Kedi Gezdirme Tasması

Pervin
Pervin

17347 Puan

Kedim 1,5 yaşında.Bebekliğinden beri gezdirme tasmasına alıştıramadım.ara ara evde deniyorum ama tam giyecekken kaçıyor.Ürkütmek istemiyorum.Tasmayı oyuncaklarının içine koyuyorum sürekli görsün alışsın diye.Evde çok sıkılıyor.Arada gezdirmek istiyorum,kucaktada durmuyor.Kucağa aldım kı direk omuzumda :) Alışması için ne gibi şeyler deneyebilirim? Tecrübesi olan var mı ?

20 CEVAP

umut61
umut61

2877

Benim kedilerimin gezdirme tasması var. Kalabalık çok sesli ortamlarda genetik olarak paranoyak oldukları için korkuyorlar. Pikniğe gittimde falan kedilerimi dolaştırabiliyorum. Fakat senin istediğin yere asla gitmiyorlar :)

Juju
Juju

1215

Selam benim kedilerimede herhangibir tasma taktığımda cikartana kadar kasiniyorlar bazilari dogustan sıkıntılı alisamiyor maalesef :)

Merry
Merry

25

keşke alıştırabilsem ben de ama mümkün olmadı

kedicandir
kedicandir

1914

TABİ TAKMAZ KEDİNİN DOĞASINDA YOK TASMA ONLAR ÖZGÜR HAYVANLAR BENCE TASMA YERİNE TAŞIMA CANTASINA KOYUP KALABALIK OLMAYAN Bİ ORTAMDA CIKARSANIZ HAYVAN GEZSE DAHA İYİ KAYBOLCAGINI DUSUNUYOR OLABİLİRSİNİZ AMA ALIŞIYORLAR BİZİM EVİMİZ BAHÇELİ KEDİMİZ DIŞARI ÇIKMAK İÇİN YIRTIYOR KENDİNİ ÇIKARTIĞIMIZDA ONU İZLİYORUM UZAKTAN ODA ARA SIRA BENİ KONTROL EDİYOR. HAYVANLARI BİRAZ ÖZGÜR BIRAKIN BENCE ONLAR OLDUKÇA ZEKİLER..

Pervin
Pervin

17347

Boyun tasmasında sıkıntı yok kars.Göğüs tasması takmak istiyorum

HakanCiris
HakanCiris

2455

Kedilerin doğasında özgürlük olduğu için takmazlar çünkü kediler köpekler gibi sahiplerine sağdık olmazlar genetiklerinde özgürlük var canları isterse gelir sevdirir işleri bitince ya tırmık atar yada yalancıktan ısırır kaçarlar

Pervin
Pervin

17347

Evet aynen kendi istediklerini yapıyorlar.Siz pikniğe götürebiliyorsunuz.Bende götüreyim istiyorum ama bir türlü alışmadı.Önce evde alıştırayım ürkütmeden dedim.Bir türlü giymiyor. Nasıl alıştıracağım kandıracağım bilemedim :(

Pervin
Pervin

17347

Evde hala ara ara deniyorum.Bazılarını görüyorum tasmaya bile gerek yok kucakta gezmelere gidiyorlar.Onu evde bırakıp uzun süre hiç bir yere gitmiyorum.Onun tek kalması sıkılmasına üzülüyorum.Kendime dinlenmeme bile zaman ayırmadan onunla ilgileniyor.Alışa bilse tasmaya oda rahat edecek aslında.

kars
kars

3106

Takacağınız tasma boyun tasmasımı göğüs tasmasımı

ozgur
ozgur

1867

yavruluktan belki alışabilirdi artık çok zor

Pervin
Pervin

17347

Hakılsın özgür ama bebkliktede denedim olmadı.Onu ürkütmekte istemiyorum.evde sıkılıyor farkındayım.arada apartman içinde merdivenlerde geziyor.

Ilsu09
Ilsu09

574

Tasmayi elinize alip tasmayi oksak gibi yavas yabas kedinizin bedeninde gezdirin koklatin sonrasinda yavasca takin 1 2 gun gogus tasmasi ustunde kalsjn bir zaman sonra alisacaktir daha sonra ayni seyi ipiyle yapin cekmeden onun istedigi yere dogru ev icerisinde turlar atin kediniz alismis olacaktır yani umarim alısır :)

Ilsu09
Ilsu09

574

Dedigimi uygalayan ben kedime 3 yasindayken ogrettim ve cok faydalı oldu gezdigi icin artik evin yolunu biliyodu kayboldugu zaman nerede oldugunu bilip biz onu aramaya coktigimizda bizden once geliyodu alistirirsaniz cok faydali olur

umut61
umut61

2877

https://www.petlebi.com/soru-cevap/1866-kediler-ve-gezdirme-tasmalari


Bakın bu konuda çok iddalı olanlar var. İletişime geçip nasıl yaptıklarını öğrenebilirsiniz. Öpücükle kedileri sokakta tasma ile gezdirebiliyorlarmış.

Pervin
Pervin

17347

Aynen öyleler :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2479 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR