Kedilerde Mantar Aşısı

grsymerve
grsymerve

724 Puan

merhabalar, yavrumuz 5 aylık bugün itibariyle, ilk aşılamaalarını yaptırıyoruz bitmek üzere, en son bugün mantar aşısı yapıldı, adı biocan m plus. merak ettiğim bu aşı gerekli mi? yavrularda ilk aşılamada yaptıran var mı? hayır ücretide 75 tl:/ resmen kedi bakma diyor yani:/ hadi diğerleri 45 tl fln verdik ama buna 75 dedi mantar aşısı pahalıymış.. yani bilmiyorum doğru mu değil mi kazıklanıyormuyuz merak ediyorum! bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsın merak ediyorum gerçekten yapılıyor mu, yada yaptıranlar ne kadara yaptırdı vs.. görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar. gercekten hayvan bakmak inanılmaz bir şey ama bu kadarda kazık olmasın ücretler ya:/ bir damla damlattı parazit için geçenlerde 35 tl://// yani kediye çok birşey gitmez diyorlar ama maşallah 400ü buldu aşılar.. maması,kumu vs derken battık:/ birde kısırlaştırması var bunun:/ hayır gerçekten koruyucu ve gerekliyse amenna ama bu mantar aşısı gerekl değil gibi birşey okudum bir yerde kafam karıştı gerçekten.

12 CEVAP

nirema
nirema

2312

benim kedim de 5 buçuk aylık ama mantar aşısı diye bir aşı yaptırmadım ama veterinerime sorarım ben de merak ettim bak şimdi. ancak hatırladığım kadarıyla mantar tespit ediliyorsa aşısı yapılıyordu. bir de dış paraziti biz de eczaneden alıp yapabiliyormuşuz fiyatını tam olarak bilmiyorum ama siz de sorabilirsiniz. ben de dış paraziti yaptırdıktan sonra öğrendim böyle bi şey yapılabildiğini

öncelikle kedileri de bebek gibi düşünmek lazım ne kadar evden çıkartmasak korumaya çalışsak da onlarda hastalığa yakalanabilirler diye düşünmek gerekiyor. mantar aşısını Zeytin e 3 hafta önce kuduz aşısı ile birlikte yaptırdım 1. dozunu 21 gün sonra 2. dozu yapılacak. önlem amaçlı yapılıyor aşılar zaten sonra pişman olmamak için yaptırmanızı öneririm. Aksi halde hastalık olursa tedavi uzun olabiliyor ve sancılı :( ayrıca dip not olarak şunu söylemek isterim maliyet açısından tabiki zorluyor aşılar fakat hasta olduklarında ilaçları daha fazla tutuyor tabi kendi ruh sağlığınız da bozuluyor :) naçizane fikrim kedilerin aşılarının tam olmasıdır.

mEhLikHhE
mEhLikHhE

1862

Bende ilk defa mantar aşısını duyuyorum.3 ayda bir aşı ve yılık aşılarını biliyorum ama mantarı ilk defa sizden duydum.Artık ne yazık ki kimselere güvenemiyoruz.Yazık günah nasıl para kazanacaklarını şaşırdılar galiba...Bir rahatsızlığı olmadığı sürece gerekli bir aşı olmamalıydı.

karamrve
karamrve

2412

Biz de normalde gittiğimiz klinigin dışında bi yere gittik ilk doz için 60 lira ödedik ben de şaşırdım sırada 2.doz var bakalım ama bizim mantar kaptıgi için mecbur oluyor suan

grsymerve
grsymerve

724

teşekkür ederim cevabınız için:) en iyisi veterinerimize güvenmek sanırım. iyi bir vet ama insan yinede acaba diyor. evet tam olsunda hasta olmasınlar inşallah. dediğinizde dogru bir arkadasımın kedisi hastalanmıs öksürüyormuş ilaçları 100 tl tuttu diyor iki tane mi ne:/ hasta olmasınlar tabi en iyisi:)

patkam
patkam

115790

benim erkek kedim de oldu....yanlış belenme....oluşan bir sağlık sorunu...mutlaka iğne yaptırın

tika_waylan
tika_waylan

13980

Benim bin lirayi gecmisti ilk veteriber ziyareti ve masrafla 400 azmis. Gayet normal ic dis parazit cok onemli 3 ayda bir yaptirmayi aman es gecmeyin.
Mantar asisi mantar yoksa gerekmiyor saniyordum
Ben ic dis parazit, karma asilari ve kuduzu yaptirdim sadece baska gerekiyor mu emin degilim

tika_waylan
tika_waylan

13980

Hastalanirsa kan tahlilleri igneleriyle en az 500-600 tutuyor sirf 90 tl muayene ucreti aliyorlar 200tlye yakin tahlilleri tutuyor ve ilaclari igneleri. Asilar onemli iyi bir veteriner bulup butun asilari yaptirin.
Asilar degil de tedaviler cok cok pahali hele de iyi bir veteriner bulamazsaniz gereksiz bir suru sey yapiyorlar. Veterinerinize guvenmeden once veterinerinizi cok iyi arastirin biz cok fena kazik yedik psikolojimiz bozuldu kedimizin de psikolojisi dagligi bozuldu. O yuzden veteri erinizi intrrnette cok iyi arastirin mutlakagiden inssnlar var mi ogrenip sorun emin oldugunuzda da guvenin. Hekim sonucta kedinin sagliginine gerektigini bilit.

grsymerve
grsymerve

724

Cevaplarınız için tesekkürler uzun zaman oldu girmeyeli ancak kızımı kaybettim ben:(

mEhLikHhE
mEhLikHhE

1862

Nasıl yani peki neden ne dediler neyden sonra oldu ?

grsymerve
grsymerve

724

4.kattan düştü iç kanamadan oldu büyük ihtimal ama veteriner eve gönderdi kırıgı yok gözlemleyin birşey olursa getirin diye sonra işte eve geldik bir iki saat sonra birden kötüleşti gitti

grsymerve
grsymerve

724

ya sizde veterinerinize sorarsanız çok memnun olurum gerçekten nedir ne değildir bu aşı:/ adınıda yazdım zaten nasıl bişey merak ediyorum. yani ilk aşısı diye yapıtırıyoruz ama işte bilmiyorum ki ilk aşılarda mantar varmdıır yokmudur. bir arkadasıma daha sordum oda ben yaptırmadım dedi:/// hayır hem bize yazık maddi yönden sömürülüyoruz hemde kızıma yazık boşuna gerek olmayan bir aşı yapılıyor:( eğer öyleyse değiştireceğim veterineri birdaha gitmeyeceğim. onuda sorayım bir eczaneye kendimiz yaparız uygunsa fiyatı. hayır bakıyoruz ama bu kadar pahalı olmasına anlam veremiyorum ya:(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 30634 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 7 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR