İlk Defa Köpek Sahibi Olucam Tercihim Kesinlikle Doberman Sorularım Var

ardacelik
ardacelik

574 Puan

İlk defa köpek sahibi olucam dobermandan keainlikle vazgeçemem aşığım bu ırka sizden onun üzerinde baskınlık kurmam ve itaat etmesini sağlamak için öneriler bekliyorum itaat eğitiminin nasıl verileceğini öğrendim cesar millanım da kitabımı alıp okuyacağım 2016 yazında alırım biyük ihtimal allah nasip ederse ve evde kendim eğitmek iatiyorum önerdiğiniz kitaplr olsun baskınlık kurma itaat ettirme olsun önerileri ve biligisi olanlarda yardım istiyorum daha önce 2 hafta bir çoban köpeğine bakrım 6 aylıktı 2 haftada bişe bişryler öğrendi şimdiden teşekkür ederim

38 CEVAP

zeynosece
zeynosece

2898

Bence eğitebilirsiniz. İlk köpek son köpek diye bir şey yok. Zor köpek-kolay köpek diye bir şey de yok. Her ırkın kendine göre bir zorluğu vardır. 'İlk defa köpek bakacak kişi şu köpeklerle başlasın, sonra şu köpeğe geçsin.' Oyuncak alıyoruz sanki. Sorumluluk alabileceğinizi, asla sıkılmayacağınızı düşünüyorsanız problem yok bence. Eğitim konusuna gelince de kim ne dese fikirden öteye geçmeyecektir. Mesela benim söyleyeceğim yöntem sizin köpeğinizde ters tepebilir. Köpeğin karakterine de bağlı oluyor bu tip şeyler çünkü.Köpeğinizle sizin aranızda zamanla gelişecek olan bağ sayesinde bazı şeyleri kendi yöntemlerinizle çözmeye başlayacaksınız. Kitapların da faydası olur bu arada. En azından profesyonel anlamda fikir verir size. Bol şans.

firatbasaran
firatbasaran

1940

Önce başka ırkla başla sonra doberman alırsın cümlesi çok yanlış. Sonuçta araba kullanmak değil bu ilk düşük model bir araba al öğrenince yüksek model alırsın demeye benziyor. Sen hangi ırka ilgi duyuyorsan onu al kardeşim. ilgin olmayan bir hayvanı sırf tecrübe olsun diye alman zaten doğru değil. Yalnızca doberman alacaksan bunun sorumlulukları ve eğitimi kolay değil. Ciddi,bilinçli ve masraflı bir eğitim süreci gerektiriyor. Eğer maddi durumum var altından kalkarım diyorsan hiç düşünme sahiplen bir doberman. Ama dediğim gibi senin ve köpeğinin iyiliği için lütfen sorumluluklarının farkına vararak karar ver. ;)

zeynosece
zeynosece

2898

Ne alakası var ? Daha önce hiç köpek bakmamışsa ne demek allah aşkına? Daha önce hiç köpek bakmamışsanız sakın köpek bakmayın demek gibi oldu bu. Ne kadar tecrübeli de olsan 50 tane de köpek bakmış olsan her köpek bir değildir. ardacelik zaten çocuk oyunu demiyor dikkat ederseniz bir sürü araştırmadan kitaplardan bahsediyor. O da çocuk oyuncağı olmadığınının bilincinde zaten. Yazmayayım yazmayayım dedim ama şu sitede sizin yorumlarınıza çok denk geliyorum ve bazen çok yanlış yorumlar yapıyorsunuz. Dikkatli yorumlar yapmanızı tavsiye ederim. Herkes sizinle aynı fikri paylaşmak zorunda değil.

Zaraki2
Zaraki2

852

ilk se eğitemessiniz

Zaraki2
Zaraki2

852

yapılı olsun dıyorsanız coban köpekleri veya dogo tavsiyemdir

zeynosece
zeynosece

2898

Ardacelik boşver sen neyi nasıl biliyorsan öyle yap. Bu platformda bazı insanlara laf anlatmaya çalışmak doberman eğitmekten daha zor oluyor :) Ve ben gayet de eminim çok mutlu olacağınızdan.

aycamnkse
aycamnkse

2174

ayrica ilk gercek deneyiminiz olucak onun icin doberman degilde daha kolay irklarla baslamaniz gerekiyo

ardacelik
ardacelik

574

Eğitme tekniklerini ve baskınlıktaki ayrıntıları biliyorum başka ne engel var ki

ardacelik
ardacelik

574

Doberman dominant ama ben eğitim ve disiplinden kusur etmedikten sonra o da saygıdan etmiycektir

aycamnkse
aycamnkse

2174

istersen egitimli doberman al daha kolay olur bence ?

ardacelik
ardacelik

574

İlk defa bana doberman konusunda destek olan birisi oldu teşekkür ederim zeynosece bu konu hakkında makaleler okudum cesar millanın da kitabını alıcam ayriyeten başka dergi ve kitaplar da alıcam sorumluluğunu kesinlikle üstlenirim her köpeği seviyorum ama dobermanlara aşığım desteğiniz için teşekkür ederim bence de ilk köpek son köpek diyr bişey yok araba mı alıyoruz bu muhabbete ben de karşıyım

Puppy730
Puppy730

112805

Petlebiye Doberman ilanı koymuşlar. Belki görmemişsinizdir. Haberiniz olsun.

ardacelik
ardacelik

574

Görmedim ama zaten şuan alamıyorum yaz aylarında alıcam inşallah ama yine de bakarım teşekkür ederim

zeynosece
zeynosece

2898

Rica ederim ne demek :) benim de ilk köpeğim cane corso. Almadan önce araştırma yaptım hepsinde ilk defa köpek alacaksanız bu ırklardan başlamayın falan filan.. Şu an kızım 6 aylık ve gayet mutluyuz. Sürü lideri benim yani hahah :D yavru mu alacaksınız yoksa farketmez sahipleneceğim mi diyorsunuz? Bana sorarsanız yavru alın derim. Karakterini huyunu suyunu siz şekillendirirsiniz. Tabi fikir yani işinize karışmak gibi olmasın :)

aycamnkse
aycamnkse

2174

ben o anlamda soylemedim.yani daha once kopek bakip bir tecrube edinmisse dobermana bakmasi daha kolay olur anlaminda soyledim.yanlis anlamissiniz.ben zaten su anlamada getirmeye calistim.kopek.bakimi zor bir meseledir ve cocuk oyunu degildir.bakamayacaksa daha once hic denememisse diye o maksatla soyledim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5905 Görüntüleme
  • 38 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR