Kedi Alerjisi

Hlykp
Hlykp

327 Puan

Merhaba arkadaşlar bugün kedime alerjim olduğunu öğrendim ve doktorum onunla aynı evde yaşayamayacağımı söyledi (sürekli olarak hava alıyorum) ilan verdim ama hiç ayrılmak istemiyorum. Bu durumda olup çözüm bulan yada önerisi olan birileri varmı oğlumdan ayrılmadan bu alerjiye bi çözüm bulabilirmiyim yardımlarını bekliyorum


1 CEVAP

Alika
Alika

620

Merhaba
Çokça geçmiş olsun.
Simdi alerji sebebini ele almamız gerekir ise alerjinizin asiıl nedeni kedilerin ürettiği FEL-D1 protein hormonudur. Bu hormon en cok kisirlastirilmamis erkek kediler tarafindan üretilir. Bu proteinle cok fazla temasta bulunmak kaşınmaya hapşırmaya vede kızarıklıklara yol acar.
Kesinlikle kedinizle ayni ortamda uyumayın. Mümkün mertebe uyudugunuz alana girmesine izin vermeyin. Kedinizin patisinin degmedigi- sozum ona- sterizel bir ortam yaratin kendinize. Kedinizin tüy bakımına cok cok özen gösterin. Her dokundugunuzda muhakkak ellerinizi dezenfekte edin. Eve özel havalandırma sistemi kurmanız sürekli hapsirigi azaltacaktır. Kedinizle temas ettiğiniz kıyafetleri uzun süre üzerinizde tutmayın.
Cok geçmiş olsun:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 657 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR