Köpek Sahibi Olmak İstiyorum

kartal19
kartal19

180 Puan

Öncelikle Merhabalar siteye üye olma sebebim kesinlikle bir dost edinme isteğim ve inşallah ilerde bu sitenin bize çok faydalı olacağını düşünmem.


Ben İstanbul'da yaşıyorum ve bir üniversite öğrencisiyim. Uzun süreli düşüncelerim sonucunda bi köpek(beagle türü düşünüyorum ama yüzde yüz ırk konusunda emin değilim) edinmenin gerçekten çok istediğim bir şey olduğunu anladım fakat tabi ki köpek sahibi olmanın sorumlulukları vb. şeylerden dolayı kafama takılan bazı sorular var. Bunları da tecrübe sahibi olan kişilerden öğrenerek hem köpeğim hemde benim için sıkıntısız bir yaşam oluşturmak istiyorum.


-İstanbulda tek başıma yaşıyorum evin sahibi benim hani kiracı olarak ev sahibiyle aramda sıkıntı yaşamayacağım için söylüyorum.
-Evim 2+1 ama çok büyük değil yaklaşık 70m2 ve giris katı oldugu için köpeğimi dışarı çıkarma konusunda faydalı olabilir gibi.
-Köpeğim için bi bütçe oluşturabilirim bu da çok sıkıntılı durmuyor ama sizden bu bütçe nasıl bişey olabilir öğrenmek isterim.
-Ve gelelim zaman konusuna öncelikle ilk başlarda daha çok zaman geçirmem gerekeceğini biliyorum neyseki ilk dönem haftada 3 gün dersim yok o yavruyken eğitim vb. faaliyetler için daha çok zamanım olacak ve diğer zamanlarda da ders programımı ona göre ayarlayabilirim ancak illaki bi yerden sonra okulda 5-6 saat bulunmam gerekebilir bu nasıl bi sıkıntı yaratabilir özellikle de beagle türü için.
-Ailemin yanına memleketime dönerken uçak ya da otobüs firmaları nasıl bir yöntem uygularlar?
-Bi köpek sahibi hatta beagle sahibi olmak için hangi niteliklere sahip olmam gerekir ?


Ciddi anlamda ilk defa pet sahibi olucam daha önce 3 muhabbet kuşu ve su kaplumbağası ile yaşadım fakat ailecek oldugumuz için sorumluluklar konusunda üstüme düşen pek birşey olmamıştı.
Aklıma gelen maddeleri böyle sıralayabildim burada yer almayan fakat önemli olarak gördüğünüz şeyleri eklemeniz beni çok mutlu eder. Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.

10 CEVAP

kemall
kemall

1919

Merhabalar, ilk söyleyeceğim şey şu, eğer bu tip konuları düşünüyorsan bir hayvan sahiplenmeye hazırsın.
beagle ırkı çok hareketli enerjik hayvanlardır ilk zamanlarda vakit ayırabilirim diyorsun bu güzel ancak şunu düşünmen lazım genç adamsın sosyal hayatın olacak tatillerde veya atıyorum akşam sinemaya gideceksin bunları da düşündün mü? köpeğin senin yaşam tarzına elbette alışır bir süre sonra sen okuldayken yalnız kalması belli bir süre için gün içinde hiç sorun olmaz. sadece sen eve geldiğinde sende büyük bir ilgi bekleyen ve oturduğun koltukta gelip yanında duracak bi köpeğin olur :)


yolculuklarda evcil hayvanlar için nasıl bir prosedür var bilmiyorum ancak bilet almadan önce bu konuyla ilgili bilgi almanı öneririm. sanırım uçaklarda belli bir kafes boyutu var standart o şekilde yolculuk yapılabiliyor. evinin büyüklüğü çok önemli bir kriter değil. burada en önemli şey köpeğinin masrafları ve iyi mama kullanıp gerektiğinde veteriner masraflarını karşılayabilecek misin? bunları göze almak ve düşünmek lazım.

fenerrsena43
fenerrsena43

2586

Eğer yavru alacaksanız evde heryere dışkı yapacaktır hergün dışkı temizlemesi sorun oluyo kendi köpeğimden biliyorum bunlarıda düşünün :) satın alma sahiplen.

endofbeauty
endofbeauty

934

ilk kopeginde baskin irk secmedigin cok iyi. bencede hazirsin :-):-)


Simdiiiikkk... Butce.. Ya yavru ya yetiskin diye bir farki yok. Yavru da tek genel asilara ekleyecegin ilk asilar. Karma Yani genclik hastaligina kapmasin diye. Bunu unutma yavru alirsan, o hastaliga kaparsa kurtarma sansin 100 de 10 belki.. Masraf olarak iste.. Mamaya gore, yataga gore, oyuncaga gore. Degisiyor. Ama en ucuz Mama yinede bi 80 lira tutuyor, 15 kiloluklar. Yavru Mama da biraz ustune koyzyorsun :D anlayacagin degisiyor o masraflar. Ama her ay yapman gerek ic dis parazit. O da 30 lira mu ne. Bide pireye filan yakalanirsa 15 tl civarlarinda ilac. Ama dedigim gibi, degisiyor.. Zaman olarak.. Yavru dusunuyorsan kesinlikle her sabit siniri patlatabilir :D diskinlar, sapsiklik, tuvalet egitim, neyi yapabilir evin icind sinirlar koyman gerek, herseye alistirman gerek. Ve yavru koepegi 6 saat filan yalniz birakamazsin. Hani birakabilirsin, ama yazik olur. Bude Boyle bisey vat.. Diyelim yavrun 1 aylik. Her iki saat tuvaleti gelecek. 2 ayliksa her 3.. Her ayinda hir saat daha tutabilir tuvaletini. Hemen hemen oyle. Ilk besledigim golden yetiskin di. 1,5 yasinda shiplendim. Simdiki besledigim pitbullumu.. 53gunluk yumruk kadar biseydi aldigimda. Cok tatli oluyorlar evet. Ama bir daha yavru alirmiyim? Kesinlikle hayir :D:D cok yoruyor. Ilk haftalar uyku uyuyamadimm zombi gibi gezdim ortalikta.

endofbeauty
endofbeauty

934

Beaglelar cok enerjik evet. Ama o yer kopegin cinside var. Yetiskin bir kopegi en az iki kez disari cikartman gerek. Enerjilerini cikartamazlarsa agresif olmaya baslayabilirler. Cunku bir kopek saldirdiginda cok enerji disari atiyor. Enerjini atabildigi kopek sakin ve huzurlu kopektir.

aslisrkyy
aslisrkyy

773

Alıcağın veya sahipleneceğin kopeğin ileride sağlıklı olması, deri ve tüy durumunun iyi olması için ilk 12 ay belli başlı kaliteli marka mamaları var bundan dolayı ilk sene kopeğin için ciddi bir bütçe ayırman gerekebilir sadece mama konusunda da değil yavruluk dönemlerinde bağışıklıkları zayıf olduğu için her turlu hastalığa kapılma olasılıkları biraz daha yükseliyor bu yüzden ekstradan çıkan tedavi masraflarına hazırlıklı olmalısın bence.Apartman ortamında kopek bakman daha zor olacak tabii en azından ilk 3 ay çok küçük olduğu için tuvalet eğitimi veremeyeceksin bu yüzden evini biraz pisletecek.Ayrıca yavruyken alırsan eğer eğitimine çok dikkat et ona karşı tutumun tutarlı olsun.Çekeceğin zorlukların %90 ı ilk 12 ay yaşanır.Bu sureyi sağ salim atlarım düzenini oturtturabilirsen sonrası çok keyifli olur.:)

kartal19
kartal19

180

Aslinda sosyal bir insanim fakat bu sosyalligimi kopegimle yapacagim aktiviteler olarak degistirebilirim ve sanirim buna hazirim:) masraflar karsilamam konusunda sikinti yok sadece ortalamam kafamda bikac biseyler olmasini isterim

kartal19
kartal19

180

Cevaplar için herkese çok teşekkür ediyorum :)
ve sanırım düşünmem için biraz daha zamana ihtiyacım var gibi :d

Busra123
Busra123

1736

Uçaklar hayvan kabul ediyor ama onun öncesinde veterinere götürüp yolculuk yapman için sakinlestiricide vurdurman gerekir ki ikiniz içinde keyifli bi yolculuk olur sakin otobuste götüreyim deme hele yolun uzunsa, ayrıca satın alma bi hayvan barinagindan sahiplen

zeynepozcan
zeynepozcan

2468

bence ilk köpek olarak golden ya da labrador düşün

kartal19
kartal19

180

golden, labrador yada barınaktan edineceğim bir köpek ne yazıkki büyük olucak ve ben onlarla başa çıkabileceğimi düşünmüyorum :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2508 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR