olsun bu arada umarım hemence iyileşir..

nyancat
nyancat

9149

Aynı durumu bende yaşıyorum maalesef 2-3 aydır düşük tahıllı morina balıklı olan çeşidini kullanıyorum kedim dişi kısır ve 4 buçuk kilo ve sürekli aç aynı zamanda hareketli mama vermediğimizde her yeri döküyor, ağlıyor ve sinirli oluyor ben de ne yapıcağımı şaşırdım sizde böyle yazınca şüphelendim

Bademtz
Bademtz

186

Aynı sorunu yasıyorum tahılsız morina balıklıya gectım beagle cins köpegım 5 kg aldı aşırı yaglandı. Ben tahıl zararlı dıye daha az kılo alıp kalıtelı beslensın dıye aldım cok pişman oldum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2390 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR