Şişli Pangaltı Civarında Kısırlaştırma İçin Uygun Fiyatli İyi Bir Veteriner Arıyorum.

Ubernova
Ubernova

865 Puan

Şişli pangaltı civarında kısırlaştırma için uygun fiyatli iyi bir veteriner arıyorum.pangaltiya yakin olmasa da Şişli veteriner kliniğini(aynur sultan) düşünüyor gibiyim ama emin olamıyorum. Bir de sokaktaki kediler icin sisli belediyesinin kliniği nasıldır? Biz arayinca gelip aliyorlar mi, yoksa kendimiz mi goturuyoruz? Biz goturuyorsak eger sonrasinda ben mi ilgilenecegim yoksa orada iyilesene kadar tutup sokaga mi saliyorlar? Yani verdigim hayvani takip edebilme şansım oluyor mu? Aslinda benim öldürülen kedimi özel klinikte kisirlastirdigim halde hayvan olecekti 20 gun boyunca antibiyotik tedavisi gördü o sebeple böyle barinak belediye veya özel klinik bile olsa guvenemiyorum istanbul da. Yani sokaktakini takip etme sansi olmazsa hayvanin ölümüne sebep olmak istemem. Ama evdekiler icin özel klinik arıyorum küçük delik acan ve az dikis atan ve eriyen dikis kullanan ozellikle ayrica uygun fiyatlı.

16 CEVAP

umut61
umut61

2877

Fatih belediyesi ücretsiz kısırlaştırma yapıyor. Ameliyattan sonrada erkekse 1 gün dişi ise 20 gün gibi bir süre siz bakmalısınız..

Ubernova
Ubernova

865

Sokakta baktığım bir kedi var onum için sormuştum belediyeyi. Ancak tek kedi için o paralar bi şekil verilir. Istanbul'da 150 den aşağı kısırlaştırma yapan yer yok zaten. Dediginiz veterineri arastirmistim daha onceden ve malesef sicilinin çok da temiz olmadığını gördüm. Eger ingilizceniz var ise gönderdiğim iki linki de okuyun. [Link 1] (https://www.change.org/p/demand-turkish-vets-release-a-dog-they-are-keeping-prisoner)- bu da hikayeyi uzun anlatan blog resimler burada eger Yoksa en azindan resimlerine bakın ben ne olduğunu kisaca ozetleyeyim.
Tahminimce bir iki sene önceki bir mevzu ancak o kisi hakkında bana yeterli bilgiyi verdi diyebilirim.
Kral adında dunya tatlısı bir sokak köpeği bir polis tarafından mahallesinde istenmedigi icin kalcasindan vuruluyor daha sonra ismail adinda bir kişi köpeği bu kadına götürüyor(kopek yalovada vurulmuş ama adam muhtemelen ilk müdahaleyi oralarda yaptirttiktan sonra iyi doktor veya tanıdığı doktor diye bu kisiye götürmüş olabilir hikayenin o kisimlarindan bahsedilmemis) köpegin belden asagisi felç hayati boyunca yuruyemeyecek. Daha sonra burada yasayan yabancı kisi ona yardim etmek istiyor. Çünkü ne zaman gitse hayvan kus kafesi kadar kucuk bir kafes icinde ve vete götüren kisi de yuva bulunana kadar sen de kalsin masraflar benden diyor. Haliyle köpek 1 seneye yakin o kafeste kaliyor. Bu kisi dunyada oldukça aktif bit hayvan koruma ve sahiplendirme organizasyonu olan let's adopt' tan. Krala gecici yuva buluyor fakat kadin köpeği vermiyor tekerlekli yürüteç bile ayarlaniyor ama nafile. Kampanyayi başlatan kisi kralı ismaile birakmak istemiyor cunku o kişi zaten 4 yada 5 kopegi oldugu halde turist vizesiyle amerikaya göç etmeyi planliyormus viktor diğer kopeklerin akibeti ne olacak diye sordugunda ise birini annesine birakacagini geri kalanlari ise barinaga birakacagini söylemiş haliyle felçli bir köpeğin o kişide kalmasini da istememis. Veteriner kadin ise köpeği kimselerw vermek istemediğini alacak kisilerin sakat kopegi ya laboratuvara yada cin restoranlarina satacaklarindan bahsetmiş(Yabancı ulkelerde böyle mevzular var ancak kadinin olasi sahiplenmek veya gecici yuva olmak isteyecek insanlar icin bu soyledigi tamamiyle yalan çünkü cin restoranlarinda Türkiye de kopek eti falan satamazlar arti o kadar hayvansever var her biri icin böyle bir itham da son derece ağır ) viktorun dedigi ise şu : "veteriner para kaynağını yitirmek istemiyor ve kralın kötü yarasiyla küçücük kafeste hep yaşayacağını ve zaten kralin mutlu oldugunu söylüyor" tabii ki dünyanın her yer yerinden aramalar gelmeye baslayinca ve let's adopt un namini duyunca kendi adı karalanmasin diye veteriner kisi köpeği kaçırıyor yerini soylemiyor. Özetle ya ismailde(vet öyle demiş) yada öldü. Kimse bilmiyor. Ancak hayvan uzun sure o kafeste yaşıyor. Ve hareketsizlikten yarası daha kötü bir hal aliyor.
En azından bir ismail varmış ne diyelim. Işte boylelikle orasi da gözümden böyle düşmüş oldu:(

Ubernova
Ubernova

865

Bu arada yukarıda bir yanlislik olmuş. Kopegin kafeste ne kadar süre kaldığı belli değil. Ancak anladigim kadarıyla uzun bir sure. Yani 1 sene boyunca fotoları paylasilmis vs. Ve ilk link açılmıyor iste o link change org dan change. Org daki kampanya tabii ki artık iptal edilmiş bir kampanya

bahsettiğim şu 150 sokak kedisi, 350 ev kedisi fiyatı veren veteriner PETİST/Beşiktaştada (levazım mah.) Veteriner Özgür Bey

Ubernova, gerçekten çok haklısınız. Öyle zorki düzgün ve ticari kaygı gutmeyen bir yer bulmak. Araştıra araştıra hala içimize sinipte gidebileceğimiz bir yer yok bulamadık.

merhaba;


aynı bölgede bende arıyorum, hep fiyatlar 250-350 hatta 400 diyeni buldum. Ama Peteriner diye bir klinik var, doktoruda çok iyi, acil bi mudahale için yolumuz düşmüştü, yeri pangaltıdan dolapdereye inen yol üzerinde hemen yokuş başı.. orası erkek kediye 250 dedi mesela.. (HATTA MÜMKÜNSE BULDUĞUNUZDA BİLGİLENDİRİRMİSİNİZ :) )


Fatih belediyesi veteriner hastanesi gerçi uzak ama erkek kedileri 150 TL ye yapıyormuş arayıp fiyat aldım. sanırım ne kadar uzakta olsa memnun kalanlarıda gördüğümden oraya gideceğim gibi gibi. henüz net değil.


bu arada şişli belediyesinin kliniği; sokak hayvanlarına çok güzel hizmet veriyor, kısırlaştırma, kulağa kupe, iğneler v.s. yerleride tertemiz.. doktoru çok şeker biriydi.. hatta gittiğimde yalvaran gözlerle oğlumuzu kısırlaştırmasını istedik ama maalesef artık ev hayvanı ve sahipli olanı yapmıyorlarmış..

Ay yazılanları hayretle okudum, peterinerdemi olmuş bu acaba elmi değiştirdi cunku şuan vet. Erkek diye biliyorum ama urktum :(


Umut bey geçen gün bi soruda sizden öğrendim bende fatih belediyesini arayınca fiyat verdiler işte. Ev kedisi sahipli die genelde belediyeler yapmıyor cunku.. Bende biraz butçeyide düşünmek zorundayımda oyuzden..


Veterinerlik taban fiyatları sanırım bu sene 150.,aşağısı olmaz kesinde çok uçulmasa bari.


Bende biyerden çok şikayetçiyim birazdan yerin adınıda bulurum yazarım isterseniz. Geçen gün fiyat araştırmasındayım arıyorum yakın yerleri. Bi vet. Ev kedisimi sokak kedisimi die sordu ev dedim. Sokak kedisi 250 ev kedisi 350 dedi. Şok tabi.. Ne farkı oluyoki dedim. Efendim sokak kwdisine normal anestesi ( ayarlanamazsa masada kalabilirmiş) ev kedisine gaz anestezi yapıolarmış ( anestezi uzm. Geliomuş işte özel ayarlanıomuş v.s.) sonuçta her ameliyatın riski olur o ayrıda neden sokak kedisine bu ayrımcılık? Zaten insan sevmese tutup getirmez, kalkıpta aman ölürse ölür diyipmi getiricez yani dedim ve kapadım.

Okumuş doktor olmuşlarda, vicdan insaf sıfır. Hep para bakımından duşunen onemsemeywn belkide yaramayacak şeyleri bile sırf para için oneren okadar vet. Varki... :(

Ubernova
Ubernova

865

Teşekkür ederim

Ubernova
Ubernova

865

kopukthemybaby evet ben de öyle vetletle muhatap oldum olmakdiklarimi da internetten buldum. Lütfen paylaşın adini sanini kimse bilelim ki ona göre yerlere emanet edelim canlarimizi. Bloğu actiysaniz zaten kisinin adini görürsünüz cemaliye idi sanırım. Ve evet suan hala orada sanırım patronu oranın yani kendi kliniği sanırım.

Ubernova
Ubernova

865

Ya şu cizmeli kedi var kurtuluş da. Yakın diye mecburen oraya gitmiştim parazit tedavisi için. Neyse adam bana ne dedi biliyor musunuz? Parazitlerden tamamen kurtulmak icin 1 AY BOYUNCA HER HAFTA ilac yutturmaliymisim! Bunu o zamanlarda el kadar olan bebekler icin onermisti!!! Düşünebiliyor musunuz? Ben de yok dedim direk kedileri kirece batiralim bence; ortada ne parazit kalir ne kedi dimi ama! Dedim adam ondan sonra eki eki bisi olmazdi ki falan diye geveleyebildi sadece. O sebeple veteriner var bir de veterinercik var. Elbette para kazanacaklar ama bu kadari da pes! O sebeple yasadiklarimizi ve en onemlisi nerede yasadigimizi yazmaliyiz. Kimisi cani kimisi cebi düşünür. Biz de kimse cana kiymet veren onu bilelim.

Çizmeli kedi de hakikaten memnun değilim. konumu itibariyle iyice aşmışlar, 350 TL istiyor kısırlaştırmaya o ayrı da acil bi ihtiyacınız için gitseniz, illa satıcak ilginiz dışında olucak bişeyi mutlaka buluyorlar. Hangi mama kullanıyor diyolar, diyosunuzki şu.. yerin dibine sokuyor ama daha pahalısını alasınız diye atmadıkları takla yok. halbuki rafta o yerin dibine sokulan mamada var....


çizmeli kedi içinde sanırım ya ekşi sözlükten, yada başka forumlardan okudum yalan olmasın yinede de ; ordan kedi sahiplenip anadolu yakasında oturan birisine illa bakım aşı v.s. için oraya gelme şartı koymuşlar, ev uzak diyor maddi durum zor diyor alan kişide. ısrarlar taciz boyutuna geldi diyor, kendi bölgemde bi yere götürcem dedikçe zorluk çıkarmışlar.

Ubernova evet evet açtım resmide gördüm ama burası benim dediğim PETERİNER isimli yer değil. dediğim yer pangaltı metrosunda RAMADA otelin hemen yan sokağında. 2 bina anca iniliyor öyle diyim. metro çıkışındayken ramada solunuzda kalınca dediğim PETERİNER ismli yer sokaktan girişte sağda..


yani ne biliyim orası değil gibi geldi değil gibi gelincede bir rahatladım :) hatta doktoruda cüneyt arkınla ediz hun karışımı biri, sevecen orta yaşı geçkin bir bey :)

Ubernova
Ubernova

865

Kopukthemybaby sahiplenme/dirme dışında zaten gerek netten gerek cevremden sozumona tedavi adi altında ticaret adina yaptıkları ve hayvanin sağlığını hice sayan neler duydum cizmelikedi hakkında. Benim bizzat kendi yaşadığım eklenince insanlarin dediklerine hak verdim. Diger klinik de baska vet calisiyordur ortaklardir vs. Ha belki operasyonu iyi yapiyorlardir. Ancak ben onlari etik olarak hayvanın sağlığını ticaret uğruna hiçe sayan tutumlarindan dolayı tercih etmem. Siz bir sıkıntı yasamadiysaniz ve orada kısırlaştırma yapmış birebir bir tanıdığıniz var ise ticari bir ilişki kurabilirsiniz. Ama bir kopege bu sekilde davranan bir klinige ben kedimi emanet edemezdim. Kar yapmak için her türlü uckagidi yapabileceklermis gibi gelir bana. Ha bu arada daha once yazdiklarimda belirttigim uzere mevzu eski bir mevzu haliyle taşınmış olması baska biriyle ortak olması yada kendisinin ameliyatlara falan hic karismayip patron olması da muhtemel. Ancak siz yine de mutlaka iyi araştırın, ki ben de öyle yapıyorum. Veteriner ne kadar iyi olsa bile anestezi basli basina bir risk faktörü. Ve tum arastirmalarim neticesinde bir klinik sececegim memnun kalma durumuma göre burada paylasirim. Benim öldürülen kedim(sokakta bir insan tarafından katledilmisti) kısırlaştırma ameliyatından sonra neredeyse olecekti. 20 gun boyunca antibiyotik tedavisi görmüştü ve yakalik kullanmıştı. Hem o hem de ben sersefil olmuştuk. Ben sadece tekrar benzer bir durum yaşamak istemiyorum ve kimsenin yaşamasını istemem. Orasi da özel bir klinikti ustelik:(

umut61
umut61

2877

Fatih belediyesinin kısırlaştırma işlemine herhalde tek ben ödeme yaptım. Kedim Egzotic Shorthair olduğu için oldu buda. Orada beklerken herkes kedisini ücretsiz muayene ettiriyordu çünkü ev kedisi ama cinsi tekir. Nereden aldın sokaktan diyorlar çalışanlarda göz yumuyor. Veterinerlerin fiyat politikasına çok karşıyım! Benim kendi evimin yakınındaki veteriner ( Pendikte oturuyorum ) 250 lira daimi müşteri olduğum için istedi bende Fatih Hayvan Hastanesine götürdüm. Aynı işleme neden fazla ödeyeyim. Orada da kağıtlara imza atıyorsun burada da.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5982 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR