Hayvan Taşımacılığı

misszr
misszr

312 Puan

Merhabalar,daha önce siteden kedi sahiplenmek istedim. Kendi ilimde sahiplenme yapılmadığı için başka illerden talep ettim ama çoğu sahip hayvan taşımacılığına karşı. Bunun sebebini kötü şartlara bağlıyorlar. Bu kadar korkulacak bir şey yok bunda. Sonuçta hayvanın geleceği daha önemli mükemmel bir ailede ve koşullarda yaşabilirlerdi istediğim kediler ancak kısmet olmadı. Bir insan sizin miniğinize taa uzaklardan talip oluyorsa ne gibi kötü düşüncesi olabilir? Lütfen biraz daha duyarlı olun bu konuda..

3 CEVAP

tatlisiyam
tatlisiyam

706

Öncelikle çok güzel işler yaptıkları için sokak hayvanlarını besleyen, barınaktan kurtaran muayenesini yaptıran, geçici olarak evini açan kişileri takdir ve teşekkür ediyorum. Ancak kedi ya da köpeklerin başlarına gelen tatsız olaylardan dolayı haklı olarak verdikleri canları takip etmek istiyorlar. Bu konuda en iyi çalışan il İstanbul veya diğer büyük şehirlerdeki hayvansever dostlar olduğu için de genelde ilanlar oralardan çıkıyor. Haliyle de sahiplendirmeleri bu bölgelerde yapıyorlar ve farklı ilden talep olunca pek sıcak bakmıyorlar hatta bazen kendi ilinizdeki canlara sahip çıkın diyerek tepki verebiliyorlar. Aynı şey benimde başıma geldi ne yazik ki. İlk denememde arabayla gidip alacaktım. Kedi küçük kusar dediler. Diğer denemem de şehir dışına veremeyiz dediler. Başka bir denememde kediyi uçakla getirecektim. Ama yinede 5 saat kafeste kalacak diye vermek istemediler. Bende başka şekilde fotoğrafta gördüğünüz yavrucağı sahiplendim ve hayatım da ilk defa cins kedim oldu. Şu an çok mutluyuz kedimle ama başka bir kedinin de hayatını kurtarabilirdim. Benim şöyle bir önerim olabilir. Her şehirdeki gönüllüler birbirleriyle irtibat halinde olup, eğer başka ile yollanıyor ise yine sözleşme yapılıp, takibi diğer ilde ki gönüllü tarafından yapılabilir. Hem böylece daha fazla canlının hayatı kurtulur.

tanura
tanura

479

Merhaba. Bir geçici aile ve bolca hayvan sahiplendiren biri olarak sorunuza cevap vereceğim. Bazen (özellikle cins) hayvanları doğurtmak ya da satmak için sahiplenen insanlar oluyor bunun için takibini yapabileceğimiz ve güvenebileceğimiz insanları tercih ediyoruz. Şehir dışından takibi zor yapılıyor ve nakil problemi yaşıyoruz. Genellikle aşırı strese giriyorlar bu yüzden kısa mesafeleri tercih ediyoruz. Ancak, sahiplenmek isteyen kişilerle iyi bir diyaloğumuz olursa ve güvenirsek biz de elimizden gelen yardımı yapıyoruz gerek mama gerek nakil konusunda. Yardımcı olabilmişimdir umarım :)

tatlisiyam
tatlisiyam

706

Şöyle bir yanlış anlaşılma olmasını istemem. Sahiplenmek istediğim kedilerin hiç biri cins kedi değildi. Yani o nedenle doğurtma, satma gibi bir şey düşünülmemiştir. Tamamen takip amaçlı olduğunu düşünüyorum. Onu da dediğim gibi takibi verilen ildeki gönüllüye devredilebilir diye düşünüyorum. Yani sadece bir öneri.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1169 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79601 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR