Kopegim Bir Türlü Tuvalet Eğitimine Alismadi

Kopegim odie 4 aylık bir bichon havanese tuvaletini disari yapmaya alismadi bir önceki sahibi çok simartmiş her türlü alışkanlıgi var .evden başka yere yapmıyo tüm halıları kaldırdık diğer köpeğimiz çok kolay alışmisti sorun yasamamistik ailem söylenmeye başladı daha yavru ama ne yapmalıyız?dışarda 2 3 saat durmamiza rağmen yapmiyo

4 CEVAP

Juju
Juju

1215

Merhaba evde oncelikle gazeteye alistirmayi deneyin. Cisini yaptigi yere gazete koyarsaniz once cisini sonra gazeteyi koklatirsaniz bunu birkac tekrarlamada alisacaktir sonrasinda gazeteyi yavas yavas disari tasiyarak alistirmayi deneyebilirsiniz

patipiti
patipiti

564

Köpeğiniz henüz çok küçük,4 aylık bir köpek kolaylıkla tuvalet eğitimini öğrenmesine rağmen yine de ara sıra kaçırabilir,dışarıda tuvaletini yapmıyorsa dışarı çıkmadan önce güzel bir şekilde doyurun ve bolca su içirin,sonrasında uzun bir süre koşun,zıplayın,at-getir oynatın.
Tuvaletini yaptığı yerleri de sirkeli su ile silerseniz koku tanıdık gelmez ve oraya yapmak istemez.Ancak o henüz bir bebek ve sabır eğitimde çok önemli çünkü en az 1-1,5 yaşına kadar çabalamak zorunda bile kalabilirsiniz.
Kolay gelsin.

acarabi
acarabi

630

Tuvalet eğitimine alışmayan köpek yoktur, tuvalet eğitimine alıştıramayan köpek sahibi vardır. İnsan evladı bile birkaç yılda tuvalet eğitimini ancak alabilirken, bir köpeğin birkaç haftada tuvalet eğitimine alışmasını beklemek gerçekçi olmaz herhalde. Burada yazmaya kalksam sayfalar yetmez ancak, sabır ve kararlılıkla davranıldığı takdirde en geç 1,5 - 2 ay içinde gerekli eğitimi verebilirsiniz. Bunun için öncelikle akşam 20.oo den sonra su kabını kaldırın. Gün içinde su kabı devamlı yanında bulunsun ve mamasınıda her gün mümkün olduğunca ayni saatlerde verin. Her öğün sonrasında muhakkak dışarıya çıkarın ve asla ama asla evde çiş veya kakasını yapmasına fırsat vermeyin. Gündüz en az 6 defa, akşam ve gecede en az 2 defa olmak üzere bıkmadan dışarı çıkarın ve her defasında dışarıda biraz hareketli ve ödüllü oyunlar oynayın. İkinci ayın sonundan itibaren boşaltım sistemi kaslarını yavaş yavaş kontrol kabiliyeti kazanacağı için sizinde dışarı çıkmalarınız zamanla azalacaktır. Ha bu arada evde seyrekte olsa çiş-kaka kazaları olduğunda bölgeyi elma sirkesi ile temizleyin(deterjan,amonyak v.b değil) köpeğinize asla sert davranmayın, aksine görmemezlikten gelerek daha sık dışarı çıkarmaya çalışın. Göreceksiniz birkaç hafta sonra sonuçlara siz bile şaşıracaksınız. Not: her köpeğin algılama ve öğrenme süreleri farklı olup bu durumu dikkate alarak davranırsanız başarı oranınız artacaktır.

Cok tesekkurler tavsiyelerinizi uygulayacagim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2615 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR