Kedimi Kısırlaştırmada Kararsızım

govcemiray
govcemiray

1490 Puan

Oğlum bir yaşını geçti kızgınlığa çoktan girdi fakat daha koku bıraktığını görmedim. Bize hiçbir sorunu yok sadece ısırma huyu çok arttı ve ara sıra ses çıkarmaya başladı. Ama rahatsız edecek kadar değil. Yine de kısırlaştırmak konusunda kararsızım. Onun için en iyisini istiyorum. Ya operasyon sonucu sağlığını kaybederse diye de düşünüyorum. Kedisini kısırlaştıranlar veya kısırlaştırmayı düşünmeyenler fikirlerini belirtirseniz bana çok yardımcı olursunuz.

9 CEVAP

martha
martha

13132

ben kısırlaştırdım ve o kadar mutluyum ki. kızgınlığa girmiyor dolayısıyla ne biz üzülüyoruz ne o acı çekiyor. sağlığında en ufak değişim olmadı, hiç bir huyu değişmedi. farklılık yok:) ameliyatı da çok rahat geçti dişi olmasına rağmen 2-3 günde toparlayıp koşturuyor oldu

gunosari
gunosari

2936

Bizim minik 6 hafta falan önce oldu ameliyat önceden çok hantaldı sanki daha yaramaz oldu.Erkek kedi daha çabuk iyileşiyor.Yaptıracağınız yeri iyi seçmekte fayda var.

Elif12345
Elif12345

1112

Kısırlaştırma operasyonları evde beslenen kediler için sağlıklı bi çözüm. Ben erkek kedimi kısırlaştırmadan birkaç gün önce çişini yaparken zorlandığını gördüm öyle karar vermiştim. Sünnet gibi oldu bizimki akşamına yürüyordu evde 1 haftadada iyileşti .Bi süre sonra idrar problemi , psikolojik bozukluklar yaşıyorlar. Yinede en doğru kararı sen verirsin:)

oztasilares
oztasilares

3870

Bizde geçen salı günü kısırlaştırdık. İçim çok acıyordu bağırmaları sürekli ağlamaları açısından. Eve gelir gelmez yatıramadım sürekli dolandı o yüzdende çok az damla damla kanaması oldu o yüzden verebileceğim tek tavsiye ilk gece altına çiş pedi koyup taşıma çantasında bekletmeniz. Zaten anestezinin etkisi olacağından uyuyor. Bizim ki sabahına uykusunu almış tamamen iyileşmiş bir şekilde neşe saçıyordu resmen etrafa :D Ağlamaları geçti çok şükür birde daha sevecen oldu sadece elimle oynattığımdan ufacık bir ısırma alışkanlığı kaldı ama saldırganlığı geçti :)

pofik
pofik

81

ben kızımı kısırlaştırdım hiç anne olmadı..kızımda memnun görünüyor :) Hırçın değil,aksine sakin.Sokakta beslediğim canlar gelip camın önünde miyavladığı zaman onlara bakıyor ..komik bir söyleşi oluyor aralarında :))
sokaktaki canlardan -ferhunde kedimiz birden fazla doğum yaptı her doğum sonrası o kadar hırpalanmış oluyor ki :( yavrular sakat doğmaya başladı..onuda kısırlaştırdık.Keşke daha önce yapsaydık,kendine geldi kilo aldı :))
taktir gene de sizin ..sevgiler

govcemiray
govcemiray

1490

Çok teşekkürler cevaplarınız için kedilerinizin sağlığının kötü etkilenmemesine çok sevindim. Umarım bizimkinin de böyle rahat bir süreci olur, içim rahatladı :)

govcemiray
govcemiray

1490

İyileşme süresinin o kadar kısa ve sorunsuz geçeceğinden emin olursam kısırlaştıracağım. Peki kısırlaştırma sonrası huyu suyu değişti mi kedinizin :)

slifer
slifer

882

ucuza veteriner bulsam gidip kısırlaştıracağım ancak 400 lira min istiyor :(

gunosari
gunosari

2936

Fakülte hastanelerinde biraz daha uygun oluyor fiyatlar.Onlara bir sorun.Ankara Üniversitesinde dişi 300 erkek 250 tl idi en son.Tabi normal klinikler ideki imkanlar olmayabiliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 655 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR