Köpeğimi Çarşıya Cıkarta Bilirmiyim

fenerrsena43
fenerrsena43

2586 Puan

Golden terrier cinsi 4 aylık köpeğim var aşıları yok çarşıya çıkartsam aşıları olmadığı için bir sorun olurmu polisler felan başka bi sitede ağızlık takmadan gezdirilmiyomuş gibi bişey gördüm?

6 CEVAP

Ezgii94
Ezgii94

862

Başka köpeklere temas etmicek şekilde Çıkarmanızda bi sakınca bulmuyorum. Ama isterseniz herhangi bir vetineri arayıp sorabilirsiniz.

Pet_deniz
Pet_deniz

2568

Agızlık felan bence o kadar abartıya gitmez diye düşünüyorum yine de temkinli olmanız lazım ve kısa zamanda ası yaptırmanızı tavsiye ederim

Minikherkul
Minikherkul

291

Kesinlikle hayır!!!

gulinsahim
gulinsahim

1923

Aşısız kesinlikle çıkarmamalısınız. Her şekilde hastalık kapabilir. Öncelikle düzenli olarak iç ve dış parazit uygulamalarını yaptırmanız gerekiyor. Dışarıya çıkarmasanız bile, siz çıktığınızda pire vs. üzerinizdeki hayvan kokusunu alıp size yapışıyor ve eve sizinle birlikte geliyor. Ardından hayvanınıza sıçrayarak ve inanılmaz bir hızla üreyerek hayvanı mahvediyor. İç parazit aşısı 3 ayda bir, dış parazit uygulaması ise ayda bir yapılmalı.

aybike
aybike

2618

2.karma asisi yapilmadan cikarmamalisiniz ve gezdirmemlisinuz diger kopeklerden ve gezdigi yerlerden mikrop kapip hasta olabilir.ben bu hataya dustum be kopegim hastalandi.agizliga glince yasal olarak 2 yasindan sonra aguzlik takmak zorunlu diye biliyorum ve oda saldirganliga meyilli iri kopekler icin (dogo.pitbull.rot.canecorsa vb)diye biliyorum emin olmamakla beraber..

izzy
izzy

11296

4 ay olduysa neden aşılarını yaptırmadiniz kanlı isal olursa kaybedebilirsiniz aşılarını en kisa zamanda yaptırın ve yaptırmadan dışarı cikarmayin derim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1156 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR