Dişi Kedim Tuvaletten Sonra Poposunu Kalebodurlara Siliyor

yascanmin
yascanmin

334 Puan

Merhaba, Bugüne kadar sadece erkek kedi bakmıştım şu anda hem erkek hem dişi kediye sahibim. Ancak dişi olan ile çok büyük bir sorunum var. Ben sadece 1 kere gözlemleyebildim, ama koridorda bıraktığı izlerden ve kedim de oluşan kötü kokudan dolayı halen bu davranışı sürdürdüğünün farkındayım. Kedim daha 5,5 aylık, kızışma dönemine girmiş olamaz. poposunu yalayıp temizlemesi için 1-2 defa elimi ıslatıp popo bölgesini ıslattım, ıslanınca yalıyor ama malum havalar soğumaya başladığı için üşütmesinden de korkuyorum. Bu sebeble su ile ıslatmayı bıraktım. Tuvaletten sonra poposunu kalebodurlara silmemesi için yapabileceğim başka birşey var mı? böyle bir deneyimi olan kişi var ise bilgi verebilir ise sevinirim.

8 CEVAP

Cinar
Cinar

2708

Bu son bilgi iyi oldu. Bu durumda anal kese iltihabına dönüyor olasılık. Dışkı yaptığı yerin sağ ve solunda anal kese denilen iki salgı bezi olur. Kaka yaparken kolay yapması için salgı üretir. Bu salgı başka işlere de yarıyor ama mevzu bu değil... O keseler iltihaplanır ve çalışmazsa kedi o keseler çalışsın diye ve kaşıntıyı alsın diye yerlere sürter. Basit bir antibiyotik tedavisi ile durum düzeliyor. Çok büyük bir sıkıntı değil. Bu olay köpeklerde daha sık olur.

Cinar
Cinar

2708

İki kedi var demişsiniz. İkinci kediden de biraz bahsedermisiniz? Tuvaletleri aynımı ve kum ne kullanıyorsunuz? Kaldıkları ortam nedir?

Cinar
Cinar

2708

Evde birden fazla kedi olduğunda tuvalette sıkıntı şu oluyor; Yavruluktan beri aynı evde doğup büyüyenlerde bu sıkıntı olmasa da sonradan bir araya gelen kediler aynı tuvaleti kullanırken sıkıntı olabiliyor. Kediler idrar ile yer belirlediğinden birinin idrar ve dışkısı olan yere diğeri (her kedide olmasa da bir çoğunda oluyor) idrar ve dışkı bırakmak istemiyor. Son ana kadar idrar ve dışkısını bekletip mecbur kalınca acelece yapıp düzgünce temizlenmeden oradan ayrılıyor. Sizdeki sorunda bu olabilir. Dişinin tuvaletini ayırmayı deneyebilirsiniz. Benzer bir durum bu şekilde çözülmüştü.

umut61
umut61

2877

Merhaba benim kedim fındık 4 aylıkken uzun bir ishal sorunu yaşamıştı. Bu ishal sorunu yüzünden tuvaletini yaptıktan sonra poposunu yerlere sürtüyordu kızakta kayar gibi. Kedinizin canı yanıyor olabilir.

yascanmin
yascanmin

334

Erkek olan kedim gayet güzel kokuyor, hatta dişi olan sürekli onu yalayıp temizleyip duruyor :) Tuvaletleri aynı, zaten çok kıskançlar biri ne yapıyor ise diğeri de onu tekrarlıyor aslında. 2 mama kabı ve 2 su kabı var hiçbirini sahiplenmediler. Birbirlerinin kaplarından da yiyip içiyorlar. Normalde salonda kalıyorlar bütün oyuncaklar orada, koridora ya benim peşimden geldiklerinde ya da tuvalet veya yemek yemek için çıkıyorlar.

yascanmin
yascanmin

334

Benim kedilerim kardeş, bu bilgiyi atladım herhalde, hiç ayrılmadılar o yüzden tuvaleti paylaşamadıklarını zannetmiyorum. Hep aynı kaptan yemeğe çalışıyorlar hatta :) İkisinde de herhangi bir sağlık sorunu da yok gözüküyor, gayet düzenli yemek yiyip, hergün arka arkaya tuvalete gidiyorlar.

yascanmin
yascanmin

334

verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim

Cinar
Cinar

2708

Özelden biraz daha bilgi vermeye çalıştım 200 karekter sınırından dolayı 3-4 mesaj oldu. Gelişmeyi bildirirseniz sevinirim. Geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6990 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR