Kızgınlık Geçmeden Kısırlaştırma

Sutunannesi
Sutunannesi

15873 Puan

Arkadaşlar süt çok çok ağır bir kızgınlık geçiriyor. Gerçekten öncekiler gibi değil yürüyemiyor bile poposu yerde şekilde emekleyerek dolaşıyor. 2 gecedir 0 uyku ve komşular duvarlara vurmaya başladı. Her şeyden öte onu o halde görmek bizim canımızı çok yakıyor. Ben dayanırım ama süt dayanamıyor gibi daha çok. Gerçekten halini görseniz sakinleştiremigoruz dikkatini dağıtamıyoruz. Bugün veterinerle iletişime geçtim ve hormon hapı iğnesi vs hiçbirini yapmadıklarını ve uzak durulması gerektiğini, kist oluşumuna davetiye çıkardığını söyledi. Eğer dayanabiliyorsak bitmesini bekleyip öyle kısırlaştırmaya getirmemizi ama eğer ki durum dayanamayacak gibiyse ki İnan’ın şu an öyle kararımızı verip yarın sabahtan getirmemiz gerektiğini söyledi (akşamdan mama su kesmek şartıyla) beynim allak bullak. İnternetten okudum çoğu veteriner kızgınlıktayken yapmadıklarını bazıları ise yaptıklarını söylüyor. Yaptıran bir kişinin de bir forumda sorularını okudum gayet sağlıklı bir ameliyat geçirdiğini anlatmış. Bu şekilde nasıl olacak bilmiyorum 2 gündür 1 saniye susmadı uyumadığı zamanlar hariç. Arkadaşlar sizce veterinerime güvenip ki kendisi şöyle derdi tercihen sabredip bitmesini bekleyip ondan sonra kısırlaştırılabilir ama dayanılamayacak düzeyde ise yine aynı işlemlerle aynı operasyonla hiçbir fark olmadan kısırlaştırılabileceğibi söyledi. Ailem hayvana eziyet çektiriyorsun günah kısırlaştır diyorlar onun eziyet çektiğini biliyorum ama kızgınken kısırlaştırmak ne kadar doğru ne kadar yanlış işte onu bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım nolur ama nolur bana acil bilgi verin yol gösterin. Ona göre hareket edeceğim mamasını alacağım ya da bu şekilde devam edeceğiz. Ama ben tek başıma sağlıklı karar veremeyecek durumdayım şu an.

22 CEVAP

gunosari
gunosari

2936

Sütün annesi sizin durumunuz için cat hospitalı aradım.Veteriner hekim Burak beyle görüştüm.Kızgınlık döneminde kısırlaştırmanın kanama riski teşkil ettiğini ifade etti.Ancak kısırlaştırmadan önce kan testi yapıp bağışıklığına ve karaciğer enzimlerine baktıklarını söyledi.Anestezi miktarı dengelenebilirse bir sıkıntı olmadan kısırlaştırdıklarını da söyledi.Hormon ilacı ve iğnesini tavsiye etmediğini ama çok mecbur kalınırsa yaptıklarını söyledi.Çok üzüldüm halinize umarım çabucak iyileşir yavrucak.Şu an saat müsait aklınızda başka birşey varsa arayıp sorun derim ben.0312 426 20 02 telefon numarası.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

@bsecnl Arkadaşım senin sıkıntın tam olarak nedir?

Mischka
Mischka

116595

Merhaba belki farketmișsinizdir bu kızgınlıkta yașanan sorunlar olsun, kısırlaștırma konusu olsun sizinle aynı zamanlarda benzer sorunlarımızdan dolayı sorular açtık ve cevaplar aramaktayız. Süt ile ilgili yașadıklarınızı sorularınızdan az çok takip etmekteyim, size güç sabır, yavrunuza huzur sağlık diliyorum. Benim kız da șuan kızgınlığında 9 aylık, ilk kızgınlığı ve davranıșları Süt'ünkiler gibi. Geçtiğimiz c.tesi bașladı, pazartesi șiddetlendi ve pazartesi gecesinden bu yana ben gıram uyku uyuyamadım, bu hafta okula gidemedim, susması için, azıcık da olsa sakinleșmesi neler neler denedim yok olmuyor. Hormon ilaçlarını sordum sorușturdum, aradığım veterinerler kesinlikle önermiyor, ki ben de pek ılımlı bakmıyordum. Kısırlaștırma için görüștüm, bu ay sonu iç dıș parazitleri yenilemeye gittiğimizde ameliyat ișini görüșeceğiz. Bizimki kızgınlık bitmeden yapamam malesef beklemeniz gerek dedi. Inanın evde oturup ağlayıp durdum bu hafta benim için öyle zor geçiyor ki. Içim acıyor onu öyle gördükçe, daha ne kadar sürecek nasıl dayanacağız bilmiyorum. Ama umuyorum yavrularımız ve bizler için bu dönem az da olsa bir hafifler, rahatlar. Kızgınlık dönemi içerisindeyken yapılan ameliyatta kanamanın çok olacağı ve bunun operasyonu güçleștirebileceği șeklinde yazılar gördüm. Ne kadar doğru bilemiyorum. Doğrusu bizim veterinere de sormak aklıma gelmedi bu dönemin bitmesini neden beklememiz gerektiğini, ama elbet vardır bir sebep. Süte kucak dolusu öpücükler, inșallah artık her șey güzel olur onun için.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Konu çarpıtmaya ne kadarda meraklısınız aklım almıyor

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Farklı yöntemlerle çok daha sorunsuz bir gece geçirdik, en azından bende oda az da olsa uyudu. Öncelikle odamla salonu kapattım iki oda arası geçiş içinde kapalı balkonu açtım ki süt orayı yazın sever çok. Televizyondan da 8 saatlik bir kuş videosu açtım kuşlar uçup duruyor ekrana yanaşıyor yemek falan yiyorlar. Kızgınlık dönemine girmeden çıldırırdı bu video için kuşları falan yakalamaya çalışırdı patileriyle zaten şimdi ondsn o enerjiyi beklemiyordum ama yine de ilgisini çekmeyi başardı. Ben uyumaya gittiğimde oda salonda video izliyordu yerde sesi gelmeyince kalktım baktım izlerken uyuya kalmış :))) bende aldım kucağıma odama getirdim. Tam 5 de kalktı kapının önünde ağlıyordu bende uyandım tekrardan balkonu açtım kuş videosunu açtım ve uyumaya devam ettim. Tabi bu sırada ödül maması da veriyorum o video izlerken falan. Gün ağarmaya başlayınca sanal kuşlarından ayrılarak balkona koştu. Gerçek kuşlarını izlemeye başladı sonra da uykusu geldi sanırım ben o sırada uykuya dalmamıştım ama uyuyor gibiydim onun için. Geldi yastığıma yattı ve bu şekilde 1, 2 saat daha uyudu. Şimdi de pencereden kuşları izliyor. Ara ara bağırıyor tabiki ama en azından ilgisini dağıtan şeyler var. Gün içinde bağırması çokta mühim değil en azından sabah herkesin evinde ses oluyor ses gitmez diye düşünüyoruz. Çok daha az sorunsuz bir gece geçirdiğimizi sizlere de anlatmak istedim. Bu akşamda yarın akşamda aynı yöntemleri deneyeceğim.

Breda
Breda

3721

Kızgınlıktayken operasyon kanama miktarını arttırdığı için risklidir diye biliyorum.. fakat eğer kediniz sürekli kızgınlığa giriyor ve çiftleştirilmiyorsa kısırlaştırılmıyorsa yumurtalıklarda kist oluşuyor.. bu durum kedinin sağlıklı bir bünyeye otursun hormonları olgunlaşsın vs den çok daha önemli bence arkadaşlar.. benim kedim 3.5 aylıkken kızgınlığa girdi.. ve 4 defa üst üste 1er hafta ara ile.. Çok fena idi.. veterinerler bekleyin aşıları ilerlesin olgunlaşsın vs derken.. kızımın yumurtalıklarında sekiz on kist oluşmuş.. bu durumu da göz önüne alın.. bence daha fazla beklemeyin ve siz de rahat edin kedileriniz de..

oztasilares
oztasilares

3870

Bizde çok kötü olmuştuk aradım fakülteyi bu konuyu çok araştırmıştım özellikle sordum bizimki erkekti ve erkeklerin bir dönemi olmadığı için yapabileceklerini ama dişi olsaydı kızgınlığının geçmesini beklemeleri gerektiğini çünkü damarların daha genişlemiş olacağından ve bir şeylerden daha bahsetmişti. Zor durumdasınız evet ama geçmesini beklemek daha iyi gibi sonradan sıkıntı çıkmaması açısından :/

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Kısırlaştıracağım dememiş ki zaten konu sahibi, sadece şu anki durumunu anlatıp soru sormuş.

Breda
Breda

3721

Yine de kızgınlık geçmeli bence bu arada..

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Durumun daha iyi olmasına çok sevindim. Kot bayoun hakkında ise sıvı formu hızlı etki ediyormuş sitede yazdığına göre ve diğer konuda dediğim gibi 10. Aydan büyük kedilere kullanıldığını söylemişlerdi bana. Kullanmak isterseniz sormanız gerekiyor. Bir de her ürün her kedide aynı etkiyi vermeyebilir aynı her mananın her kediye iyi gelmediği gibi. Bu yüzden bence tavsiye edilen ürünleri bir deneyip Süt'de nasıl etki edeceklerine bakmanızı tavsiye ederim.
Umarım önümüzdeki günlerde daha iyiye gider ve çabucak biter bu kızgınlık:(

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Süt kızım kızgınlıktan çıktı arkadaşlar :)) emin olamadığım için dün yazmak istemedim ama bugün artık emin olduk. Bu hafta içi perşembe ya da kısırlaştırmaya götüreceğiz. Haftasonu evde olduğum için onunla ilgilenmek adına perşembe cuma kısırlaşmasının daha doğru olduğunu düşündüm. Hepinize bu süreçte yanımızda olduğunuz için süt kızımla teşekkür ediyoruz iyiki varsınız

gunosari
gunosari

2936

Haddimi aştıysam kusura bakmayın ama dediğim gibi üzüldüm artı vicdansız komşularda içimi acıttı.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Estağfirullah. Öncelikle çok teşekkür derim bizim için arayıp bilgi aldığınız, çabaladığınız için. Kızgınken kısırlaştırma olayı nedense içimi rahatsız ediyor. Hani gönlüm rahat teslim edemeyeceğim onu bu durumda. Sonucunda ise keşke demek istemiyorum süt için hayatımın hiçbir köşesinde keşke demek istemiyorum. O yüzden sanırım elimden geldiğince dayanmaya çalışacağız. Bu gece salon ve odsm dışında dışarı çıkartmayacağım onu. Çünkü bu 2 kısım insanların salon ve oturma odası olarak kullandıkları kısımlar. Yatak odalarına ses gitme oranı daha düşük olur diye düşündüm :((( annem devamlı ona dua okudu. Şimdi de koridorda uyumuş yavrum. Gece uyumasını istemiyordum aslında kaldırıp oynatacağım 3,4 saat sonrasında ise belki uyur diye tahmin ediyorum. Yarın ve pazar evdeyim bu süreçte onun yanında olmam daha iyi olur. Eğer bu şiddetle devam ederse okula da gidemeyebilirim uykusuzluktan beynim işlevlerini yitirmiş gibi yazı vs okurken hepsi birbirine giriyor gözlerim çok yorgun ikimizin de dinlenmesi grrrk. Şu kızgunlık bitsin inşallah anne kız güzelce dinleneceğiz.

gunosari
gunosari

2936

Güzel haber sevindim.@dollfacepersiana katılıyorum mutlaka kan testi ve gerekli kontrolleri yaptırın kısırlaştırmadan önce.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Arkadaşlar çok kötü çok. Nasıl barındıracaklar bizi bu apartmanda bilmiyorum. Aklımı kaçıracağım birazdan. Uykusuzum 2 gündür sadece toplam 5,6 saat uyudum. Bayılacağım uykusuzluktan o ne zaman dalsa bende yanına kıvrılıyorum ama en fazla 1 saat uyuyabiliyor sonra yine çığlık kıyamet. Evdekiler sadece şişşştt diyor. Kızgınken kısırlaştırmak istemiyorum ama diğer türlü kedimi bu apt istemediklerine dair imza vs gibi şeyler olursa o zaman elimden hiçbir şey gelmeyecek. Zaten bahçedeki kedileri besliyorum diye sularını mamalarını atan insanlar. Ameliyattan çok korkuyorum hele de şimdi kızgınken artı bir risk olması beni düşünce olarak deli ediyor. Muhtemelen benim kedimde de kist çıkacaktır Çünkü bu 3,4.kızgınlığı önceden saymamıştım rakam veremiyorum. Ama öncekiler katiyen böyle değildi nasıl bu hale geldi böyle oldu bilmiyorum. Annem kızgınlığı geçene kadar pansiyonda kalsın diyor. Günlerce omdan uzak olmak... üstelik nasıl stres olur günlerce o kafesin içinde kalsa. Ne yapayım ben şimdi? Öylece elimden hiçbir şeu gelmeden oturup bekleyim mi. İlaç yok bir şey yok tek çare kısırlaştırmak oda çok riskli. Ama anlamadığım nokta şu bir doktor çok riskli bir ameliyatı eğer yapamayacağını düşünüyorsa yapmaz. Ama yapabileceğine eminse sorumluluğu alıp yapabilir. Veterinerim telefonda kuzgunlık döneminde yumurtaların büyük ve rahimin daha kanlı olduğunu açıkladı. Ama bu durumda yapamayız beklemeliyiz demedi. Tercihen beklemeliyiz ama bu durumdayken de aynı operasyon aynı şekilde yapılabilir dedi. Eğer çok çok riskliyse neden risk alsın ki.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 18294 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR