Mama Ve Yıkama Önerisi Alabilirmiyim. 50 Günlük Golden.

FulyaC
FulyaC

1345 Puan

Veteriner advance somonlu pirinçli mama verdi çok pis koku yapıyo ağzında ve dışkısında.yavruda çok kirli zaten
Veteriner üşütür yıkama dedi. Kuru şampuanla yıkayabilirmiyim

21 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

İdare eder. Acana Classics Classic Red daha iyi ve daha ucuz ondan.

Feronia
Feronia

117611

All Life Stages. Miktar ayarlaması yapılmalı sadece yavru için. Yardımcı olabilirim.

Basakes
Basakes

1959

Somonlu mama kullanmayınız hangi markanın olursa olsun. Somonda biriken toksik madde miktarı çoktur ve insanlara bile ayda 1-2 den çok yemeyin diyor doktorlar.

zuhall
zuhall

10265

kopek bakmadigim icin mama konusunda bilgi veremeyecegim. ama naturalis adramys vitamin takviyesi ve sampuan icin kullanabileceginiz urunlere sahip ve dogal. tavsiye ederim.

eltarcin
eltarcin

116201

Mama konusunda veterinerlere güvenmem. Çoğu, onlara sponsorluk yapan mamaları ve o mamaların firmasından çıkan markaları öneriyor. Ben hiç doğru mamayı öneren bir veterinerle karşılaşmadım maalesef. Sözün kısası Advance markasını kullanmayın.
Orijen (Freeze Dried iyi bir seçim olur) ve Instinct olabilir.

eltarcin
eltarcin

116201

N&D'ye ile ilgili bir çok sorun yaşadım. Kedi köpek olsun hiçbir cana tavsiye etmem. İçeriği idare eder ama ben önermem. @Feronia'ya katılıyorum.

Basakes
Basakes

1959

Mama orijen Acana nd brit çare Brit premium (ama yanında glukozamin kullanın) . Yıkamak göreceli zeytin barınaktan uyuz geldi diye hep ilaçlı yıkamaya alıştı. Ama köpeklerde grip olur. Yikarsan klima ısıtıcı birşey ac ve kurumaya çalış ama 50 gün erken olabilir. Kuru şampuan gerçekten temizlemiyor

FulyaC
FulyaC

1345

Teşekkür ederim glukozmin hangi mamalarda ekstra kullanım gerektiriyo. ? Sadece brittemi. Ve bu önerdiğiniz mamalar çok kötü kokmuyo dimi. Aadvance ağız kokusu yapıyo çünkü

Alika
Alika

620

Merhaba
Ağız kokusunun trk sebebi mamadan kaynaklanmayabilir. 50 günlük bir kopek cok kucuk, anne sutunu tam almamış sayılır. Bu yastaki kopek icin cok besleyici bir mama kullanmalisiniz. N&D kendi köpegim icin kullandigim mama. Dışkısı protein miktarı sebebi ile ki bu diski gorevi sebebiyle illaki kokacaktirkokuyor ama agzindan hicbir koku almadim. Proplan deneyebilirsiniz. Royal canin starter i onrebilirim. Royal Canin yavru kopek icin en iyisidir fakat bu aralar gümrük sorunu olduğu icin N&D tercih etmistim. Vitamin takviyeside vermenizi tavsiye ederim. Kemik gelişimi acısından. Vitamin 0.5 cc yi gecmesin. Mama konusundada en azından 3 aylık olana kadar bırakın istediği kadar yesin. Tuvalet eğitimi açısından da her saat koymayin sabah öğle ve aksam belirli saatlerde önce oyun oynayıp sonra mama kabini doldurun. Evde sürekli gezmesinede izin vermeyin. Belli bir alan oluşturup tuvalet eğitimi alana kadar o alanın onun olduğunu oyun oynamak icin dışarı çıktığında tekrar oraya dönmesini sağlayın. Yoksa evin her tarafına bıraktığı çiş ve kaka kokusu her yerin tuvalet alanı olduğunu düşünmesine sebep olacaktır. Aşıları bitene kadarda(veterineriz söyleyecektir net zamanini) dışarı cikarmayin, yıkamayın. Tuyleri cok kirli ise sadece kuru şampuan kullanıp tarayın ve guzel kokması adına prt parfümü kullanabilirsiniz

bsecnl
bsecnl

9779

suyla yıkadıktan sonra bulunduğu ortam sıcaklığı 20derecenin üstünde olucaksa köpek şampuanıyla yıkayabilirsiniz

zuhall
zuhall

10265

kopeginiz daha kucuk bu acidan destekleyici multivitaminler kullanabilirsiniz.onun disinda biramayasi ve probiyotik verebilirsiniz. herhangi bir problem olmadikca extra birsey kullanmaniza gerek yok diye dusunuyorum.ozellikle kullandiginiz vitamin iceriklerine bakin ki, birbirleriyle ayni seyi iceriyor olmasin,fazla alimda toksik etkileri olur cunku.
bence en onemli dikkat etmeniz gereken sey mamanin kaliteli ve iceriginin iyi olmasi. mamaniz nekadar iyi olursa extra kullanmaniz gereken destek okadar azalir.
en iyi mama da kopeginize ozel evde yaptiginiz mama olur tabi. kullandiginiz urunleri dogal kullanmaya calisin, mesela dogal yoldan takviye edebileceginiz seyleri oncelikle tercih edin. (ca icin yumurta kabugu,cilt deri sagligi icin balik yagi gibi)
kopeklerde dis bakimi ve pati bakimi da kedilere gore daha onem tasiyor diye biliyorum.
(buarada ben kopek beslemedigim icin bakimindan pek anlamam ama nacizane zaten bunlar genel pet bakiminda onemli oldugu icin solemis bulundum:) )

zuhall
zuhall

10265

buarada glukozamin eklem-kas problemi yasayan ozellikle yasli kopeklerde destek amacli veriliyor diye biliyorum. bazilari da eger cok aktif kosan sporcu kopeklere kullaniyorlar. ama yavru kopek icin uygun mudur bilemiyorum. eger vucut gelistirme gibi biseyse vermek gerekmez sanirim zaten dogru beslenme ve takviyeyle kendisi saglar gelisimini.

huseyin1
huseyin1

822

ne kadar kirli olursa olsun şuan yıkamayın kuru pudra yada köpük şampuanlar var su kullanımı gerektirmeyen onlarla haftada 1 yıkayabilirsiniz ama başka şekilde yıkamayın çünkü yıkamak vücut direncini düşürür bebek olduğunu ve aşı takvimi içerisinde olduğunu düşünürsek bunlarda direncini oldukça kırar hastalanma ihtimali çok artar aşı takvimi bittikten 15-20 gün sonra ona uygun bir köpek şampuanı ile yıkayabilirsiniz

FulyaC
FulyaC

1345

(Acana classic red ) baktım ama yavru için olanını bulamadım. Genel bi mamamı

FulyaC
FulyaC

1345

Olur teşekkür ederim. 7.8 haftalık 5 kilo yavrum. Bi de bişey daha sormak istiyorum. Kuyruğunu kovalamıyo ama hani kaşır gibi dişliyo kuruğunun ucunu. Parazitten midir yolsa başka bi sebebi varmı sizce.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1644 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR