Kızgınlık Zamanını Nasıl Anlarım?

DEMET92
DEMET92

18608 Puan

Merhabalar;
Kedim yaklaşık 5 aylık. Dişi
kızgınlığa girip girmediğini anlayamıyorum.
onu okşayınca poposunu yukarı kaldırıyor. sürekli bir yerlere sürtünüyor.
ve bazen miyavlıyor uzun süre.
daha küçük olduğu için ihtimal vermedim ama anlamadım.

14 CEVAP

Uzun uzun ve yüksek sesle miyavlıyorsa kızgınlığa girmiş demektir.

Mischka
Mischka

116595

Doğrusu ben "gelișimini tamamlaması için en az bir defa kızgınlık yașamalı" șeklinde kulaktan dolma bir bilgiye inanarak ilk kızgınlığı bekledim :( kısırlaștırma için ise farklı farklı klinikler olsun veterinerlik fakultesi vs. Görüșmeler yapıp bilgi edindim. Geçen gidip konuștuğum klinikteki hekim bu güya bilgi(!) nin çok çok eski olduğunu, öyle bir șeyin söz konusu dahi olmadığının bayağıdır bilindiğini, hatta kısırlaștırma düșünülüyorsa vücudun o hormanlar ile hiç tanıșmamasının daha bile iyi olacağını söyledi. Fakat bizimki 9.ay bitmek üzere 10 aylık olacak. Ayrıntılı görüșmenizi tavsiye ederim, en erken kaç aylık iken yapılıyor bu konuda fikrim yok.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Gelişimini tamamlama konusunda Mischka'nın da dediği gibi çok farklı görüşler var. Beklemenizi önerme nedenim 5aylıkken fiziksel olarak böyle bir operasyonu kaldırmakta zorlanma ihtimali yüzünden. Erkek kedi operasyonuna göre daha ağır bir operasyon olduğu için ben erkek kedimi 6,5aylıkken kısırlaştırmışken dişi kedim için cesaret edemedim mesela.Zaten bir ay önce de doğum yaptı, bebekler sütten kesilip yeterince kilo aldığından emin olduğumda kısırlaştıracağım.Çünkü basit bir operasyon değil, operasyonu ve sonrasını da iyice hesaba katarak karar vermek gerekli.

kedilimadam
kedilimadam

114398

5ay çok erken kısırlaştırma için. Biraz daha beklemenizi öneririm. Anestezi alacak ve sonuçta açık bir operasyon geçirecek, erkek kedilere göre çok daha ağır bir operasyon. O yüzden en azından 10 aylık olana kadar hatta mümkünse yaşını doldurana kadar beklemelisiniz.

Mischka
Mischka

116595

Yani eğer demek istediğiniz kızgınlığın bastırılması ve ya ertelenmesi ise (bu șekilde anladım yanlıșsa düzeltin lütfen) operasyondan ziyade bunun için kullanılan bazı ilaç hormon tedavileri vs. Var fakat ben hangi hekim ile konușsam hiç biri bunu tavsiye etmemekte, hatta bazıları bunu uygulamamakta, ben de pek sıcak bakmıyorum. Bu tarz takviye hormonlar vb. her șeyden önce, direk kist olușumuna sebep olmaktaymıș.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Şu an anladığım kadarıyla hırçın değil, çok miyavlayıp kendini çok strese soktuğu zamanlarda lavanta yağına batırdığınız peçeteyi bir bardağın içinde kedinizin olduğu odaya koyabilirsiniz, ben şahsen denemedim ama burada bunu deneyip kedisinin sakinleştiğini ve uyuduğunu söyleyen birçok kişiyle karşılaştım. Biraz stresli bir süreç oluyor, çok iyi biliyorum. Onunla mümkün olduğunca çok vakit geçirip bütün enerjisini oyuna yönlendirmeniz gerekiyor, sabır ve azim istiyor. Ama en uygun yönlendirmeyi "eğer gerçekten güveniyorsanız" veterineriniz yapacaktır. Bu operasyonu kaldırabilecek bünyeye sahip olduğuna kanaat getirirse yapacaktır.

DEMET92
DEMET92

18608

teşekkür ederim önerilerinize :) kediliadam lavanta yağını huysuzlanırsa deneyeceğim. teşekkürler. veterinerime de danışacağım 15 gün sonra aşıya gidince

Mischka
Mischka

116595

Mischka 6 aylıkken veteriner ziyaretimizde kızgınlığının yaklaștığı söylenmiști. O zamanlar ben de ne zaman girdiğini nasıl anlarım diye düșünüyordum ama girdiğinde kesinlikle kendini çok belli etti bizimki :) 9 aylik ve ilk kızgınlıktan yeni yeni çıktı, bir gece bağrınmaya bir bașladı 8-9 gün boyunca gece gündüz ara ara belki 10 belki 5 dk susarak ama geri kalan zamanda asla susmadan feryat figan kıyameti kopardı minik cadi. Öncesinde aynı șekilde kuyruk popo kaldırmalar vardi ama miyavlama yoktu. Kizginlik esnasında bu davranıșları bir anda șiddetlendi. Biraz da ağır yașadık bu durumu biz.

DEMET92
DEMET92

18608

peki ben bu durumda kısırlaştırma yapabilir miyim?

DEMET92
DEMET92

18608

bir de 15 gün sonra kuduz aşısı var. veterinere söylesem muayeneyle anlar mı

DEMET92
DEMET92

18608

peki kısırlaştırmazsam ne yapabilirim kedim için .

DEMET92
DEMET92

18608

3-4 ay daha bekleyebilmemiz için ona nasıl bir bakım uygulamam lazım :(

Benim kedimde o civarlarda başladı , 8 aylık olana kadar kısırlaştırma yapılmıyor

DEMET92
DEMET92

18608

teşekkür ederim cevaplar için. ben de 8 aya kadar bekleyeceğim inşallah. sağolun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1039 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR