Kedi Sahiplenmek İstiyorum Ama..

Merhaba. Ben sadece bir kaç soru sormak için hesap açtım. Ben kendimi bildiğimden beri kedileri çok seviyorum. Aşırı seviyorum hatta. Yaşım biraz küçük, ama kedi bakmayı çok iyi biliyorum. Bir sürü araştırma yaptım, neredeyse bütün ırkları ve kediler hakkında her şeyi biliyorum.


Taşınmadan önce ki evimizde bir sokak kedisi ve yavrusuna bakıyordum ama ayrılmak zorunda kaldık, ve onları çok özlüyorum. Taşındığımız yerde hiç kedi yok, varsa bile çok korkuttukları için hemen kaçıyorlar. Ben her genç çocuk gibi kedi sahiplenmek istiyorum.


Ailemi bazı şartlarla ikna etmeyi başardım. Evimiz ters dubleks. Bir bodrum katımız var eşyalı ama pek kullanmadığımız için orada ki bir odayı tamamen kediye ayırmak istiyorum. Arada yukarı çıkaracağım tabii ki. İki kardeşim var. 6 ve 2 yaşlarında. Onlarda kedileri çok seviyor özellikle en küçüğü.


Annem kediye mama almayız. Artan yemeklerden veririz, içinde zararlı varsa vermeyiz. Başka bir şey veririz dedi. Benim içime sinmedi ama sizce doğru olur mu bu? Birde kedinin bütün masraflarını sen karşılarsın dediler. Benim biriktirdiğim param var ama yeter mi bilmiyorum. Yatağı, kedi kumu kutusu vs gibi bunları kendi evimde yaparım diye düşündüm ama bütün aşılarının toplamı ne kadar eder bilmiyorum. Etrafımda kedi bakan birisi yok, olsaydı ondan akıl alırdım. Ama ailede tek kedi sever benim.


Bir şey daha soracağım. Kediyi kısırlaştırmak çok gerekli mi? Erkekler de mi kısırlaştırılıyor? Ben dişi alırsam yavru olmasını isterim elbette ama bakamam diye de korkmuyorum değil. Kısırlaştırmak çok pahalı geldi bana. Bedavaya veya daha ucuza yapan bir yer var mı?


Hepsine cevap verirseniz sevinirim.

5 CEVAP

Mischka
Mischka

116595

Bir can sahiplenmek çok ciddi bir konu, her açıdan ona yetebileceğine emin olman gerek, ki tereddütlü olduğun ve kendine güvenmediğin yazdıklarından anlașılıyor. Evine alacağın cana "bir kedi" olarak değil "bir evlat" gözü ile bakmalısın, maması, oyuncağı, așıları, hastalandığında ilacı, tedavi masrafları.. Her șeyi göz önünde bulundurman gerek ve buna öyle ya da böyle yetebilmek gerek. Hadi bunlar halloldu diyelim, yediği önünde yemediği ardında denmemeli, ilgi göstermen gerek, oyunlar oynatman gerek, yeri gelir evi dahi sırf onun güvenliği için düzenlemen gerek. Kumunu düzenli temizlemen gerek, günde en az 3 defa kum temizliyorum. Su kabını sürekli yıkayıp taze su ile dolduruyorum. Kızgınlık dönemine girdiğinde (erkek kedim yok ama kızgınlığını çok ağır yașamıș bir dișim var) evde yașayan diğer bireyler olsun, komșular olsun herkes bunu alttan alabilecek mi? Ilk kızgınlığımız yeni bitti ve ben 1 haftadan uzun süre gece gündüz asla susmayan kızımı sakinleștirmek için evden çıkamadım, uykusuz kaldım. Çok önemli bir diğer unsur ise evde kedi istemeyen ebeveynler. 23 yașındayım, ailemden ayrı kendi evime tașındım ve öyle sahiplendim yavrumu. Ben de aynı șekilde çok ufak yașımdan beri hep istemișimdir, fakat sorumluluğu tamamen üstlenebileceğin zamanı beklemelisin.

Teşekkürler. Tavsiyelerinize uymaya çalışacağım.

bsecnl
bsecnl

9779

sen al evdekilerde sevince onlarda bırakamıcak

İzin verdiler zaten. Benim sokak kedim olmuştu ama annem pek sevmemişti. Babam da nefret etmez ama çok eskiden kuşlarını kaptıkları için hoşlanmazmış ama sever normalde. Umarım severler de bütün yükü benim üzerime bırakmazlar.

DEMET92
DEMET92

18608

bence de sen bir kedi sahiplen. bu sitedeki ilanlara bak. burada kısırlaştırılmış ve aşıları tam olan kediler de var. buradan araştır. kısırlaştırma masrafından kurtulursun. ama aşılarını biriktirdiğin parayla yaptırabilirsin. hem sen kediyi sevdikçe paranı onun için severek harcadığını görünce ailende eminim ki yardımcı olacaklardır. mama vermelisin ayrıca. evdeki yemekler olmaz. sonra kediyi hasta edersen masrafı çok pahalı. mamalarında uygun fiyatlıları var . ama kaliteli olmasına da özen göster. sen sorumluluğunu alabileceğine eminsen tereddüt etme sahiplen. eminim ailen de sevecektir. kum kabını yatağını filan dert etme evde imkanın ölçüsünde halledersin onları.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 664 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR