Bu Kedinin Cinsi Nedir?

grsymerve
grsymerve

724 Puan

merhaba yeni bir yavru kedimiz oldu ama kedinin cinsi bana göre smokin kedi ama veteriner tekir diyor. bunu nasıl anlarız biz? ama diğer tuxedo kedilere bakınca aynısı yani veteriner neden öyle dedi bunu anlamadım


38 CEVAP

zcerenoktay
zcerenoktay

23782

Genel adıyla tekir deniliyor sokaktaki kedilere. Ama smokin aslında arkadaşların da yukarda yazdığı gibi. Genelde sokaklarımızda olan kedilerin çoğu cins aslında :) Mesela tekir olan yani sık tüylerinde kahverengi olan kediler de bir cins ve almanyada çok popüler. Düşünün çoğu insan sokakta suratlarına bile bakmıyor malesef.

AllyNewt
AllyNewt

2396

Sizin kedi, Tuxedo (smokin) kedi... Tekir belkide onların genel adıdır o.O bilemedim

grsymerve
grsymerve

724

evet sanırım haklısınız:) ben ilk defa bir kedişle hayatımı paylaşıyorumda yeni yeni öğrenmeye calısıyorum bazı seyleri:) kedişlerin hepsi ayrı güzel hakikaten, birde işte cins diye alıp bakmayıp sokaga bırakanlarda cok olunca bilindik cinsler görüyorum genelde, dün mesela british shorthair gördüm şok oldum ya okdr güzeldi ki:/ yavrum benim, işte keşke imkan olsada hepsini alıp baksak

fatmatina
fatmatina

10460

Evet gerçekten de çok karışık bu konular:) ırkı/cinsi vs hiç önemli değil zaten sadece merak benimki :)

Aycanur
Aycanur

1216

Bencede tuxedo (smokin) en çok ona benziyo

zcerenoktay
zcerenoktay

23782

Sokakta mı gördünüz? Biz de buluyoruz hep öyle sokakta. Chincila, russian blue vs. Heves uğruna kedileri köpekleri harcıyorlar düşünmeden. Yazık işte...

eviraronahi
eviraronahi

1547

benim şimdiki yavrularım da hepsi birbirinden farklı. normalde tekir ama renklerine bakılırsa biri smokin aynen bunun gibi biri bombay biri klasik tekir. kırma değiller. renklerine bakmayın o yuzden. kediniz tekir :)

grsymerve
grsymerve

724

sanırım öyle:)) tesekkür ediyorum:)

miss_fby
miss_fby

574

Merhabalar,
Öncelikle tuxedo bir kedi ırkı değildir, kürk rengidir. Çoğunluğu siyah olmak üzere çenesi, göğsü ve patileri beyaz olan kediler için söylenir. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla sizin kedinizde beyazlık oranı tuxedo ya göre daha fazla, bu renk dağılımına da bicolor deniyor. Irk olarak veterinerinizin tekir demesinin sebebi, kedinizin belirli bir ırkın özelliklerini göstermemesi. İllaki bir ırktan geliyorlar ama zaman içinde bu ırkların karışması sonucu bu kedilere kırma deniyor, bir diğer adıyla tekir. Yani kediniz ırk olarak tekir, kürk olarak bicolor.

miss_fby
miss_fby

574

@fatmatina
Öncelikle norveç orman kedileri uzun tüylü kedilerdir. Sizin yavrunuz ise kısa tüylü. Bir önceki mesajda da bahsettim, belkş soylarında norveç kedisi vardır ancak kediniz kırma bir kedi, bu nedenle de tekir olarak adlandırılıyor. Kürk rengi ise calico olarak geçiyor, bu üç renklilere verilen bir isim :)

grsymerve
grsymerve

724

Sağlıgında sorun yoktu zaten 4.katta oturuyoduk çatı katındada yerimiz vardı orda oynarken yanlış bir hareketle yere düştü:( hemen hastaneye götürdük falan igne yapıldı kırık falan yoktu gözlem için eve gönderdiler aradan iki saat geçti yavrum fenalaştı gözümün önünde gitti:/ kac aydır depresyondayım çok ağırmış acısı.

canstd
canstd

233

veteriner tekir diyorsa büyük olasılıkla doğrudur. bu miniğin annesi veya babası smokin olabilir. bu iki kediden smokin olmayan ırkın, yavrunun smokin gibi görünmesini tamamen engelleyeceği anlamına gelmez. yani smokine benzeyen bir tekir olabilir :)

canstd
canstd

233

Yorumu yazdıktan sonra gördüm çok üzüldüm :( Allah size sabır, tüm evcil hayvan sahiplerine de bu acıyı gecinden versin

vhope
vhope

2508

Tuxedo gibi görünüyor

grsymerve
grsymerve

724

bende ona benzetiyorum ama kardesim götürmüstü veterinere karnesine tekir yazmıs:) bilemedim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 13423 Görüntüleme
  • 38 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR