İç, Dış Parazit Ve Mantar Vs. İçin Doğal Çözümler

aysegunerr
aysegunerr

114944 Puan

Biberiye yağı dış parazit için. Papatya çayı dış parazit için. Sarı kantaron yağı mantar ve egzama için. Toplu iğne ucu kadar sarımsak dış parazit için. Araştırıp okuduğum yazıların çoğunda bunlar vardı. Sarımsak öldürür yazan da var çok yararlı yazan da var. Haftada bir çok çok az sarımsak versem bir yararı veya zararı olur mu? Bunları uygulayanınız var mı? Farklı alternatifler uygulayan var mı? Sizler neler yapıyorsunuz? ^^

13 CEVAP

kiwii
kiwii

1841

bir su bardağı suya bir yemek kaşığı papatya yaprağı atıp demliyorum ılıklaşınca bir pamuğu çaya batırıp kedimin tüylerine boydan boya masaj yaparak uyguluyorum

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Cayi nasil kullaniyorsunuz

aysegunerr
aysegunerr

114944

Doğal yağ yine de kedilerime özel alsam daha iyi olur sanırım.
Zamanımın büyük bir kısmını kedimle geçiriyorum. Bir kaç gün önce bir tane daha sahiplendim :) Umarım ikisinede yeterim ^^'
@dollfacepersian teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ฅ

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Rica ederim,bence de onlara özel alsanız daha iyi olur. Umarım her zaman yetebilirsiniz onlara,Size evlatlarınız ile mutlu uzun bir ömür dilerim:)

kiwii
kiwii

1841

papatya çayını kullanıyorum tüyleri yumuşacık ve parlak yapıyor sarımsak konusunda emin değilim

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

İç ve dış parazit için Hindistan cevizi yağı faydalı diye biliyorum. Mantar için ise sarımsak yağı oldukça yararlı, oğlumla mantardan sonra tekrarlamaması için düzenli olarak kullanıyorum. Naturalis Adrayms'dan sarımsak yağı ve hindistan cevizi yağı bulabilirsiniz

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Daha önce Naturalis Adrayms'ın üreticisine sormuştum. Her gün 1/2 çay kaşığı yedirerek iç parazitten, cilde sürerek dış parazitten koruduğunu, tüy tarafından kolay emildiği için sorun olmadığın,gerektiğinde pudra ile fazlasının kolayca fırçalanabileceğini yazmışlar. Evinizdeki Hindistan cevizi yağı doğal ise kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
Ben düzenli kullanamayacağımı(yoğunluk vs gibi durumlarda unutmadan dolayı) düşündüğüm için kullanmadım.Siz düzenli kullanabilecekseniz kimyasal ürünler yerine kullanmak çok daha iyi olur bence:)

Selenyildrm
Selenyildrm

628

Neden profilinizde kapattık yazıyor merak ettim

aysegunerr
aysegunerr

114944

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. @dollfacepersian hindistan cevizi yağını nasıl uygulayacağım sadece tüylerine mi yemeğine de ekleyebilir miyim? Kendi kullandığım katı hindistan cevizi yağını kullansam sorun olur mu?

ballokumu
ballokumu

9431

Araştırmalarıma göre 15 diş sarımsak yerse bir kedi o zaman toksik oluyor. 17 mg kilo başına hesapladım ve 3 kglik bir kedi küçük bir diş sarımsağın 6 da birini günlük olarak yiyebilir.


Bazı veterinerler yarım küçük diş sarımsağı yetişkin kediye günlük verebilirsiniz diyor.


Parazit tedavisi için bir hafta her gün vermek gerekiyormuş.


Haftada bir özellikle ayda bir falan bence kediye zararı olmayacak süreler. Araştırdığım kadarıyla bir sürü diş sarımsak yemesi lazım toksisite için.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Ben dış parazit için beyaz sirke ve biberiye yağı kullanıcam sirkeyi kullanıyordum zaten ayda bir önce tüylerini sirkeli suyla silicem kuruyunca ensesine biberiye yağı iç parazitte sarımsak tartışıldığı için riske girmem vet e yaptırırım kataron yağını duydum insanlarda kendilerine kullanıyor ama biz denemedik

Esila46
Esila46

12047

Kedimin dışkısından sonra anüsün de kan vardı (dışkısı yumuşak) Az önce veterineri aradım kılcal damarların çatlamış olabileceğini veyahut iç parazitte olabileceğini , kantaron yağı alıp icirmemi söyledi. Bı bilgisi olan???

ozlemalice
ozlemalice

4165

Hindistan cevizi yağı faydalı diye biliyorum baya araştırmıştım hatta tüylerine de sürülebilirmiş ve sürmüştüm birkaç kez. Bazen kuru mamasına az bir şey döküyorum severek yiyor. Ben saçıma sürerken de kaptan yalamışlığı var :D Onun dışında bazen ayrı veririm. Birkaç kez de yoğurt ile karıştırıp vermiştim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 16409 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR