İlk Defa Kedi Sahiplendim, Yardımcı Olur Musunuz?

Merhaba, daha önce de birkaç başlık açmıştım. Henüz tam olarak alışamadığım için bu kadar soru soruyorum kusura bakmayın :D Şimdi kedim bizimle yaşamaya başlayalı 5 gün oldu. Kendisini seviyorum, purr luyor falan işte, o kadar ilerleme kaydettik fakat bu her zaman olmuyor. Sevmediğim zamanlarda yanına gittiğimde benden kaçtığı da oluyor. Kokuma alışması ne kadar sürer? Bir de severken o meşhur "purrr" sesini çıkarırken bazen de miyavlıyor. Bunun bir anlamı var mı? Göz kırpma olayını 3 gündür deniyorum ve dün gece itibarıyla o da ara sıra karşılık vermeye başladı bu göz kırpmalara. 2 gecedir yatağımda, benimle birlikte yatıyor ve ufaklık sabahın 5'inde kendisini sevdiriyor, sevip öyle tekrar uyuyorum. Aramızdaki bu bağın oturması için yapmam gereken ekstra bir şey var mıdır? Bir de henüz kucağa alışık değil, kucakta durmuyor direkt aşağı iniyor. Bunun için yapabileceğim bir şey var mı?


Profilime girip kedimi incelemeyenler için not: Kedim henüz 1.5 aylık


6 CEVAP

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

beraber uyumanız size karsı ses cıkarması alıştığına işarettir . kucak olayına gelince her kedi kucakta olmayı sevmez ben kedim bir kez olsun kucagıma gelip otursun bilmem mesela aldıgım an kaçar gider. bu konuda serbest bırakın derim ben o isterse zaten gelir . yaş mama alın oa çeyrek şekilde gün içerisinde ara ara verebilirsiniz böylece sizin ona daha iyi bakmaya calıştığınızı anlayacak daha cok yakınlasaktır. birde onunda yerde aynı hizaya gelin ve kafanızı kafasına sürtün birnirinizi yüzlerinizle sevin sürtünsün size .. mutluluklar diliyorum sizlere ;)

Zehramira
Zehramira

4501

Öncelikle merhaba, bu kadar kısa sürede kendisi sevdirmesi bile iyi bir haber. Purrlarkende miyavlaması güzel birşey bence benim kedimde hep yapıyor size alışıyor yavaş yavaş. Zamanla daha çok alışacaktır ve kendini daha çok sevdiricektir. Size alışması içinde ödül çubuklarından verebilirsiniz alışması için daha kolay olabilir.

fbostancii
fbostancii

893

purrrrlamak;)

Susamsusi
Susamsusi

2256

Kedi daha bi buçuk aylık bence o kadar da sorumluluk yuklemeyin kediye size hemen baglanmak durumunda degil daha küçücük :) Benimki 8aylik hala kucakta durmayi sevmiyo. Kediler genelde evin icinde baskalari da varsa ona mama veren kumunu temizleyenle daha yakin bağ kuruyolar . Bence kendi haline birakin biraz gozlerinizi denemekten vazgecmeyin. Yaninizda uyumaya devam ettikçe daha kolay alisir

nyssa
nyssa

1300

size alışmış bile çok iyi noktadasınız bence

YasaYasa
YasaYasa

8946

hiç bir sey için zorlamayın huyuna suyuna gidin kediler genellikle kucagı sevmez özellikle gen kediler yaş ilerledikçe belki gelirle rmırlıyosa mutlu oldugunun göstergesidir :)))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 736 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR