Çok Fazla Havlamayan Veya Hiç Havlamayan Köpek Irkları Önerebilirmisiniz ?

Bansaryong
Bansaryong

269 Puan

köpek alıcam ama çevreden veya apartmandaki insanları havlama sesinden dolayı rahatsız etmek istemiyorum.Bana ırk önerirmisinizi ?

11 CEVAP

izzy
izzy

11296

Cavalier demişsiniz sevgili phentos441 benim oğlum havluyor köpekler bişeyler anlatmak icin havlar siz anlayana kadar da susmaz

Kuti
Kuti

741

Fransız buldog

Phentos441
Phentos441

1281

Apartmanda sesten rahatsız olcak insanlar varsa bence fazla düşünme Ama golden retrever beagle veya cavaliers olabilir

izzy
izzy

11296

Aynen öyle arkadaşimda da var oda çok havliyor baska arkadaşimda da var sesini duymadım daha benim oğlum cok istikrarlı sesi kisilana kadar usanmadan havliyor :)

MeteH
MeteH

430

Apartman yaşamında citti sorunlar gözükebiliyor. Gerçekten maksimum da problemler olursa, son çare olarak ses teli operasyonu yapılabiliyor. av köpeklerinde, biraz daha sessiz ırklar var. Daha ayrıntılı bir araştırma ile; anne ve baba secere li ise. Aktif, pozitif,dost canlısı olarak yetiştirilir ve sosyal bir canlı olarak eğitilir ise. Sahibi ilgili, şefkatli,bilgili, alakadar, sabırlı ise, bu gibi problemler azalıyor.
hayvan diyor ki; ben tuvalete çıkacağım, gezelim, sen ne yapıyorsun , git buradan, alanımdan çık, bir tehlike var. gibi konularda havlar. bunları anlatmaya çalışır. bunlar, rutin ise oyun amaçlı havlayabilir. başka bir hemcinsine havlayabilir. normal sağlıklı durumlar dır. Havlamayan köpek içine kapanmış, piskoloji si bozulmuş, strese girmiş olabilir. yemekten de kesilir. bunları bir yana bırakalım.
her şey yolunda; fakat balkonda beslenen bir köpek. rüzgara oynayan, hareket eden kedi, kuş, köpek gibi canlılara; reaksiyon olarak da havlar. Burnuna gelen bazı kokulara da havlar. Köpek eğitilir ise. kafasında meşkul olacağı bir sürü iş ile uğraşmaktan, Bu gibi görselleri görmediği zaman, 4 saat gezip, koşup otur kalk, yat gibi dadha bir çok komut ile sosyal aktif zaaman geçiren canlı, daha az etrafındakilere reaksiyon verecektir. Bunları yapmazsak; apartmandan geçen her kişiye havlar. balkon gibi bir yerde ise. sokakta geçen her canlıya canı sıkıldığı için havlar. Siz dominant değilseniz, kapılardan eşiklerden sizden önce geçiyorsa, sokakta sizden önde gidiyorsa, havlayınca; hayır diye bağırmak yerine, ne oldu tatlım diye seviyorsanız. havlama duygusunu besliyorsunuz. kızarak dahi sevseniz. her havlayışında, bu duyguyu beslemiş sayılırsınız.

Fakat sosyal eğitimli bir hayvan olsa da etrafında görebileceği; karga, kedi, köpek, olmasa da,az miktarda havlama olacaktır.
şartları aşırı zorlamış, dominant olmuş bir dostunuz varsa apartman ortamında. Apartmandan atmak ile karar alınmak üzere ise ses teli ameliyatı gerekebilir. Veteriner ile görüşülmeli.

izzy
izzy

11296

Hiç konuşmayan insan gibi mi ?

Phentos441
Phentos441

1281

Oda doğru birazda köpeğin karakteri :)

Akitamaya
Akitamaya

1147

Benim akitam var hiç havlamiyo

zeynepozcan
zeynepozcan

2468

baby face goldenlar çok az havlar benim oğlum 4 aylık daha hiç havladığını duymadım

fenerrsena43
fenerrsena43

2586

Pug-cuvava

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

av köpekleri daha az havlar mesela pointer,çatalburun,beagle olabilir küçük ırk olacak ise pug ve fransız bulldog havlamayan köpeklerdir büyük ırk olarak ben çatalburun besliyorum bakımı rahat ve hiç havlamıyor (huyuna göre değişkenlik gösterebilir) :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 22121 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR