Annemi Köpek Almak İçin Nasıl İkna Etmeliyim?

Annem tüy döker ve dışkısını etrafa yapar diye köpek istemiyor. Onu böyle olmadığını anlatmaya çalıştım. Ama beni bu konuda dinlemedi.çünkü eski tavşanlarımızın pisliklerini kendisi süpürüyordu.bundan sıkıldığında tavşanlarımızı gönderdi. Ama bu sefer öyle olmayacak. Ama anlatamıyorum işte. Bide masrafları varya.Apartman dairesinde yaşıyoruz. Golden retriever istiyorum. Bence gayet ideal bir ırk.

17 CEVAP

azor_ahai
azor_ahai

408

golden sahibi bir abin olarak sana bir tavsiye vermek istiyorum. golden retriever'lar cok duygusal kopeklerdir. evdeki bir gerginlik, ailesinin surekli yaninda olamamasi, kendisiyle uzun sureler ilgilenilmemesi kopegi uzer. hem bunun yani sira derileri ve sagliklari hassas kopeklerdir. cogu tahilli mamaya karsi alerjik deri reaksiyonu gosterir tahilsiz mamalar 200 kusur liralardan baslar. cok iyi besleyip baksan da ozellikle ilk 1 yil veterinere gitmen gereken en az 4-5 durum yasarsin. buyuyene kadar cok hastalanabilir. kemirme ihtiyaci vardir oyuncak ve kemikler vermelisin. kalitesiz oyuncagi hemen parcalar. kong gibi pahali marka oyuncaklar almak zorunda kalirsin. iyice buyuyene kadar ev esyalarina zarar verebilir. ailenle sorunlar yasarsin cok. apartmanda yasiyorsun her sabah uyanir uyanmaz disari cikarip en az bir yarim saat isini gormesini bekleyeceksin. ayni seyi yatmadan once de yapmak zorundasin yoksa kakasini eve yapar. zaten cisini yapacak cunku iyice buyuyene kadar uzun sureler tutamaz cisini gunde en az 5-6 kere yapar. cisini yaptigi yere ped serersin. pedler pahalidir. surekli kulaklarini temizlemelisin yoksa enfeksiyon kapar. tirnaklarini kesmelisin bilekleri saglikli olsun diye ve alt komsuya cit cit ses olmasin diye. gozlerinden capaklarini alirsin. ayrica butun goldenlar degil ama bir cogu cok agir kokar. herkes dayanamaz. seninle ayni odada yattigini dusun sabah kalktiginda odan ahir gibi kokabilir kapi kapaliysa. oyun oynama ve enerji atma ihtiyaclari vardir. gunde en az 40dk -1 saat kosturmazsan evde kosturur sagi solu yikar. tirnaklari parkeleri cizer. her ay pire damlasi ic parazit hapi verirsin dunyanin parasi.


yani bence bir yetiskin olup kendi hayatini kazandigin zaman kendi evin icin almalisin. sen cok iyi bir hayvan sever olabilirsin ama standart turk aileleri kopeklerden rahatsiz olurlar cogu zaman. bir bakmissin bir gun okuldan dondugunde bilmem kimin ciftligine gondermisler. o kopek hayati boyunca uzgun olur cunku sahibini hic unutmaz her gun bekler.


biliyorum sen cok istiyorsun ama hayatini kendi kontrolun altina almadan sirf seni uzmemek icin ailene kopek aldirirsan bu senaryo genelde hep uzucu biter. benim gibi yap bekle meslek sahibi ol dostuna mamanin en kalitelisini, oyuncagin en guzelini al. bol bol gezdir. guzel bir hayat yasat.

Tugcecosguun
Tugcecosguun

1749

Bence klise olucak ama kendi evine gecince al annen kopege sicak bakmiyorsa seni zorlayacaktir ben annem istemeden kedi aldim zar zor ikna ettim

azor_ahai
azor_ahai

408

barinaklardaki kopekler ilgi ve sefkate cok ac oluyorlar. tatil gunlerinde gonullu olarak yardimci olabilirsin. annen ya da babanla gidip oradaki gorevlilerle konusmalarini iste. hem cok yararli bir is yapmis olursun hem de kopek sahibi olmanin ne buyuk bir sorumluluk oldugunu bu sorumlulugu layikiyla yerine getiremeyen insanlar yuzunden kopeklerin ne hallere dustigunu ogrenirsin. oradaki kopekleri de bol bol sevip istegini koreltirsin.

Yumak96
Yumak96

3143

Hevesini kırmak istemem bu işler gerçekten sevgi,sabır,bağlılık gerektiriyor eğer ailenin herhangi bir ferdi peti kabul etmiyorsa sürekli laf giydiriyorsa anca başınız ağrır, sevmesine geldimi severler de bi yanlışını gördülermi sizi affetmezler.

yipel
yipel

8

arkadaşım bende bugüne kadar evde kuş balık ve kaplumbağa besledim ama yavru köpeklerle annemi tanıştırdığım zaman oda köpeklere ısındı.

bende zor ikna ettim daha onceki kopegime o bakiyordu en sonumda ikna oldu guzel bir golden bulursam sahiplenicem

aybike
aybike

2618

Yavru alirsan tuvalet egitimini alana kadar eve idrar ve diski yapabilir ayrica goldenler cok tuy dokuyor cok iyi dusunmelisin zira kucuk bir bebek gibi onunla ilgilenmelisin ve sorumlulugu cok fazla.sonra kopegi alipta gondrtmeye kalkarsan oda sende cok uzulursunuz.

fenerrsena43
fenerrsena43

2586

Tabikide cişini herhere yapacak daha çok kuçük ırk seçebilirsiniz hergün dışkı temizlemek var iyi düşünün ve annenjze köpeklerin şirin ,tatlı videoları izletebilirsiniz :) satın almayın sahiplenin.

Somelove
Somelove

621

bence tavşanların pisliklerini bile annene süpürtüyosan sen sahiplenme köpek falan kardeş

Hepinize teşekkür ler sana bile

Cok tesekkurler bende boyle dusunuyorum ama beklemek cok zor geliyor.

cok emek istiyor bizimki dokuz aylık oldu hala tuvalet egitimini almadı yasam tarzi degisiyor heryer kopek almiyor tatile gidemiyoruz ayni sorunlari cogu kopek sahibi yasıyodur tahminimce goldenlarin sokakta olduguna bakılmamalı cok ılgı ıster hem maddi hem manevi iyiyce bir dusun sonra sonlari barinaklar sokaklar oluyor ilk olarak balik kus gıbı hayvanlara bak annene de bakabildiginı goster.

Serem
Serem

782

Bende kedi almak istiyordum ama annem izin vermiyordu çünkü tüyleri dökülür içimize gider diye korkuyodu sonra ben onu ikna ettim bir hap var veteriner verdi bir avuç alıp yutsak ta zararı olmuyormuş köpek almak istiyorsan yavru alın hem o zaman daha çabuk alışır tuvaletini her yere yapmiycanı anlar köpek sahibi olmak zor iştir her gün gezmeğe çıkarman gerek hem annene anlat evde bir hayvanla yaşama çok güzell diye ben hep buyoları denedim ve ikna etmeyi başardım bence sende dene

zeynepozcan
zeynepozcan

2468

kaç yaşındasın

yigit25
yigit25

635

Bahcesiz olmaz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2372 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR