Kedim Sağır Nasıl İletişim Kurabilirim?

Yumak96
Yumak96

3143 Puan

Öncelikle kedim sağır bir van kedisi bu sebeple iletişim kurmakta çok zorlanıyorum kulaklarının duymamasını anlıyorum ama hep kafası yerde beni pek görmüyor ses duymadığı içinde çoğu oyunu oynayamıyor gel gibi komutları nasıl öğrenebilirsiniz şimdiden teşekkürler.

4 CEVAP

Yumak96
Yumak96

3143

Yok kedim van kedisi kulaklarının arasında siyah nokta var ve ankara kedileri gibi uzun tüylü değil karakteride van kedisi özelliğinde zaten de veteriner bi işlem yapılamayacağını söyledi lazerle bol bol oynatiyorum ama gel git lere falan möğül möğül bakıyor :(

Cinar
Cinar

2708

Van ve Ankara kedilerini bazı kişiler karıştırabiliyor. Daha önce çok Ankara kedisi besledik.Orjinal Ankara kedilerinde sağırlık karakteristik bir özelliktir. Van kedilerinde özel bir sağlık problemi olmadıkça sağırlık normal değildir. Bir veterinerden muayene isteyin. Belki durum düzeltilebilir. Değilse lazer veya flaşör tarzı ışıklı aletlerle dikkatini çekerek size bakmasını sağlayın. Sonra el ile gel git tarzı şeyler yaptırırsınız.

Cinar
Cinar

2708

Ankaralıyım ve orjinal safkan ankara kedisi artık biz de bulamıyoruz. Malesef ırklar çok karıştı birbirine. Sağır Ankara kedisi besledik. Ses işe yaramıyor ışıkla dikkat çekip size baktığında el ile işaretleşmek gerekiyor. Biraz zor oluyor başlarda ama el çırpınca kaçması, gel işareti ile gelmesi ve il ile işaret yaptığın yere doğru gitmesi sağlanabiliyor. Ama en zoru en son yazdığım.

Zamanla o size siz ona baktıkça ne demek istediğini anlarsınız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1711 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR