Kedimi Kısırlaştırmalımıyım

Kokonat
Kokonat

1878 Puan

Kedim 1,5 yaşında dişi.henüz kısırlaştırmadım.1 yaşından bugüne dek çok sık kızgınlık dönemine giriyor.öyleki artık 15 günde bir kızgınlığa giriyor.kısırlaştırmak onun doğasıyla oynamak gibi geldiği için bugüne dek kısırlaştırmayı düşünmemiştim.fakat veterinerimiz kısırlaştırmanın onun sağlığı için önemli ve iyi bir yöntem olduğu fikrinde.geri dönüşü olmayan bir hata yapmak istemiyorum kedim için.kısırlaştırdıktan sonra bu dönemlerinde aynı huzursuzlukları yaşamıyorlarmı kediler?kedisi olanlar yardımcı olabilirmi fikirleriyle????

11 CEVAP

Chartreux
Chartreux

4664

Ben bu hapın ne olduğunu veterinerimden öğrendim biraz önce merak edip :D sizinle de paylaşmak istedim.
Pisican kızandayken 2 -3 gün kullanılan ve kızanı geçiren bir ilaçmış bu arkadaş. Normalde ilaçtan sonraki 6 ay boyunca kızana girmesin kediler diye veriliyormuş. Ama rahim kanseri ihtimalini arttırıyormuş. Sizi hemen korkutmasın çünkü sizinki gibi durumlarda kısırlaştırılmadan önce verilmesinin bir zararı yokmuş. Haliyle rahmi alınan pisinin rahim kanseri olma ihtimalide olmuyor doğal olarak.
Sadece kızanı geçsin diye kullanılmasının doğru olmadığını ama bu gibi durumlarda da zararı olmadığını öğrenmiş olduk böylece.

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

doğru düzgün yapılırsa operasyon tekrar öyle bir döneme girmiyor kediler. kedinizi kısırlaştırmalısınız.

Chartreux
Chartreux

4664

3 tane pisicanımız var 3 üde kısırlaştırıldı, geçici baktıklarımızı da imkanlar elverdikçe kısırlaştırıp sahiplendirmeye çalışıyoruz. inanın bana kendileride daha mutlu bir hayat sürüyor. Bana kalırsa pisinin doğasıyla oynamak demek kızana gelmesini engellemekten ziyade kızana gelen kedinin eşleşmesine engel olmak demek daha çok. Eşleşirse de yavru pisilerin sorumluluğu iyi bakılıp bakılamayacağı, takibinin nasıl yapılacağı, kısırlaştırılacakları ve pek çok şeyi daha düşünmek demek. Kısırırlaştırın pişman olmazsınız :)

Dikkat etmeniz gereken tek şey kısırlaştırılan kedilerin kilo almaya biraz daha yatkın olması o kadar. Sizde bunun için uğraşıyordunuz sanırım :)) Bizimkiler sürekli yaramazlık peşinde birbirinin tepesinde enerjilerini attıkları için kilo da alamıyorlar :D

Chartreux
Chartreux

4664

Bazı kedilerin kızan davranışları %100 geçmeyebiliyor tabi. Ama pisilerin hepsinde, koku bırakma bağırma ağlama nın tamamen geçtiğini gördüm. Kısırlaştırmayla geçmeyen davranışlarıda şöyle gözlemledim: kısırlaştırılmış erkeğin yanına kızanda dişi gelirse erkek kısır olmasına rağmen eşleşme isteği duyabiliyor, aynı şey dişi içinde geçerli. ama bunun dışında hiçbir pisimizde kızan belirtisi görmedim. bu söylediklerimde nadir olan durumlar zaten.
Mesela bizim tütsünün dönemi Allahım aylar sürüyordu aylar, uyumak, çalışmak mümkün değildi sesinden. Kısırlaştırdıktan sonra tamamen geçti, tüyleri güzelleşti, çok zayıftı kilosunu toparladı, kısaca herşey için iyi geldi ona, Tütsüde bizde pek mutluyuz bu halinden ^^ En ağır vakamız Tütsüydü ondan örnek verdim. Aklınızda kalmasın gönül rahatlığıyla kısırlaştırın derim.

Chartreux
Chartreux

4664

Haklı olabilirsiniz nedeni konusunda. Sizinkide pek nazlıymış ayrıca :D
Böyle durumlarda kızgınlığı geçirmek için hap veriyormuş bazı veterinerler, pek yararlı olmadığı söyleniyor ama sık kullanımlar içindi sanırım bu söylenen hatırlayamıyorum şu an için. o ilaçtan sonra kızgınlığı geçen kediler kısırlaştırılabiliyorlarmış. Hiç kullanmaya ihtiyaç duymadık o yüzden dediğim gibi pek bilgim yok ama yardımcı olabilir bu durumda veterinerinize durumuda açıklayıp bunu bir sorun derim.
Ne demek ben teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. :)

Kokonat
Kokonat

1878

Kızımızı aldığımız aileyle bağımız hiç kopmadı bizim(çok uzakta ve hiç yüzyüze gelmemiş olsak bile)doğumu bebeği ayrıca bebeklerini verebilirmiyim ondanda çok emin diilim eşimi 1 kediye henüz alıştırabilmişken kedi ailesi olma fikrine yaklaşımı nasıl olur türlü türlü sorularda kısırlaştırıp kısırlaştırmama fikrinin yanında yerlerini aldılar:))))))içim çok rahatladı artık sevgiler chartreux

Chartreux
Chartreux

4664

Çok sevindim rahatlamasına ;)

Benim eşimde aynı şekildeydi şimdi benden çok seviyorlar birbirlerini :D aman önceden birbirlerine küser surat asarlardı tüm gün şimdi bana laf söyletmiyorlar. oğluşumla arama girme, şazişle ben konuşurum sen karışma, annesi tütsüye niye oyuncağını vermedin bak konuşup duruyor diye azar yiyorum arada ^^ o kadar iyi anlaşır oldular. 2 senede beni solladı yapacak bir şey yok :)) .
Sizede aynı şekilde :)) görüşmek üzere.

Kokonat
Kokonat

1878

Bizim kızında bu dönemi atlatması bazen 1 haftayı buluyor.yemeden içmeden kesiliyor.çiftleştirmeyi denedik fakat bir başka kedinin varlığına bile tahammül etmio.birbirlerini parçalarcasına kavga ettiler.ameliyatı için bu döneminin üzerinden 15 gün kadar geçmesi gerektiğini veterinerimiz söyledi.bu 15 gün içindede tekrar kızgınlık belirtileri gösterdiği için yaptıramadık.iştahsızlığının sebebinide çok sık kızgınlığa girmesine bağlıyorum bazen.fikir ve tavsiyeniz için teşekkürler chartreux

Kokonat
Kokonat

1878

Kısırlaştırma işleminden sonra bazı kedilerin huzursuzluklarının devam ettiğini söyleyenlerde var.bu konudaki görüşünüz nedir?sizinde kedileriniz var .böyle bir durum gerçekten varmı

Kokonat
Kokonat

1878

Farlutal olabilirmi? Ilk günlerinde veriyoruz.1 hafta sürüyor :)))) vermesek kaç gün sürücek orasıda muamma....rahat geçirmesi için vet.imiz tavsiye etmişti .kokonatımızın davuuuut şeklinde naralar atması dışında çok uysal ve sessiz bir kedidir aslında.davuuutuda elimize geçirdiğimiz an (istediği eş olsa gerek:)))olayı halledicez ama durum ilaca rağmen bu şekilde.ewet kısırlaşmalı bu kedi dediğim noktada hayır anne olma hakkını elinden alamazsın dien bir ses var beynimde bi yerlerde chartreux :))))

Chartreux
Chartreux

4664

Hahahha :D bizimkide mırrrguuaav mıgaav agaav diye acayip sesler çıkarıyordu angaralı diye değiştirecektik ismini ama nabıyon la diye çağırmaya başladık o daha fena oldu artık hiç ciddiyet yok aramızda :P . Anneeem diyen kedi bile duydum ama davutu ilk defa duyuyorum vallahi harikaymış :D


Tarlusan mış ilacın ismi bu arada :)

Yavrulayacak olursa iyi yerlere sahiplendirmek konusunda titiz davranırsınız inanıyorum gerçekten ama bu büyük sorumluluk. Evet insanın içinde anne olmalımıydı diye bir ukte kalıyor ama inanın yavrular nasıl iyimi rahatmı yavrulara nasıl davranıyorlar, sıkıştırarakmı seviyorlardır yoksa kibar kibarmı, mamasını seviyormudur, evin annesi ona hiç bağırmışmıdır , çocuklar kuyruğunu çekmişmidir... diye düşünmek daha zor vallahi :) neticede elinizde büyüyen torunlarınız onlar sizin.
biz gerçekten emin olmadan hiç sahiplendirme yapmamaya, hatta kimseyle iletişimide koparmamaya çalışıyoruz ama belli mi oluyor telefon bozulup, bütün numaralarda gidince merak edipte napıyor benim torunum diye sorabileceğimiz kimse kalmıyor. çoğu işinde gücünde aileler oluyor genelde, durduk yere aramalarınıda bekleyemiyorsunuz malesef. Sadece inşallah iyilerdir diyebiliyorsun.. özledim çocuklarımı yahu.. Eşimin delirmeyeceğini bilsem 13 - 15 kedi ideal bir rakamdı bence :D
Genelde hamile pisi bulduğumuzda oluyor yavrularımız ama daha öncesinde sahiplenebilecek olsam düşünmeden kısırlaştırırdım.
Yalnız şunu söylemeden de duramayacağım bir doğuma tanıklık etmekte gerçekten pahabiçilemez. hele yavruların büyüyüşünü bütün o şapşallıklarını izlemek çok keyifli.
(13 pisi şaka değil, :D 3 saat uyuyabiliyorduk günde .2 hamile pisican birden bulmuştuk, ikiside 1 hafta arayla doğum yapmıştı. birde bizdeki 3 lü derken )

Diyeceğim o ki kısırlaştırılan piside aman yavrum olsun diye bir istek duymuyor zaten. yinede seçim size kalmış tabi :))

İyice kafa karıştırdığıma göre gidebilirim artık ^^

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3820 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR