Köpeğimin Bu Aralarçok Tüy Döküyor Lütfen Yardım Edin.

zeyulush
zeyulush

1635 Puan

köpeğimin bu aralar tüy döküyor ve buna çok üzülüyorum geçermi acaba? yoksa ilaçmı almam gerekiyor? Lütfen bana yarım edin ne yapmam gerekiyor bilginiz varsa lütfen cevap verin.

11 CEVAP

Heracnsu
Heracnsu

1737

Benimkinde de aynı sorun bu ara mevsimsel dökülüyo . Tüy dökme dönemlerinde ben arkadaşlara katılmıyorum çiğ et parazit aşısı bulunan hayvana hiç bi hastalık yapmaz aksine barf beslemek kuru mamaya göre daha sağlıklıdr ve tüyleri içinde en yararlısı odur. Kırmızı et beyaz et ve sakatat karışımı bi barf emin olun köpeğinizinde çok hoşuna gidicektir. Sık sık balık yedirmekte faydalıdr yada balık yağı kapsülü. Keten tohumunu yoğurtla karıştırıp verebilirsin. Kuru Mama üzerine saf zeytinyağı ekleyebilirsin. Ayrıca tavuklu mamalardan ziyade kuzu etli somonlu mamaları tercih edin. Ayrıca köpeğinizi düzenli olarak tararsanz dökülen tüyleride üzerinden toplu bi şekilde almış olursunuz. Ayrıca sebze ve meyvede yedirmeye çalışın sık sık. Köpeğinizi köpeklere göre olan özel şampuanlarla 1 2 ay arayla yıkayın. Ayrıca bol bol temiz suyuda önünde bulunsun. Bunlarn cogunu düzenli uygulaynca inanın tüylerinde ki dökülme oranı gözle görülür biçimde azalıyo. Bunu bi golden sahibi olarak söylüyorum :))) kolay gelsiiiin

Beyzabeggi
Beyzabeggi

395

köpeyine asla et veya et ürünü yedirme

Busetargu
Busetargu

1794

köpeyinize asla et yedirmeyin ve bol bol su veya süt içirin

MIRA
MIRA

706

Yaz aylarından kış ayına geçiş yada kış ayından yaz ayına geçişte veya çok soğuk çok sıcak havalarda kedi ve köpekler tüy ve deri değişimi yaşarlar.Aşırı tüy dükülmesi görülebilir biz nasıl ter döküyorsak onlar da tüy döküyor ondan ziyade mamayla besleniyorsa ev yemeği verme derim.Tavuk et vb ürünlerin çiğ olanı parazit yapar pişmişide deriye ve tüye zararlıdır yani hiç verme onun yerine ödül maması ver havalar düzene girdiğinde tüy sorunu bitecektir yılda 2 kere olur zaten büyük dökülmeler.Bu arada yavruysa gelişim döneminde anne tüylerini atar geçmiş olsun :)

zelihasu
zelihasu

1646

veterinere götürün

zeyulush
zeyulush

1635

hiç mi

zeyulush
zeyulush

1635

çok teşekkür ederim sağolun :DDD

zeyulush
zeyulush

1635

sağolun :DD

zelihasu
zelihasu

1646

onemli değil köpeğinizin sağliği yerinde olsunda

zeyulush
zeyulush

1635

:DDD

zeyulush
zeyulush

1635

teşekkür ederim benimde köpeğim golden daha aydınlatıcı oldu sağolun :DDDD

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1537 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR