Anne Kediye Ne Yedirmeliyiz

Somelove
Somelove

621 Puan

Arkadaşlar dün barınağı ziyaret etmeye giderken iki paket mama aldım sonra babamın arkadaşının iş yerinde yeni dığmuş yavrular ve annnesini gördük kedileri besliyolarmış marketin içinde bi kaç kedi daha var yavrular sabah doğmuş kendileri sosis ve salamla besliyolarmış kedileri pek iyi besleyemedikleri için kedilerin birisini bana vermek istedi ama köpeğimiz var diye babam almak istemedi anne kedi süt verebilsin diye mamalardan birini oraya bıraktık ilk defa bi kedinin beslenmesini üstleneceğim her hafta kedileri ziyarete gideceğim ve giderken mama götüreceğim şimdi olayı anlattım ve benim asıl sorularım şunlar;
-yaş mama mı götürmeliyim kuru mama mı
-mama aldığım yerde goody ve whiskas var kedi maması olarak hangisini tercih etmeliyim
-son olarak da mama dışında ne yiyebilirler
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim haftaya pazar gününe kadar detaylı bi şekilde de yardımcı olursanız sevinirim

3 CEVAP

erkan_eser
erkan_eser

9126

Merhabalar,


Öncelikle bir uyarıyla başlayayım. Eğer düşünüyorsanız aklınızda bulunsun. Anne kediye ve yavrularına lütfen süt vermeyin ve vermemeleri konusunda uyarın. İnek sütü kedilerde ishale sebep oluyor. Sulandırılıp verilse bile çok tehlikeli ve süt vermeye devam edilirse kediler çok kısa bir süre sonra su kaybından ölebiliyor.


Diğer yandan kedi maması olarak özellikle whiskas tavsiye etmiyorum. Whiskas en bilindik mama markası olmasına rağmen besin değeri çok düşük ve içinde kedilere zarar verebilecek pek çok katkı maddesi var. Evet, birçok mamada katkı maddesi var ama whiskas bu konuda başı çekiyor, emin olabilirsiniz. Şimdiye kadar Goody denemedim. İnternette genellikle olumsuz pek çok eleştiri var ama ben denemediğim için kesinlikle olumsuz yorum yapamam. Yine de alternatif birkaç mama önereyim.


Anne kedinin emzirme döneminde protein ve enerji bakımından zengin beslenmesi gerekmektedir.
Bütçeniz ne kadar el verir bilmiyorum ama orta kalitede ve pek çok petshopta bulabileceğiniz Royal Canin ve Pro Plan yavru kuru maması oldukça yeterli olacaktır. Evet, anne kediye yavru maması vermenizi öneririm. Besin değeri olarak, yetişkin mamasına göre çok daha zengin ve süt verimini arttıran bir yöntem olacaktır. Yaş mama olarak da bulursanız Gimpet Shinycat ve Brit Care mamalar iyidir. Sakın Petshop'taki kişilere güvenip alakasız markalara yönelmeyin. Elbette daha iyi markalar var ama bunlar işinizi fazlasıyla görecektir.


Mama dışında gittiğiniz gün haşlanmış tavuk göğsü(kemiksiz), ciğeri ve patatesten oluşan bir karışım da götürebilirsiniz veya ufak bir kap sulandırılmış ayran da verebilirsiniz. Bunlar hem takviye olur hem de yaş mamanın yerini alacaktır.


Umarım bütün yavrular sağlıklı bir şekilde büyür. İsterseniz yavrular belirli bir büyüklüğe ulaşıp sütten kesilinice "Yuva Arayanlar" bölümünde ilan verin. Belki bir ikisine ömürlük yuva da bulmuş olursunuz.


Tüm kalbimle kolay gelsin diyorum.

Somelove
Somelove

621

Çok yeşekkür ederim civardaki petshoplara uğrayacağım söylediğiniz mamadan arayacağım ama tavuk götürebileceğimi sanmıyorum çünkü köpeğimin gıda alerjisi var özellikle tavuk üzerinden çıktı bi ara neredeyse kel olsu ve ben onu hiç bırakmıyorum hep benimle geziyor bu yüzden tavuk o da yemek isteyecektir vermeyince küsüyor ayran götüreceğim süt zaten vermiyolar marketin civarında terk edilmiş birsürü köpek var hepsi cins köpekler şehirden uzak diye gelip atıp gidiyolar ve kendi besledikleri başka yedi sekiz tane kedi daha var imkanları pek elvermiyo hem köpeklere hem kedilere ben olabildiğince yardım yapıyorum barnağa bağışa gittimizde oraya da uğruyoruz cevabınız için tekrar tekrar teşekkür ederim dikkate alacağım ama kedileri sahiplenmek isteyen olursa kedi sahiplenmeye açık yakın çevrem var ilan vereceğimizi sanmıyorum

en iyi kedi mamaları

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1375 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR