Pasaport

potterim
potterim

1984 Puan

yaz tatilimde ailemle bulgaristan ordan da makadonya ya ailenin tüm üyeleri geliyor amma oğlum potter hariç onunda gelmesi için pasaport çıkartmak istiyorum çünkü benim onsuz kalbimin yarısı yokmuş gibi oluyor ama hayvanlara çip falan takılıcak diyorlarmış ben çok korkuyorum ne yapıcam bilmiyorum yaklaşık 2 haftalık bir tatil gibi oluyor sizce ne yapıyım

2 CEVAP

AllyNewt
AllyNewt

2396

Pasaportu çıkarmadan evvel Bulgaristan (AB'ye bağlı olduğundan AB kuralları geçerli) , Makedonya konsolosluğu'na Evcil hayvanların giriş şartlarını sorman da fayda var. AB için istenenlerin listesini bir sürü sitede detaylı bulabilirsin. Aksi halde eksik bilgi yüzünden gümrükte sorun yaşayabilirsin.


Ab: Mikrochip, aşı karnes ve pet pasaportu, yolculuk tarihinden 4 ay önce kuduz aşısı, 15 gün önce parazit tedavisi, kuduz aşısını olduktan 1 ay sonra titrasyon testi, yolculuktan 48 saat önce de alınmış
A. Menşei belgesi Bağlı olduğun belediyenin Veteriner işleri müdürlüğü'nden
Oraya giderkende mutlaka yanında Potter'ın Sağlık (aşı) Karnesi (illa petini de götürmene gerek yok),
B.Hayvan Sağlık Şube müdürlüğü'nden UluslarArası Sağlık Sertifikası ( Aşı karnesi ve fotokopisi) ve Potter ile birlikte gitmen gerek.


Bütün bu işlemleri yapmak sana 2 haftalık tatil için zor geliyorsa 2 hafta için Potter'ı bakacak bir yer bulman bence onun için daha iyi olabilir.. Yanında götürdüğünde orada bir sorun yaşanırsa bunu da düşünmen gerek. Hayırlı yolculuklar.

potterim
potterim

1984

teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1437 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR