Gece Dışarı Çıkma Sorunumuz Var.

Merhaba, bizim kedimiz, 19 aylık, erkek ve kısırlaştırılmamış bir kedi. Bunu önden ekleyeyim dedim. Sorunumuzun çiftleşme isteğiyle alakası yok, sebebi ise gördüğü kedilere tıslaması, parçalarcasına saldırması. Hatta geçenlerde bir sokak kedisini evimizin içe kadar kovaladı ve zor aldık elinden.


Neyse, konuya dönecek olursak; geceleri baş gösteren bir dışarı merakımız var. Gündüzleri çok fazla ses olunca korkuyoruz, ondan sessiz sakin bir zaman diliminde fırsat buldukça dışarısı için çıldırıyoruz. Ama tek yaptığımız şey de evin penceresine oturup nasıl dışarıyı izliyorsak, dışarı çıktığımızda da köşemize çekilip yolu izlemeye devam etmek. Bir adım ileri gider ve en ufak bir ses duyarsak, Allah korusun, ödümüz kopuyor ve eve koşa koşa geri giriyoruz.


Benim sorum ise, madem böyle bir merakı var, bunu engellemek istemiyorum ama dışarı çıktığında da bir köşeye çekilip oturmasını istemiyorum. Nasıl alıştırabilirim rahat rahat gezmesine, etrafı tanımasına ve en ufak seslerden korkmamasına? Ve bu gece çıkma alışkanlığını gündüz vakitlerine nasıl dönüştürebilirim? Çünkü hiç uygun zamanlarda istemiyor. Gece 12'den sonra kurulmuş saat gibi miyavlıyor ve dışarı çıkmak istiyor. Bazı günler aklını oyunla dağıtıyorum, yorup enerjisini alıyorum ama çoğu zaman canı oyun yerine dışarısını istiyor. Ve bir köşeye geçip oturduğundan enerji de harcamıyor, sonra eve geldiğinde yine canı sıkılıyor.


Bir de şöyle bir düşüncem var. Bahçede 3, 4 kedi daha besliyoruz. Kovaladığı kedilerde genelde bu kediler oluyor. Tahmin yürütüyorum, yoksa sadece bu kedilere denk geldiği içinde onlara saldırmış olabilir, ama acaba bahçeyi kendi bölgesi gibi görüp, diğer kedileri kovmak istiyor olabilir mi? Hani bazı kediler evde başka kedi istemez ya acaba bizim yumurcak da bahçeyi kendi bölgesi gibi görüp başka kedileri orada istemiyor olabilir mi?

1 CEVAP

Bizimki de sabah 6 da işe gidenleri uğurluyormuş kedilere tıslıyor tasma ile dışarı çıkarttığımızda:(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1097 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79764 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR